Já mám dobrou náladu a závod byl dobrý, možná ještě lepší než jsem čekal.
Musí se číst mezi řádky, nekoukám první rok, abych dělal takové závěry z jednoho závodu.
Mravenec, budeme mu pracovně říkat Mravenec…
To aby jsi nemusel neustále porušovat svůj slib .
Jo, je to perfektní.
Té otázky, zda jsou týmy blíže k Red Bullu a Red Bullu to včera spíše “jen” klaplo, jsme se v “live” dotkli s @PUFF. Můj názor byl takový, že k přiblížení nedošlo. A zůstává stejný i po přečtení článků a diskusí na the-Race, kde této otázce věnovali značnou pozornost. Jakkoli by bylo pro závodění jen dobré, kdyby měl Lando pravdu (permanentní výhry jednoho pilota velké vzrušení nenabízejí a už okolo 4. - 9. kola bylo jasno, že je vymalováno). (Nebýt Maxe, byla by to skvělá velká cena se souboji o vedení a pódium.)
Chápu poukazy typu Red Bull - bezproblémový závod, Leclerc - problémy s vybalancováním vozu, Mercedes - problémy s chlazením PJ. Ale podstatnější jsou podle mě následující faktory:
Když si Max potřeboval vytvořit náskok, vytvořil si ho rychle a efektivně. V 9. kole měl cca 7 sekund, v některých kolech ho navyšoval téměř o sekundu.
Jeho náskok v cíli (cca 22 sekund) je s přehledem nejvyšší náskok v historii VC Bahrajnu a o 10 sekund vyšší než v roce 2023.
S vysokou pravděpodobností Max nejel po celý závod na maximum (“používal hlavu”, řekl by nejspíš Lambiase).
Carlos Sainz (který odjel výborný závod) dojel s hratelným odstupem za Pérezem. Ale Checo, jakkoli si vedl solidně, není referenční bod, tím je Verstappen. Spíše bych řekl, že to, že Checo při startu z P5 bez velkých problémů získal P2, podtrhuje výkonnost Red Bullu. Loni startoval Checo z P2.
Nevíme, jak by si býval vedl Charles Leclerc, nebýt jeho technického handicapu, ale realisticky budu předpokládat, že rozestup mezi ním a Sainzem by nepatřil k “omračujícím”. Navíc právě u Ferrari, které bylo RB (= Red Bullu) v Bahrajnu nejblíže, je dobré počkat si na další závody (loni, ale markantně v roce 2019 jejich forma v Bahrajnu byla znatelně lepší než v dalších závodech v dané části sezóny).
Dramatičtější závody uvítáme všichni nebo většina z nás, ale realisticky: můžeme je očekávat?
Co tento lando zas trepe o piatkovej kvalde kedy sa rozdavali boha jeho body za kvaldu?!?!? V nej red bull nikdy nebol dominantny Rozhodujuci je zavod a tam si ich verstappen zas natrel na chleba ako skolakov staci kuknut o kolko im nadelil na najrychlejsom kole uz nech sa zobudi chlapec lebo cim dalej tym viac zacina trepat bludy
To su take typicke PR vyhlasenia,aby to fans teraz neprestali sledovat. ChuckN je tymto znamy.
Vsetkym je jasne, ze si malinovkari minimalne udrzali naskok z minuleho roka. Podla mna ho navysili a este k tomu ani nemuseli ist na plne gule. A zatial nemali ani technicke problemy, co sa o najblizsej konkurencii neda povedat.
Náskok si Redbull evidentně udržel, ale je třeba brát v úvahu , že přišli s novým konceptem.
A s tím přišli proto, že umožňuje spoustu dalšího vývoje do budoucna.
A to je to, co by mělo ostatní děsit.
Oni jsou na začátku a mají před sebou nepopsaný papír, který možná ani nebudou muset letos použít.
Nedivím se, že se všechny prvoligové holky světa snaží lovit ve vodách Redbullu .
Co tě má děsit na tom, že se o tom píše už x měsíců? Si vylzel z kutlochu po zimním spánku?
Však víš, že si raději přečtu kuchařku, než něco o F1, tak co se divíš že jsem tak pozadu…
Novy balik vylepseni chystaju udajne v Imole. Ak toto je len zaciatok vyoja noveho konceptu RB, tak potom fakt mozu ist na jediny ciel - 100% sezona.
Jj, jak si posledně chtěl vařit vánočku
To asi ano, ale je smutné, jak jsou ostatní bezzubí.
Možná že si tu stěžující ženu jenom vymysleli, aby se neunudili k smrti, to by dávalo smysl .
Když pracuješ v kuchyni, tak prostě vaříš.
Zbytečný to ještě dělit na další absolutně nudné procesy.