Nike verzus Max: Úrady Verstappenovi nezaregistrovali ochrannú známku | Magazín F1 - F1online.sk

Nádeje Maxa Verstappena na uvedenie vlastnej odevnej značky pod názvom „Max 1“ utrpeli nemalý šrám. Holandský pretekár sa niekoľko mesiacov pokúša o registráciu vlastnej značky, ale narazil na odpor úradov a hlavne odpor textilného koncernu Nike, ktorý v značke dvojnásobného šampióna videl podobnosť s tou svojou a vzniesol námietky.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92312/nike-verzus-max-urady-verstappenovi-nezaregistrovali-ochrannu-znamku

Tak to je sila!Americka Tesla,ukradne nasim firmam Tesla cele meno a je to podla uradov v poriadku,ale ked sa jedna o malu podobu americkej znacky tak uz maju problem…

V amerike možné všetko. Keď už niekto vidí podobnosť medzi Max 1 a Air Max, tak snáď pomôžu silnejšie dioptrie, alebo operácia očí.

1 Like

Počkajte kým sem prídu miestni konšpirátori, ktorí obviňujú RB že podplatil Masiho a podložia to tým, že už si vopred registroval ochr.znamku. Lebo ľudská blbosť je nekonečná

1 Like

Nie som fanúšik Maxa, ale prídeme mi to scestné, no na druhej strane, keď sa pozriem na jeho štýl obliekania, sorry fans ale oblieka sa najhoršie z celého štartového gridu :sweat_smile: prirovnal by som to k móde môjho skoro 70 ročného tatka a to bez urážky vsetkym starším ľudom. Takze asi buďme radi, že takáto značka ani nevznikne, aby sa to zbytočne nemuselo vyrábať, neskôr páliť a tým plytvať veľkým množstvom vody a znečisťovať ovzdušie :innocent:

Hej oblieka sa najhoršie máš pravdu. Toto je lepšie

Neviem teda akú Formulovú televíziu pozeráš ty ale Max chodí 99% času buď v teamovom alebo totálne casual ako majorita bežného obyvateľstva ktoré neurazí ani neohúri.


image

Ešte aj promo fotky pre AT sú úplne casual. Som rád, že potom aj takého Charlesa, alebo vlastne aj majoritu zvyšku gridu považuješ, že sa obliekajú ako zo 70 ročný tatkovia

4 Likes

Maxo mohol byť kreativnejší pri vymýšľaní názvu. Ale ja medzi Max 1 a Air max nevidím ani nepočujem podobnosť. A k tomu obliekaniu Maxo sa oblieka úplne normálne a oekne, nepotrebuje za každú cenu šokovať a zaujať ako lujzo

S Kratochvílkou by Hamík vytvořil skvělý pár.

obrazek

4 Likes

Zjavne si konspirator ty :grinning: Mna to ani nenapadlo. Vidim ani inych

Teraz to nebudem mysliet utocne ani nic podobne ku tvojmu prispevku, ale preco chce niekto, kto sa absolutne mode nerozumie zakladat nieco take? Max sa absolutne mode nerozumie, obliekat sa nevie - to, ze si da casual oblecenie neznamena, ze sa vie (nic v zlom) :slight_smile: Ten, co chce nieco take robit by mal byt zaujimavy v podobe obliekania sa miniamlne… Ano, Lewisovmu obliekaniu niekedy nerozumiem ani ja a ani sa mi to nepaci, ale mode sa rozumie stokrat viac, ako Max. Dalsia vec, tie modne vystrelky si nenavrhuje Lewis ale ma ich od celosvetoho uznavanych navrharov, ktori su v mode cely zivot a su najlepsi z najlepsich ci sa nam to paci alebo nie a ci tomu rozumieme alebo nie :slight_smile:

2 Likes

No ja rozhodne niesom. Ja mam v tom jasno . Ze ti to nenapadlo,to nieje moj problem-ono sa to vola citanie s porozumením…ze vnimas aj dalsie suvislosti po precitani nejakeho textu. Ale par jedincov tu dookola take veci pisalo.
:slightly_smiling_face:

1 Like

Ani ja neutocim. Ale zas na rozdiel od teba vidim,ze tu nemusí ist o diktovanie mody. Ide len o to,ze si da svoju znacku na nejake tricko a to mu zaraba. Rovnako ako 44 alebo CR7. Ak niekde vidi moznost profitu,preco by to nemal vyuzit?

Presne si si sám odpovedal. Na začiatku povieš, že Max sa móde nerozumie a pri Lewisovi už je okay že ich má od módnych návrhárov. To už z neho robí odborníka?

Snáď tu nikto neočakáva, že Max bude po nociach kresliť módnu show a vytvárať nové modely. To je predsa úplne jedno či sa tomu rozumie alebo nie, veď tam asi zamestná celý team grafikov, návrhárov a ďalšieho ansábelu tak, aby to oblečenie bolo fresh a hlavne sa predávalo. Či by robil iba oblečenie také, ktoré by on nosil a nemal na tom profit?

