Norris: Urobili rozstrel na jedno kolo pre televíznu šou | Magazín F1 - F1online.sk

Ano, Hamilton mal k dispozicii svoj galakticky motor, cize rovinky mohol dat, tam Verstappenovi gumy moc nepomozu. Na cervenu vlajku nebol dovod, bariera nebola poskodena, ulomkov malo. Keby ju aj tak dal a vyhral by aj tak Verstappen, aj tak by kazdy fanusik Mercedesu plakal, ze Verstappen len zadarmo dostal sancu na Hamiltona.

Proste si treba uvedomit, ze tu nebolo ako vyhoviet “aby sa vlk nazral aj ovca zostala cela”. Na kazde rozhodnutie by niekto nadaval. Na pohlad to vyzera kontroverzne, no taka bola cela sezona. FIA ma proste napisat jednoznacnejsie pravidla ohladne vytlacania, vybrzdovania a vsetkeho, co bolo tuto sezonu kontroverzne. Ak sa im nepaci, ako Verstappen preteka, nech to napisu tak, aby to prestal robit alebo mal za to pevny trest a nie raz tak raz tak a potom fanusikovia idu vyskocit z koze. A ked mu to spravi Hamilton, tak konaju uplne inak…

To je ďalší aspekt, ktorý mnohým uniká. Kým Ham bol v emóciách, že stráca preteky a nie vlastnou vinou, no pri tom ako ho Max obiehal, si zachoval charakter. Keď sa zúfalo snažil na starých zodratých gumách o predbehnutie on, tak psycho Max tam začal kľučkovať ako blázon. Horner sa mýli, nie médiá robia z Maxa šialenca, ale on sám.

Až na to že keby ich popúšťali hneď ako to bolo prvý krát avizované, čiže v 54 kole, tak sa teraz nemusí nič riešiť…za 2-3 kolá by ich všetci o kolo pozadu v pohode poobiehali a možno sa aj väčšina dotiahla naspäť…mali by pohode ďalšie 1-2 kolá do konca závodu a všetci by boli spokojný…keď už to pokazil, aspoň to napravil tým že pustil tých 5 aby mohli pretekať LH vs MV

V podstate boli dve štandardné možnosti. Buď nechať predbiehať jazdcov o kolo späť a dokončiť za SC. Alebo ich nenechať predbiehať. Toto bol špeciálny na mieru šitý hybrid.

Ale no tak, nebudeme si tu nic nahovarat - bol to posledny zavod a napinava bitka o titul a Masimu (a aj nam vsetkym)bolo jasne, ze podstatni su len ti medzi Hamiltonom a Verstappenom, na zvysok pola ľudovo povedane “sere pes”. Ved sme poriadne ani nevedeli kto skoncil treti a nikoho to ani nezaujimalo. SC vzdy niekomu uskodi a inemu pomoze. Tak isto ako cervene vlajky. V sezone bolo takych incidentov dost, tu sa to preziva len preto, lebo tym vyvrcholila bitka o titul. No ta sa odohravala cely rok, nie len vcera.

Bohuzial, vzdy je tu ista dan za to, ze to boli posledne preteky sezony. Ako davnejsie Janko Hrasko napisal, ked sa naburali uprostred sezony, bolo za to 10 sekund. Ak by Verstappen vypoklonkoval z trate Hamiltona v poslednom zavode na rovnaky styl ako on jeho v Silverstone, pravdepodobne by ho za to diskvalifikovali. Len preto ze je to posledny zavod. Teraz to vsak s tym poslednym zavodom vystrelilo inak, ako kazdy cakal.

a co by chcel RB prosim ta nadavat za co? ved mali na predbehnutie cele preteky, celych 54 kol a nedali to , nedali to z PP, s 2 jazdcami, na cervenych, na novsich gumach, nijak…co by oni chceli nadavat na aku nespravodlivost…a povedat, ze Masi nevedel alebo nemohol vediet, ze ho Max na cerstvych cervenych pneu predbehne s prstom v nose je taka kravina, ze radsej uz nic nepis, lebo toto zisti aj decko, ktore formulu pozera polroka a nie Masi, ktory tam je v tom cirkuse XY rokov

On je nemohl pustit dokud nebyla čistá trať.

