Norris sa nevie zbaviť nervozity: V nedeľu nič nejem ani nepijem | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris vo svojej kariére odjazdil už viac ako sto pretekov, no až teraz sa z neho stáva kandidát na majstrovský titul. Aj to zvyšuje tlak na jeho pleciach, no on pripúšťa, že to s tým až tak nesúvisí. Pred kľúčovým výkonom je nervózny a zrejme aj vždy bude.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/169253/norris-sa-nevie-zbavit-nervozity-v-nedelu-nic-nejem-ani-nepijem

To je jeden z rozdielov medzi ním a Maxom. Max je schopný cez Q na mobile otvárať balíčky FIFA hráčov (ako uviedol raz Albon tuším) a byť totálne v kľude. :slight_smile:

1 Like

Je to tak. Ale nemusi to hrat zadnou roli. Problem Landa je trosku nadhled v rozhodovani, kde kazda chybka muze byt rozhodujici. Viz Silvestrone kde ho chybny usudek stal vitezstvi. I kdyz v tom take letal jeho team.

1 Like

Někdo to tak má. James Hunt zvracel před každým závodem (a nebylo to životosprávou, ale fakt z nervů) a ještě na poslední chvíli si vždycky zaběhl na WC k Fittipaldimu do karavanu, jak na to Emerson vzpomínal v jednom dokumentu. A ten titul vybojoval, takže to jde :slight_smile: .

7 Likes

Nervozita je přirozená, jen nesmí být tak velká, aby Landa svazovala. Pokud bude zdravá, může mu jen pomoct k lepším výsledkům

James Hunt a jeho “zvracejici ritual” by mohl vypravet :sweat_smile:

image

Zase geniálny Max čo stíha aj lúštiť sudoku pri prezúvaní… Rozdiel je hlavne ten, že Norris bojuje o titul a podiá prvy rok a na rozdiel od veľkého Maxa to dokáže bez vytláčania a blokovania.
@tiMur problém má skôr Ver, keď už nemá dominantné auto. Na nadhľad a rozhodovanie má čas boxový múr, nie jazdec, ktorý nemá všetky info.

Ukazuje se spíše jako delfín než žralok :smile: Trochu to mezi těmi pirani jako problém vidím, no je prostě takový a musí se s tím vyrovnávat po svém. Jen se trochu obávám že ta jeho otevřenost se v mediálním světě F1 snadno může vrátit jako bumerang.

2 Likes

Mám dojem, že mladší generace pilotů se odklání od žraloků k delfínům obecně :grinning:

To jo, ale u Piastriho si tak jistý nejsem :thinking:

Piastri, Verstappen a Sainz su podla mna najvacsi zraloci z mladikov

2 Likes

No Max a Sainz jsou ve smečce s tatínkama :smile:

1 Like

Piastri je velice klidný a čeká na příležitosti, zatím ale funguje s Landem, aby si pomáhali, takže těžko říct

1 Like

Jinak tu Ascari podle mě dodrbali, předtím to byla výzva, aby to jezdec tam pochytal, tady si můžou využívat obrubák nezdravě

Z toho bude safety car

Aký problém? Veď zbiera maximum bodov čo môže. P2, zatiaľ čo Pérez je ledva P6, to je problém?

Napriklad call na prezutie na inters a naspäť dáva v RB vždy Max, lebo jazdec najlepšie vie ako sa na trati cíti. A už sa to ukázalo viackrát, že Max je v tom perfektný, zatiaľ čo Lando a McLaren to vždy pri prechodných podmienkach pokazili.

1 Like

Nemáš starý obrázek?

1 Like

No uvidíme, možná to těmhle vozům nebude uplně sedět.

1 Like

Ascari mám aj iný pohľad rozšírili. Ja mám pocit, že tento víkend sa zdolá hamiltonov track rekord 1.18.8 (minulý rok sa jazdilo 1.20.3)