A druhá vec,

preco chce niekto, kto sa absolutne mode nerozumie zakladat nieco take?

Toto naozaj nemožeš myslieť vážne. Tu možeme chodiť po “vodu” snáď do nekonečna a hľadať prípady kedy si bohatý ľudia (alebo aj nie) založili firmy v odvetviach do ktorých sa absolútne nerozumeli a boli úspešný. Keby ich odradilo “jááj to sa tomu nerozumiem” tak dnes je ludstvo ako také ešte v jaskyni.

Prečo si Ivan Chrenko založil HB Reavis keď nikdy v odvetví stavebníctva nepodnikal, neštudoval to ale napriek tomu sa stal HB jedným z najväčších a najúspešnejších developerov v EU?

3 Likes

Ved Verstappen ani nic nezaklada, jeho ucast na celom modnom projekte sa zacina a konci vycapenim svojej znacky. Dovody zalozenia modnej znacky $u hadam ja$ne, najde sa dost vela ludi, ktori si nakupia nejake smejdy len preto, ze je na nich logo Maxa Verstappena.

3 Likes

Nerobi to z neho odbornika, ale je diametralne inde od Maxa v tomto smere, hadam ich nechceme porovnavat :slight_smile: To, ze das priklad miliardara, ktoremu to vyslo je pekne a ano, stava sa aj to, ale som presvedceny, ze drviva vacsina ludi, co zaklada firmy, ku ktorym nema absolutne ziaden vztah a ani cas a zalozia si to len preto, lebo sak mozem a mam prachy, tak su odsudene na zanik skor ci neskor. Nerozumiem, preco ide do mody, to je cele. Pritom by mohol radsej ist do niecoho, ku comu ma vztah, co ho bavi a comu sa rozumie, to je cele :slight_smile:

2 Likes

A čo to je? Čomu sa Max rozumie tak aby to bolo “justified” a mohol ísť v tom podnikať?
A znova, veľká časť ľudstva pracuje v odvetví ktoré neštudovalo a dokážu byť úspešný vo svojej práci.

Každý youtuber dnes robí ako prvé svoj merch, a ide mu to fajne aj bez potreby znalosti - koniec koncov tak ako @Unleash_the_lion povedal.

Keby zajtra ide Lewis otvoriť nejaké vegan-bistro tak je to tak isto normálne ako toto. Napriek tomu, že sa tomu nerozumie ale veď on by tam variť nešiel. Proste sú to milionári ktorý rozširujú svoje portfólio.

Nebudeme tu teraz snáď ale menovať každý úspešný prípad ľudí ktorým to vyšlo, to ani nie je možné.

2 Likes

Ja neviem comu sa Max rozumie, co ho bavi, co robi vo volnom case, nesledujem ho. Nikde som predsa nenapisal, ze v tom nemoze ist podnikat, akurat, ze tomu nerozumiem preco prave toto. Asi nepojde robit fast fashion, ale ten merch bude pravdepodobne drahy. Keby zaklada modnu znacku Lewis alebo George, je to tak nejak pochopitelne, tam je vidiet, ze je ku tomu vztah, ze ich to bavi a tak nejak su v tom zainteresovani nejaky ten rok. Veganstvo to iste, ved Lewis ma ku tomu vztah, cize zly priklad. Exkluzivne kusky asi robit nebude, cize on nepotrebuje mat okolo seba velky tim ludi (navrharov, grafikov, dizajnerov), bude robit nejake uplne obycajne tricka, mikiny, drahe, ktore uz robi hocikto :slight_smile: Pre mna za mna nech si robi co chce, je to jeho volba a nech sa mu dari, iba si hovorim načo, dohovorene

2 Likes

je to zdroj prijmu. Ani Lewis si to nenavrhuje / nevybera sam. On tomu da menovku a povedzme, ze sa rad v tom predvadza. Ci tomu rozumie? co ja viem zase take komplikovane to nie je. Moda je v podstate uzitkove umenie. Niekedy je doraz na uzitkove niekedy na umenie.

Lewis móde rozumie, majú rad, ma vlastnú značku a dokonca aj kolarobaciu s Takashi Murakami :innocent: neviem či si to navrhuje sam, každopádne ma to svojho ducha a to čo išlo von malo úspech :slightly_smiling_face: na druhej strane to čo vypustí Max von, mozno tiež predá, ale ak sa pozrieme na jeho vkus, nebudeme môcť hovoriť o žiadnej kreatívnej hodnote, inovácii, ide skôr len o vytrieskanie peňazí z ľudí na základe mena :wink:

1 Like

podla mna presne o toto ide aj v tom prvom pripade, ale slubujem uz to necham tak, asi tomu sam nerozumiem.

1 Like