Leclerc celkove prohral interni souboj se Sainzem o cca 5b, nakonec se mu to povedlo, byl to muj tip.

Ty si to decko co to zistilo?

Nedali to, ale nie preto ze by bol Hamilton lepsi, nedali to len preto, ze dostal svoj supermegamotor.

nie, ty si to decko, ktoremu to pride v ramci sportu fer a vsetko ako ma byt a skoda s tebou aj diskutovat, ked mas take “skvele” nazory :slight_smile: si mimoň

Ja rozumiem snahe o dramatický záver. Ak by mali obaja pneu plus mínus v rovnakom stave, ešte by som to chápal. V tomto prípade si riaditeľ pretekov vybral, kto bude majstrom sveta. Uznáš, že to bola beznádejná situácia pre Lewisa.

1 Like

Sainz je asi najväčšie prekvapenie sezóny. Ferrari má skvelú dvojicu, no čakal som, že tímová jednotka bude jasná.

Dalsi Hamiltonfil co sa potrebuje vyplakat, lebo nevyhral :frowning: Cely svet je proti nemu :frowning:

Nediskutuj, nikto ta nenuti, ty si reagoval. A s mimonom si ma uplne dorazil, to asi jedine dnes nerozdycham

Ja som to az tak beznadejne nevidel, hovorim, motor mu dal pomerne dobru sancu branit sa. Ale ano, aj s nim to mal pomerne tazke. Na druhej strane, nemali by sme zabudat na to, ze mohol ist prezut tak isto ako bol prezut Verstappen.

Mohli prezut, problém je, že nikto nevedel, či sa reštart stihne. RB nemal čo stratiť, boli druhý, mohli riskovať…

A to sa snazim vysvetlit. Vzdy na tom niekto zarobi a niekto strati. Je to tak pri kazdom SC. Vzdy je ten co je prvy v nevyhode. RB nie mohol riskovat, ale vyslovene musel.

Neviem, proste bol to pofiderny zaver pofidernej sezony, ale uz s tym nic neurobime.

Na inu temu, cakam co Mercedes teraz. Zrusit tlacovku, prislo mi to akoby sa urazili. Aspon nejake stanovisko vydat mohli. Som zvedavy co z Wolffa vyjde ked sa rozhodnu opat komunikovat.

Ďalší článok, ktorý je tu len na to, aby polarizoval.
A pritom stačí čítať s porozumením: „Pokiaľ rozhodnutie o tom, že sa poradie zachová a nebudeme môcť predbiehať o kolo, spôsobilo, že Lewis a Mercedes sa rozhodli nezastaviť v boxoch, tak to podľa mňa nie je akceptovateľné".
Mercedes sa rozhodol nezastaviť na základe toho, že spadnú za Verstappena, nie na základe toho, že auta medzi nimi ostanú.
Zle zvolená stratégia.
Tak ako v Španielsku, alebo vo Francúzsku vyhral tím, ktorý zariskoval. To je všetko.

ved cela F1 je tu pre televiznu sou.
Nech si kazdy precita odovodnenie, ktore dal Massi. vsetci sa dohodli, ze pokial to bude len trochu mozne tak sa maju preteky dokoncit pod zelenymi vlajkami. Massi sa toho drzal. Ci by Massi pustil opozdilocov o nieco skor vsetkych, alebo len piatich je len diskusia o totalnej formalite co nemala na preteky v podstate ziaden vplyv. Pre Lewis je to bolestive, ale take je pretekanie. Treba to vnimat v kontexte sezony. Medzi prvym a druhym bolo rozdanych neuveritelnych takmer 800 bodov a Verstappen mal na zaver trocha stastia tak ako ho mal Lewis uprostred.

no co asi tak budu hovorit, fakt ta nic nenapada co by ASi tak mohli hovorit ? nemyl si urazenost s nas*atostou, dve rozdielne veci, velkolepo mu gratulovat asi nebudu po tomto, mozno odvolovanie budu natahovat az do marca a moze im to byt jedno, dalsi rok ich roztrhaju v zuboch aj tak a 8 caka na dalsi rok

Ak by pustili všetkých, alebo nikoho, malo by to na výsledok zásadný vplyv.