Tak chudák jsi ty, ale očividně to nepochopilo více z vás. Ale tak je to odrazem průměrného IQ, někdo (vy) ho musí táhnout dolů no
A naučí tady datovýho analytika median, nebo to nezvládne ani AI?
Za mňa nepochopiteľné, že za závod v Brazílii by ho mali vyhodiť. V tomto súhlasím s chlapcami z Eiskingu. Niels zvládol nedeľný závod bravúrne. Konečne to niekto dokázal ukočírovať tak, že sme mali takmer plný závod aj v ťažkých podmienkach za výdatného dažďa. To nebolo jednoduché. Aj RF v kvalifikácii by som dokázal vďaka argumentom, ktoré boli predložené, pochopiť. Ak niečo nezvládol v Brazílii, tak to bol naozaj VSC v šprinte. Tam naozaj nevedno, prečo sa čakalo, keď Hulk stál 1,5 kola mimo trať. To bolo naozaj nebezpečné. Žeby fakt pomoc McLarenu, aby bol boj o titul zaujímavý do konca? Nechce sa mi tomu veriť. Na konšpirácie ja neverím… ale to je jediný dôvod, pre ktorý by mohol byť Niels odvolaný za víkend v Brazílii… skôr si myslím, že za vyhadzovom bude niečo iné…uvidíme
Možná Wittich pod tlakem vypustil nějaké sprosté slovo a Sulayem to slyšel. Jenže dát řediteli závodů veřejně prospěšné práce by vypadalo poněkud divně, tak ho raději rovnou vyhodil.
Pokud by byl vyhozen opravdu za tu Brazílii, tak pak jsou bohužel “konspirační úvahy” naprosto na místě, ten VSC ve sprintu prostě byl jednoznačně v prospěch McL . Začátek jasně a celkem “zajímavé” bylo i načasování konce. Kdyby se mu prokázal nějaký nadstandardní kontakt s tímto týmem, tak by to smysl dávalo.
Ale přiznám se, že se mi tomu také úplně nechce věřit a spíš bych sázel na to, že buď je skutečný důvod vysloveně zcela odlišný anebo se sečetlo více rozporů za delší dobu a jen to nyní vybublalo.
Ryba smrdi od hlavy, mali by zacat s tym bubakom v bielej plachte s gumou z kocika okolo hlavy…
Kua stále nechápem prečo FIA v F1 nechce dovoliť maršálom pomáhať jazdcom ktorý uviazli v štrku späť na trať. Tak ako v IndyCar. Aj tak dotyčný jazdec už na body väčšinou nedosiahne tak o čo ide ? Plus bude mať z VC väčší zážitok platiaci fanúšik na okruhu a v TV fanúšik uvidí viac monopostov na trati. A o to tu ide o lepšiu šou.
Jinak jsem si poslechl v originále na Sky Sport komentář od Craiga Slatera - v podstatě taky tvrdí, že mu více zdrojů potvrdilo, že byl Whitich vyhozen a že nejspíš to byla přímá reakce na Brazílii.
To by vedlo buď na výše zmíněné “konspirace”, ale taky si mohly například stěžovat týmy jako Williams, že to příliš tlačil, což vedlo ke škodám. Jak jsem psal, tak ta nehoda Colapinta byla asi dost zbytečná, v tu dobu už si to o RF říkalo samo o sobě.
Jsem hodně zvědavý, zda časem kromě potvrzení “vyhazovu” vybublá i něco více o konkrétních důvodech, tohle může být velmi zajímavé…
Mě se líbí jak tady blázniví fanoušci RB a Maxe začnou spekulovat že je to za VSC, Hulka a nadržování McLarenu, apd. Pak byla obrovské nenávistné reakce a spekulace na pozdní přerušení v kvaldě a že to ovlivnilo Maxe a jak FIA nadržuje Mclarenu, přitom např. hloupé rozhodnutí v Baku ohledně žlutých vlajek nikdo tak přehnaně nekomentoval a většina lidí to označila na kombinaci smůly a špatného rozhodnutí jak McLarenu, tak i FIA … ale když se podobná věc stane Maxovi tak je z toho manipulace, konspirace a jasná snaha maxe poškodit!
Lidi už se proberte, vypadá to totiž že se konečně ve FIA rozhodli snad pískat rovinu - v Austinu odpustili maxovi, ale naštěstí v mexiku se rozhodli už konečně trestat. V Brazílii byla pro vedení závodu neskutečně těžká práce ale myslím že většinu vyřešili dobře - a to že to nahrálo Maxovi je jen souhra okolností. Prostě štěstí! Kdyby to bylo jen trochu jinak tak rozdíl bodů není 62 ale třeba jen 20-25b a to by byl ještě pořád souboj o titul … škoda!
Mě se zase líbí jak někteří jedou narativ Fia Bull a pak jsou překvapení, že druhá strana argumentuje stejně akorát na druhou stranu
Mě se líbí že ho vyhodili
Witticha? Proč? Je to nový Masi?
No jo, ale mě to stále překvapuje ikdyž zaslepenost se dá očekávat - podobně jak nechápu že se tvrdí jak se nadržovalo Hamovi v r.21 když se podíváme na údálosti z AD, Saudské, Brazílie, apd.
Chápu že pak oni přijdou s třeba s Bahrajnem nebo Silverstone nebo dokonce Imolou - ale to je asi kombinace zaslepenosti a neznalosti faktů!
No ale za co tedy ten vyhazov je? Jak píšu výše, tohle si přímo o spekulace říká a je to škoda, F1 to škodí. Ono je fakt klidně možné, že nejvíc “držkoval” třeba Williams, což by nikoho nepopudilo a dalo by se chápat, jenže právě tímto mlžením to FIA posouvá jinam.
