Niektorí naši ex-piloti si zaslúžili zotrvať v F1, priznal Tost. Rakúšan vymenoval tri mená | Magazín F1 - F1online.sk

Odchádzajúcemu šéfovi AlphaTauri Franzovi Tostovi prešlo v priebehu rokov rukami mnoho talentovaných pretekárov. Niektorí z nich vedenie tímu z Faenzy okamžite okúzlili a plne sa etablovali v F1, zatiaľ čo iní výkonnostne nepresvedčili a po pomerne krátkom pôsobení v najvyššej motoristickej súťaži boli nútení zbaliť si kufre. Medzi týmito dvoma skupinami pilotov však existovala ešte jedna. „Príslušníkmi“ takejto skupiny boli jazdci, ktorí nemali síce majstrovský potenciál, no vo Formule 1 by sa rozhodne nestratili. Reč je o Jeanovi-Éricovi Vergnovi, Daniilovi Kvjatovi a Sébastienovi Buemim.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/138058/niektori-nasi-ex-piloti-si-zasluzili-zotrvat-v-f1-priznal-tost-rakusan-vymenoval-tri-mena
1 Like

No jo, projekt Max byl pro RB důležitější, než výchova a podpora mladých pilotů rovnoměrně. Taky se to ukazuje na tom, že nakonec vzali Peréze z venku

to je zle ze stajna si povie, ze idu investovat vsetko co maju do mladeho pilota, ktory je, zda sa, supertalent dekady, a vdaka tomu maju 3 PJ za sebou? :smiley: aku alternativu k dosiahnutiu tych 3 PJ by si zvolil?

1 Like

Jak se ukázalo tak to byla dobrá cesta, lepší mít jednoho co dokáže vyhrávat než 5 co nedokážou :laughing: :laughing:

Vergně měl zůstat zcela jednoznačně :man_shrugging:

Ve f1 je celkově málo míst, chtělo by to další týmy a větší prostupnost. K tomu asi negativně přispívá systém akademií, které staví logicky především na vlastních odchovancích, ve kterých mají investované peníze, a “cizí” až na výjimky nevyužívají. Je to škoda.

3 PK jo? Neměl nahodou 2021 PK Mercedes? :grinning:
Zas tady přehazuješ kabaty do RB

Jj, jsme viděli, jak Max hned vyhraval bez chyb :grinning:

Vies dobre jak som to myslel len som ti nepriamo nahral na smec :grinning: cakam na tie alternativy

Ne, ty si zase napsal nepravdu a myslíš si, jak máš pravdu :stuck_out_tongue:

Jj som si pomylil pismeno J a pismeno K prepac

Nemas co na robote ze tu kopes zase ci co :grinning:

Já tu nekopu :grinning: 3 tituly v PJ, ale nevěděl jsem, že Masi je brán za juniora RB :grinning:

na toto nemam kapacitu

To je mi jasný
Já Maxovi nikde neberu to, že je top pilot, ale podívej se na letošní sezónu a co se říkalo na Peréze, jako druhého pilota RB, to byl můj point, že kdyby nejeli vše okolo Maxe, tak Max by určitě neztratil nic na své rychlosti a mohli mít lepšího pilota, než je Peréz vedle Maxe

Tak proč je nezaměstnal někdo jiný? :thinking:

akoze naco? ked Verstappen sam zabezpecil dostatok bodov

Jo tak, F1 je o jedne sezoně, jsem zapomněl :slightly_smiling_face:

asi zabudas no :smiley:

1 Like

No asi jo, tak to pak příští rok může vyhrát titul Ferrari dominantne ne? Když není žádná kontinuita :slightly_smiling_face:

aku alternativu by si teda zvolil v dosiahnuti troch titulov u RB?