Norris je rád, že naňho Piastri tlačí: Je to naša obrovská výhoda | Magazín F1 - F1online.sk

Dělal závodního inženýra JB v roce 09, ale jasně, bude se řešit, jestli vypadá na 20. A pak Eisele spadne ze židle, když někdo objede s DRS soupeře

2 Likes

Tento pocit mám pravidelne každý týždeň.

Bohužiaľ už nie sú objektívny a hrozne sú náchylný na využívanie emócií pre sledovanosť. Robia to šikovne, len to už je program pre netlix fans niekedy…

A mám pocit, že už hľadajú len kontroverzné a silné vyjadrenia a moc si uverili. Reči mnoho, ale často krát ozaj neverím, že toto vypustí človek, ktorý jazdil F2, dokonca sa zviezol v F1. Profesionálny závodník

Celkovo mi príde divné nahrávať debrief víkendu ktorý Pepa poriadne nemohol ani vidieť keďže sám pretekal hneď na 2 deň ráno keď nemal šancu si to ani pozrieť poriadne.

2 Likes

Já fakt nevím jaká je jeho náplň práce.
Říká, že má finální slovo ve všem. Nejspíš mu všechno připraví a on to pak vybere a kontroluje a hlídá.

Má představa je, že dostává hromadu informací ze všech stran a on je filtr k jezdci.
Taktika, gumy, pitstopy. Motorové, bateriové a nevím jaké mody.

1 Like

A chceš vyhodit toho, kterej se s týmem inženýrů domluví na strategii a nastavením, protože je nejvíc vidět. Tak jasně, to určitě vyřeší ten problém, co je ve Ferrari x let :smiley:

a rozumie tomu lepsie ako ti pretekovi inzinieri?

Transrasial je označení pro člověka, kterej se identifikuje jako příslušník jiný rasy, než ve skutečnosti je.

Ja reálne neviem koľko má Bono rokov úprimne :rofl: je pravda, že vek mu neviem odhadnúť. A vyzerá rozhodne mladšie ako Marcus vedľa, ktorý je minimálne 10 rokov mladší určite. Ale predpokladám, že pred 50 alebo aj po na čo ozaj vyzerá výborne.

Ale tak ako vravel Toto aj DOD Kimi dostal because of Bono’s looks :rofl:

To že je top top inžinier o tom nepochybujeme. Kimi si nikoho lepšieho nemohol želať. Tak ako mu vie pomôcť on, ako ho môže viesť to je obrovská výhoda. Tam vieš, že za každých okolností má riešenie a zachováva kľud. Pre pilota, čo sa musí spoliehať na skúsenosti na múriku je to úplný top. A Kimi si ho patrične váži. A Bono sa zdá, že si to absolútne užíva a baví ho to s ním robiť, hoci sa musel prispôsobiť po tých rokoch. ( Prosím nech ho zavolajú do Beyond the grid :pray:t3:)

Ale zase aj Marcus pekne vyrástol pri ňom. Na začiatku mi Riki chýbal, ale dostal sa do toho a tiež už je excelentný a k GR sedí a ide im to skvelé. Vidieť,že sa učil od najlepších a bol systematicky vybraný na tú funkciu. Vo Ferrari prehadzujú inžinierov 1-2 a tak to aj vyzerá potom.

Mňa naše vysielačky bavia…lebo sú vtipné len keď majú byť. Inak je to vecné, jasné, výstižné, konštruktívne. Ti dvaja znejú tak metodicky a bez emócií, že nechápem ako sa to dá ostať tak kľudný.

Paradoxne Kimiho vysielačky celý jeho život na to aký on je kľudný, znejú akoby bol v panike…neviem prečo ale taký mám pocit vždy keď ho počujem a v kontraste s Bonom je to celkom vtipné.

Já jsem si myslel, že na závodního inženýra lítají data, on si to v mozku přešrotuje a říká to jezdci.
Že mu tam naběhne, že by bylo dobré dát HPP10, pak tamto cvaknout na tamto a tohle na tamto, a on to jen řekne jezdci.

Nebo mu centrála řekne, že by měl pitnout 30-33kolo… a on si to s jezdcem domluví atd.

Jsem nevěděl, že musí stát nad monopostem, a vybírá světlou výšku, kontroluje to atd.
Jsem myslel, že od toho je nějaký šéf mechanik.

3 Likes

Od 2022 to uz neni pre nich argument

1 Like

Od toho je Pepa Král

1 Like

Na gumy má každý tým poradce přímo od Pirelli a právě tam bych začal. Oba problémy totiž byly v gumách. Hadráci totiž nemají gumu na tak drsnou trať a proto došlo ke zvýšenému opotřebení. A jak víme, tak čím je guma ojetější, tak má menší váhu, ale taky i obvod.
Hamík sice nedoplatil na váhu, ale na podlahu kvůli ojetým gumám.
Jediný plus Hadráků je ten, že vydržely celistvé a neprdly.

Bonovi je asi 50 a Dudleymu by mohlo být tak kolem 40.

Good for you. :+1:

Ferdo a je ti teď líp, když sis kopl do Pirelli?

Nemůžu za to, že jsi nepochopil o čem jsem psal.

Prý Ferrari musí jezdit hrozně nízko, aby bylo funkční a rychlé. (No asi jako každý tým), že když to trochu zvednou, tak konec.

Prý jim špatně pracuje zavěšení, že se prý v Austrálii lekli, protože měli velké opotřebení desky, tak to zvedli a byli v zádeli.

Na sprint to asi fungovalo, protože to bylo jen pár kol. A protože není parc fermé, tak to můžeš vyměnit.
A v závodě rip.

1 Like

Nemůžeš za to, že píeše nesmysly? Každý tým nemá žádného poradce od Pirelli. V každém týmu se pihybují lidi od Pirelli, kteří dohlíží na to, aby týmy opravdu nasazovali sady, které mají vyhraněné, tak odevzdali odpovídající sady. Pokaždé jízdě dělají kontrolu pneu a vyhodnocují data. Rozhodně tam není nikdo, kdo by týmům radil ohledně nastavování tlaků nebo strategií s využitím pneu.

Je to tak trochu jedná paní povídala.
Jen si vzpomeň na testy a třeba i minulé léta, při kterých Ferrari s nízkým nastavením začalo poskakovat a jediné řešení bylo zvednout podvozek, aby kamzíka zkrotili.
Prostě někdo plácne nějakou hloupost a davy bez přemýšlení uvěří co nějaký pisálek pustil do světa.

Máš pravdu. Nemůžu za to co píšeš ani za to co nechápeš.

Prý s tím mají problém od testů, však si vzpomeň, jak jsme si tu dělali srandu, že Ferrari jezdí na uhlí.
Však se z nich furt kouřilo.

Takže na tom pracovali už od testů a už do Japonska by měli mít zbrusu novou podlahu, co to by to měla řešit.