A naokraj - fakt nechápu, co FIA odpustila Maxovi v Austinu… Tam to bylo dost podle pravidel a reálně spíš odpustila Landovi dalších 5s (standardně by bylo 10s, pro 5s vymýšleli “polehčující okolnosti”). Tam to byl primárně totální hate od McL fans, ale pravidlově to chyba nebyla.
Mexico bylo OK, první část penalizace pro Maxe sice přísná, ale ne v rozporu s pravidly, za tu druhou si mohl vyloženě sám. Sice Maxovi fandím, ale ani tak s tímto trestem pro něj problém nemám.
V Brazílii to byla divočina, kdy to komisaři lehké neměli, ale neokecáš, že to hodně pozdní VSC Landovi minimálně jeden bod nadělilo a navíc to byl pořádný úlet z hlediska bezpečnosti. Rád bych věřil, že to nebyl záměr, nicméně chyba to byla naprosto neokecatelná. Q2 asi vliv na výsledek neměla a jak jsem psal výše, zrovna tady bych jim to asi byl ochoten odpustit kvůli pohybu Strolla. V závodě podle mne dělali co mohli, nicméně RF patrně přišel pozdě a nehoda Colapinta byla dost o tomto.
Nezvládal, je potřeba mít autoritu, ne řešit jen tabulkové traťové limity. Mě ve funkci nepřesvědčil, další prosím
Už tady bylo několik teorií proč to bylo … nemyslím si že si týmy stěžují na Brazílii kvůli RF, SC nebo VSC. Tak to bude asi něco interně ve FIA, … možná nějaké ohrožení bezpečnosti jak někdo dával obr. s pilotem vedle vozu a ostatními jedoucí vedle něj. A nebo něco přímo s Mohamedem - ten vypadá taky na pěkného podrazáka a nemaže se s tím.
Ohledně Austinu - v pravidlech byla možnost potrestat Maxe za vytlačení z tratě, ale komisaři se to rozhodli “nevzít v podtaz”! A velmi vtipná byla obhajoba FIA potom - tím že poukázáním na chyby není možné chybu dokázat!!!
No a ještě FIA odpustila Maxovi nejen dvojí vytlačení Landa z tratě (po staru a ke konci), ale i předjetí Sainze mimo trať v 1. kole a té slavné 12. zatáčce … a ani se nevyšetřovalo!
Vyhodnocení Mexika byla dle pravidel, ale ten druhý manévr mohli vyhodnotit ještě přísněji. Ale nemám problém ani z těmi celkem 20s.
To s VSC ve sprintu a nějaké konspirace jsou nesmysl - tak prostě nepřálo načasování Maxovi tak si zase porušil pravidla a RB fanoušci se z toho můžou zbláznit.
U toho VSC šlo především o to, že ho aktivovali strašně pozdě (to bylo naprosto v rozporu s dnešními nároky na bezpečnost) a kdyby reagovali jak měli, tak by McL nestihl prohodit pozice. Na konci by to už bylo pod tlakem zezadu prakticky nereálné… To časování na konci bylo trochu divné ve smyslu volby místa restartu, naopak jsem vůbec neměl na mysli penalizaci pro Maxe, to skutečně byla čistá smůla (a penalizace pro něj zase v pořádku, holt stane se).
Jinak pokud by ho vyhodili za tento incident kvůli bezpečnosti (Botas mimo auto, ale VSC dlouho nic), tak to je zrovna něco, co by se dalo rozumně akceptovat a pochybné teorie by zmizely…
U Austinu se neshodneme, je to o detailním znění pravidel, odkud mimochodem bod o opuštění trati bránícím se jezdcem vypadl a není to tedy až tak jasné, zatímco u Landa bylo úmyslné získání výhody naprosto mimo diskusi. Hodně dobře to rozebírali v Eiskingu… McLarenu to pochopitelně nevoní, ale prostě nemají pravdu.
Mimochodem pokud na to bude někdo reagovat, že jsou pravidla pitomá, tak to se naopak shodneme, z mého pohledu je ta logika totální nesmysl, ale letos to tak zkrátka je a musí se to brát jako fakt. Ono se píše, jak to zneužívá Max při bránění, ale popravdě Lando mu nemá co vyčítat - jeho útoky byly pro změnu vyložené “divebombs” založené na pravidle o výhodě pro toho, kdo je první v apexu. To mu naopak vyšlo v Mexicu, kde se do té zatáčky neměl šanci vejít, ale jelikož se dostal na správné místo v apexu, tak ho naopak komisaři podrželi. Upřímně naprostá blbost, ale zase to samé co předtím - pravidla takto jsou a tak to je třeba akceptovat.
Jak píšu - za mne beru Austin i Mexico jako správné z hlediska komisařů, ale to pojetí pravidel je šílené
Nesouhlasím s Landem a Mexikem v zatáčce č.4 - tam jde z onboardu vidět že Lando by se s nějakou částí vozů na trať vlezl, ale kvůli vytlačování Maxe neměl šanci.
Ale souhlasím s tím že jsou pravidla pro souboje špatně sepsána - za mne by se mělo vrátit to co bylo před pár lety - pokud jsi už vedle soupeře, nemůže tě vytlačit mimo trať.
Budu rád když toto nějak zapracují nebo jinak změní tyto pravidla už tuto sezonu a nebo určitě na tu další. A jestli zmiňuješ že Lando získal výhodu mimo trať, tak se podívej na souboj Sainz vs Max v Austinu v 1. kole 12. zatáčka - Sainz udělá Maxovi to samé co později Max landovi, následně Max předjede mimo trať Sainze a není potrestán, ale dokonce ani vyšetřován!
Kazdy by mel byt v zivote aspon jednou vyhozen