Norris nedostane prednosť. Obaja jazdci si zaslúžia šancu na titul, vyhlásil Stella | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 sa pripravuje na veľkolepé finále sezóny v Abú Zabí. Predohrou boli preteky v Katare, ktoré sa stali akousi esenciou ročníka 2025 – výborný a bezchybný výkon Maxa Verstappena a strategické chyby McLarenu. V Abú Zabí nás čaká priama bitka troch titulových ašpirantov, z ktorých dvaja náležia k rovnakému tímu. Ako sa s tým McLaren vyrovná?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222232/norris-nedostane-prednost-obaja-jazdci-si-zasluzia-sancu-na-titul-vyhlasil-stella

Ne? Tak to by bylo letos asi poprvé :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes

Minimum slov, otevrena mysl.

Vždyť jen za Maďarsko a Monzu je to 20b rozdíl mezi Piastrim a Norrisem ve prospěch Norrise, tohle prohlášení je fakt trapný

1 Like

bolo by nefer zrusit jazdca, ktory ma sancu na titul, len preto ze ma mensiu sancu.

Ale, ak ju pocas pretekov strati, tak snad sa to zmeni.

kazdopadne dufam, ze aspon v tychto jednych pretekoch pojdu dve strany garaze kazda za seba a uvedomi si, ze ich super nie je len jeden, ale obidvaja. a taktiky budu vymyslat, aby ofajcili obidvoch.

Uz tomu rozumiem. Takze oni umelo tahali Norrisa a zarezavali Piastriho, aby nebol v boji o titul len Piastri, ale obaja. Takto si v McLarene predstavuju ferovost a rovnaky pristup. Dobre.

Ale ani jeden neprisiel s tym, kde su kompenzacie pre Piastriho za minimalne dve nespravodlive penalizacie, za to ze ho team poslednu VC pripravil o jasne vitaztvo a pod. Zatial z kompenzacii cerpal len Norris a ja sa nemozem ubranit pocitu, ze to tak zostane

4 Likes

Jako, je to problém, neb tu šanci jezdec ztratí až po konečném odpískání závodu.

1 Like

7 Likes

Mohol aspon vypustit vetu, ze ked bude v pretekoch situacia, ze Oscar na titul nebude mat sancu a Lando bude potrebovat pomoc, ze mu pomôze …

Ak bude Oscar na/okolo pozicie, za ktoru by ziskal viac ako 16b, tak je to otvorene az do poslednej zakruty, lebo nikdy nevies, co sa moze stat. Jedine teda ze by potom zastal na cielovej rovinke a tak ho pustil, co by bol mega trapas. No a ak bude na menej bodovanych poziciach, tak moc Landovi nema ako pomoct.

No a presne ako pises, sa obavam, ze k rezii nedôjde.
Ak by niekto v lete napisal scenar, ako sa Maxo z 104 bodov stratou môze stat majstrom sveta - inak by nevypadal ako to co sa deje …
Vikend po vikende to tak je

V tomhle je McLaren rozhodně konzistentní. To jestli má, nebo nemá jeden z pilotů větší sympatie v garáži se můžeme dohadovat. Novináři si vždy vyberou tu spravnou fotku. Ale přistupují k oběma jezdcům fér. To se musí nechat. To že se tím dostávají do pasti vlastních rules, je jiná věc. V tom platí, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.

Ale za ochotu podpořit oba jezdce, mají za mě za jedna. :+1:

A ti co nedaj tolik na slova ale na činy, jim dávaj :-1: Ale můžeš mi říci konkrétně čím letos podpořili jezdce jménem Piastri, pojď. Já ti vytvořím seznam se jménem Lando :slightly_smiling_face:

2 Likes

Pošli seznam “Lando”. Jsem zvědav. :wink:

Já jsem nejprve zvědav na toho Piastriho, seznam sem jsem dával průběžně už několikrát.

2 Likes

Seznam Piastri neexsituje😀

2 Likes

Hele, už se známe nějaký pátek. Odpovídám na co chci a komu chci, nikdo mi nevelí. :wink:

Ty píšeš o seznamech. Hoď seznam, pokud chceš samozřejmě, já se rád něco dozvím. Pak můžeme diskutovat a já dám své argumenty( pokud nějaké budu mít) a třeba příjmu tvoje a třeba ne, a naopak.

Průběžně jsem nezaznamenal něco podstatného, ale nečtu vše.

Ale nenutím tě. :wink:

Vlastně to chválím, a tak by to mělo být. Škoda že to tak není i na druhé straně u Landa. Kompenzace by měla přijít jen jako trest kdy něco posereš tomu druhému, jinak jen stejné podmínky a férový boj.

1 Like

Dal jsi jim za to palec nahoru, a nejsi schopen pro Piastriho sesmolit žádnou podporu McLarenu? Aha. Seznam Landa určitě bude, jestli jsi ho dodnes ještě neviděl a sezonu jsi nesledoval, i tak se to dozvíš :slightly_smiling_face:

1 Like

Ja se jen z obecneho hlediska zamyslim, pokud se Mclarenu nepodarilo zmanazovat docela jednoduchy race, i kdyz predposledni a byl urcite zasadni, kde vezmou piloti jistotu ze to ti stejni lide opet neprojedou, cekal bych info o alespon male kosmeticke zmene v crew ktera dela strategii, pilotum by to vyrazne pomohlo, byl by to pro ne signal ze na tom makaji, ze se snazi veci zlepsit.