Norris je rád, že naňho Piastri tlačí: Je to naša obrovská výhoda | Magazín F1 - F1online.sk

Já jsem si myslel, že na závodního inženýra lítají data, on si to v mozku přešrotuje a říká to jezdci.
Že mu tam naběhne, že by bylo dobré dát HPP10, pak tamto cvaknout na tamto a tohle na tamto, a on to jen řekne jezdci.

Nebo mu centrála řekne, že by měl pitnout 30-33kolo… a on si to s jezdcem domluví atd.

Jsem nevěděl, že musí stát nad monopostem, a vybírá světlou výšku, kontroluje to atd.
Jsem myslel, že od toho je nějaký šéf mechanik.

3 Likes

Od 2022 to uz neni pre nich argument

1 Like

Od toho je Pepa Král

1 Like

Na gumy má každý tým poradce přímo od Pirelli a právě tam bych začal. Oba problémy totiž byly v gumách. Hadráci totiž nemají gumu na tak drsnou trať a proto došlo ke zvýšenému opotřebení. A jak víme, tak čím je guma ojetější, tak má menší váhu, ale taky i obvod.
Hamík sice nedoplatil na váhu, ale na podlahu kvůli ojetým gumám.
Jediný plus Hadráků je ten, že vydržely celistvé a neprdly.

Bonovi je asi 50 a Dudleymu by mohlo být tak kolem 40.

Ferdo a je ti teď líp, když sis kopl do Pirelli?

Nemůžu za to, že jsi nepochopil o čem jsem psal.

Prý Ferrari musí jezdit hrozně nízko, aby bylo funkční a rychlé. (No asi jako každý tým), že když to trochu zvednou, tak konec.

Prý jim špatně pracuje zavěšení, že se prý v Austrálii lekli, protože měli velké opotřebení desky, tak to zvedli a byli v zádeli.

Na sprint to asi fungovalo, protože to bylo jen pár kol. A protože není parc fermé, tak to můžeš vyměnit.
A v závodě rip.

1 Like

Nemůžeš za to, že píeše nesmysly? Každý tým nemá žádného poradce od Pirelli. V každém týmu se pihybují lidi od Pirelli, kteří dohlíží na to, aby týmy opravdu nasazovali sady, které mají vyhraněné, tak odevzdali odpovídající sady. Pokaždé jízdě dělají kontrolu pneu a vyhodnocují data. Rozhodně tam není nikdo, kdo by týmům radil ohledně nastavování tlaků nebo strategií s využitím pneu.

Je to tak trochu jedná paní povídala.
Jen si vzpomeň na testy a třeba i minulé léta, při kterých Ferrari s nízkým nastavením začalo poskakovat a jediné řešení bylo zvednout podvozek, aby kamzíka zkrotili.
Prostě někdo plácne nějakou hloupost a davy bez přemýšlení uvěří co nějaký pisálek pustil do světa.

Máš pravdu. Nemůžu za to co píšeš ani za to co nechápeš.

Prý s tím mají problém od testů, však si vzpomeň, jak jsme si tu dělali srandu, že Ferrari jezdí na uhlí.
Však se z nich furt kouřilo.

Takže na tom pracovali už od testů a už do Japonska by měli mít zbrusu novou podlahu, co to by to měla řešit.

Nemyslíš to, jak podle dat Ferrari šatně vyhodnotilo letošní koncept monopostu a nové podlahy, kde podle všeho podlaha nabírá až moc vzduchu a tím pádem je ground effect vyšší, než by Ferrari chtělo a opotřebení planku je vyšší

2 Likes

Ale vždyť to Mercedesu nikdo nebere. Byť v pozadí byl vylobovaný motor.

Jednou jsem to komentoval přibližně tak:
Ferrari konečně dostalo rozum a letos konečně přísavný efekt nepřehnalo, ale jdou cestou postupného navyšování přítlaku postupně. Dříve to vždycky přehnali a vůz jim podobně jako Mercedes hodně poskakoval, tak museli podvozek zvyšovat, čímž zase hodně ztráceli přítlak.

V Číně ale bylo tak velké opotřebení gum, že se jim podvozek snížil více než Ferrari počítalo, ale to by mělo řešit Pirelli a Ferrari o téhle hrozbě informovat.

Podstatne je, aby sa nazvajom neburali a nerobili si zle blokovanim a pod. A hlavne aby nevyhral Max, chcem vidiet majstra sveta bud z McLarenu alebo Ferrari.

Jaký vylobovaný motor? Ferrari a Renault lobovali za změnu z V4 na V6 a přesunulo se to na jejich popud ještě k tomu o rok.

jn, maju az prilis efektivne auto …

1 Like

image
proste nebolo v navode. chyba pirelli…

to je ferdova mikrovlnka BTW…

2 Likes

Já mikrovlnku nesnáším a nemám ji už dobrých 20 roků.
Navíc tahle je digitální, takže by letěla z okna hned po rozbalení. :grin: Možná ještě dříve. :crazy_face:

1 Like