Norris o šieste miesto nepríde. Vyviazol s napomenutím a pokutou | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris si hneď v úvode Veľkej ceny Sao Paula zarobil na problémy, keď porušil pravidlá a rozbehol sa zo svojho boxu namiesto toho, aby po prerušenej štartovej procedúre zostal stáť na svojom mieste. Nakoniec ho to však nevyšlo tak draho, ako sa mnohí obávali.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178488/norris-o-sieste-miesto-nepride-vyviazol-s-napomenutim-a-pokutou

zaujímavé… bol by som stavil na to, že to bude trest zopár miest dole roštom vo Vegas…

1 Like

Viaceri komentatori a novinari sa na to asi pozerali nezaujato a nie ako na prehresok britskeho pilota, ktory bojuje (este stale matematicky) proti zlemu Verstappenovi.

Som nazoru, ze keby sa toho dopustil Max, tak trest by bol aj casovy alebo +miesta na starte dalsej VC. :slight_smile:

2 Likes

Ja som cakal ze mu daju vzhladom na jeho naskok PEN 5 sekund, no toto je este lepsie, konzistencia ‘’ musi byť’… Ktokolvek iny v Brazilii by mal penalizaciu viď. porusenie procedury VSC Maxa v sprinte (tiez bez akejkolvek vyhody), a trest… Cela tato Brazilia bola od komisarov a riaditelstva pretekov jedna velka fraska… Keby sa to stalo v treningu tak nepoviem nic, ale v pretekoch a financny trest? No silna kava, najma vzhladom na to aky nastavili den pred tym meter…

1 Like

Čo si dostal ban na Tvoj účet Jos_Verstappen, keď funguješ na tomto účte?

1 Like

A mna v hrach F1 za nedodrzanie startovej procedury vzdy diskvalifikovali.:pensive:

4 Likes

Super, dalo sa cakat, Norrisovi nadrziava cela fia. Max je u nich v nemilosti, lebo si dovolil hovorit svoj nazor… v sprinte mu za mensi prehresok naparili 5 sekund a prisiel tak o jedno miesto v cieli. Norris ignoruje pravidla startovacej procedury a fia je s tym ok. Cely vikend sa rozhodovalo proti maxovi. Aj v sprinte prisiel vsc az sokujuco neskoro, pockali si, kym si v mclarene prehodia pozicie. A potom ukoncovali vsc od prvej az do stvrtej zakruty. Len aby mohli maxa na niecom nachytat, ked siel do posledneho utoku na leclerca… Ale karma je zdarma, vcera im max ukazal, ze dokaze vyhrat aj napriek duzbam komisarov. A norris si na titul nesiahne ani napriek tomu, ze mu komisari nadrziavaju.

1 Like

To extra kolo odjazdili všetci, tak všetci mali dostať trest, nie? :thinking:

Nie neodišli vsetci až potom neskôr po kominikáv”či s boxami. Ja som rád že Noris nedostal penalizáciu, aspoň sa tu zase nerieši že v prípade VER by prnalizácia neprišla. Nech sa rozhoduje na trati a nie u komisárov.

Okrem spomínaných pilotov to už bolo OK – pretože FIA zahlásila opakované zahrievacie kolo.

Ale čakal by som, že zvyšní dostanú aspoň napomenutie – keď ťa niekto “vyprovokuje” neznamená, že nie si zodpovedný za svoje činy.

McLaren šťastie, ale skôr ako Verstappena to môže mrzieť Ferrari – bojovať sa bude už len o konštruktérsky titul.

1 Like

a to mu dali pokutu len 5000? Pozrel som si to z jeho kamery a tam cely team nemal ani sajnu, ze sa nemal pohnut. Typek vo vysielacke mu zacal diktovat nejake udaje a nieze “lando co robis, nemal si sa pohnut”. Taky Hamilton dostal 50000 lebo peso presiel trat pocas zavodu a tuto dame 5000 za mega porusenie pravidiel?

4 Likes

S tímhle souhlasím, ty pokuty jsou úplně nepřiměřené. Nejen za přechod přes trať, ale i za vyjádření, před pár lety Vettel za odchod ze schůzky, to jsou neporovnatelné rakety. Tady bych čekala víc a pro Mercedes za pneu taky.

2 Likes

Klasika FiaMclaren uraduje. Kedy to urobil Max tak ma DSQ.

Noris si robip co chcel a ohrozil marsalov co odpratavali auto v strku.

Max netrafi deltu o 0.6 sec nikoho nepredbehne ale sup 5 sec

Asi si neuvedomujete, že tu procedúru porušilo viacero jazdcov :smiley: … a prirovnávať tuto situaciu k Verstapenovi, že čo by bolo ak by bolo, je naozaj detinské … to extra kolo nakoniec odjazdili všetci aj ten váš milovaný Verstapen… tak by aj on mal dostať potom trest ? podla pravidiel sa nemal nikto pohnuť… a výhovorky typu… “ostatní sa už museli pohnúť lebo by ich zo zadu napalil Norris” :smiley: to je detinské…

1 Like

Jezdci by měli znát jak se při těchto procedurách chovat, a jelikož se to dotýká i bezpečnosti, asi ten přísnější trest tam měl být.

3 Likes

Oni to potom změnili na další zahřívací kolo, ostatní už jednali dle pokynů správně. Lando Norris, George Russell, Júki Cunoda a Liama ​​Lawson porušili nařízení.

3 Likes

“Keďže pilot bol v prvom rade roštu, spôsobil tým to, že aj ostatní jazdci konali podobne.”

… takže FIA to berie tak, že skočí druhý z okna skočím aj ja ? :smiley:

veď hráme sa tu ,že su to najlepší jazdci sveta… a nevedia ani rozpoznať jednoduché pravidlá… ak by to urobil jediný Norris a ostatní by ostali stáť… tak by som mu dal určite tvrdšiu penalty… ale tu je zjavné, že jazdci nepoznajú ani pravidlá poniektorí ale už najradšej by boli majstrami sveta

1 Like

Za ulitý start by měl být časový trest jasný a nikdy by se neměl převádět na finanční pokuty.
V Landovém případě došlo ke světelnému podnětu, proto bych byl trochu shovívavější. V atletice se první nevydařený start mnohdy toleruje a řekněme si na rovinu, že my všichni máme od obrazovek co se děje na trati mnohem lepší přehled, než jezdec stojící na startovní rovince.

Jednoznacne spravne rozhodnutie. Ved predsa ma este sancu na titul, tak by sa nemalo sahat po tvrdych trestoch. Ved sa zasa tak vela nestalo, len sa vybrali za mokra na trat, ked tam nemali co robit a len sa na trati odprataval monopost. To sa este nikomu nestalo, ze si nepamata pravidla kedy ma vystartovat a kedy nie? Aj ten penazny trest mal byt len podmienecne, ved nikoho nezranil a vyhodu neziskal.

Tymto nemierim na Norrisa, ten za rozhodovanie nemoze, ale je to naozaj vtip co robi FIA. Nadava Verstappen, dostane exemplarny trest, ktory ma pilotom vysvetlit, ze sa nenadava, nasledne po tomto exemplarnom treste nadava Leclerc, ale ten dostane ovela mensi trest, lebo sa ospravedlnil :smiley: Norris a niekolki dalsi sa vyberu na trat ked je zatvorena a to je za par tisic Eur ale za pigloviny by sa rozdavali casove tresty a grid penalty. Nehovoriac o tom, ze Mercedes si cachruje s tlakom v gumach nasadenych na aute a okolo toho je uz uplne ticho.

Edit: Tak beriem spat, potichu sa to spomenulo v rychlych spravach :slight_smile:
image

Norris, Russell, Hamilton… Uplna nahoda, ze su vsetci traja GB? :smiley: Kazdy dostane po 5litrov pokutu a v pohode, co na tom, ze doslo k poruseniam procedur

7 Likes

U Landa se to dá omluvit “neobvyklou” situací ale spíš jak se omlouvá ty šachy Mercedesu? Tam to měla být pentle jak vyšitá :smile: