Nie je to len motor. Ferrari stráca na Mercedes aj pri práci s pneumatikami, píše AMuS | Magazín F1 - F1online.sk

V prvých dvoch pretekoch sezóny bolo Ferrari najbližším prenasledovateľom Mercedesu. Stajňa z Brackley však do novej éry vstúpila s veľkým výkonnostným náskokom a Ferrari, Red Bullu a McLarenu nedala šancu. Mnohí pripisujú výhodu Mercedesu výhradne silnejšej pohonnej jednotke, ale dáta z prvých dvoch podujatí naznačujú, že pravda je o niečo zložitejšia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/230334/nie-je-to-len-motor-ferrari-straca-na-mercedes-aj-pri-praci-s-pneumatikami-pise-amus

Je to podobne ako v 2017 a 2018.
Vettel mal pomalsie auto, musel viac tlacit, viac nicil gumy, kopil chybu za chybou.
Zatial co pánkovia v Mercedese si uzivali dominantne auto, s ktorym nemuseli ist na a za hranu.

1 lajk

A co toto?

Toto je další střípek do galerie výmluv. :wink:

Tažko tieto veci z pohladu fanusika urcit, je možné, že to je proste o tom, že majú celkovo omnoho lepší balík v mercedese, a tak nemusia tolko tlačiť na gumy v zaciatku stintu, niečo ako mclaren vlani, lando to niekde spomínal tusim

Tak ked nestracaju v prejazde zakrutou ale az na vyjazde a pri akceleracii zo zakruty tak to ku*va asi tiez bude sposobene motorovou vyhodou snad, nie? Snazia sa tam dohnat stratene a nicia si tam gumy lebo potrebuju lepsi vyjazd na kompenzaciu… FFS to su analyzy

Taky přítlak a přilnavost, tohle se bude na optimum ladit hodně dlouho, je tam moc proměnných.

jak jsem psal, Mercedes umí “zřejmě” sbírat energii , tam kde ostatní ne.

Lepší práce s pneu, lepší piloti, lehčí vůz.
Nemusí mít ani lepší motor.

Nemozes s férovým 16:1 mat taky vykon ako s nelegalnym 18:1, to da rozum.

1 lajk

To ako Norris je lepsi pilot ako Leclerc ano ?
Ha.
Ha.
Hááááá.

Inak Racing Bulls a Haas pripravili pre Suzuku specialne livery.
Redakcia tohto webu - budíček !

je to spôsobené lepšou trakciou a prítlakom,nie motorovou výhodou….výkonu by mohli mať až,až ale čo by mali z toho,keď by im auto šlo pri výjazde zo zákruty do šmyku…

to je úplná hlúposť…rozhodujúci je prítlak a trakcia…

nechces tym povedat, ze mercedes ma 16:1 pocas celeho trvania sutaze ?

Ked som o tomto pisal nazor (ze Mercedes sice ma hlavnu vyhodu v motore, ale nie je to len a len o motore a maju top aj sasi), prislo ubohe napadanie, prekrucanie a zosmiesnovanie…

Jednoducho je uz zrejme, ze Mercedes ma okrem najlepsieho motoru prinajhorsom druhe naj sasi (a ak druhe, tak tesne za Ferrari) a bez takehoto top sasi by nemali takyto dominantny naskok. Staci, ze by mali sasi horsie nez napr. RB ci McLaren a naskok by sa zmrstil, ak by vobec nejaky bol :slight_smile:

Pre mna ako divaka takato dominancia na cele sice nie je zelany stav, ale treba uznat, ze v Mercedese proste urobili vybornu pracu na celom baliku, obzvlast to bude platit, ak sa po 1.6. nic zasadnejsie nezmeni… :slight_smile:

3 lajkov

ach…píše sa tu o lepších výjazdoch zo zákrut a ty sem dáš kompresný pomer…meral si im ho alebo vieš niečo,čo my nevieme? pre výjazdy zo zákrut je rozhodujúci faktor,kedy môžeš stlačiť plyn a to s kompresným pomerom nemá nič spoločné…ak môže merc stlačiť plyn,čo len o pol desatiny skôr,už má výhodu a tá je spôsobená prítlakom na zadnú nápravu…už sú šumy,že mercedes a ostané tímy s jeho motorom môžu mať po úprave pravidiel ešte väčšiu výhodu ako doteraz,takže čo sa stane? bude ešte väčší plač a obviňovanie?

Uplne zle. Keby mali dobry pritlak, tak rychlo zohreju gumy. Vobec to nemaju optimalizovane, presne ako na zaciatku prvej hybrid ery. Maju len kopu vykonu k dobru a auto nastavene tak, aby si nezralo gumy. Preco? Lebo si to mozu dovolit. Netvrdim, ze maju zle auto, ale ta analyza je zle

naozaj zle? prečo potom môžu skôr akcelerovať? ak by mali slabší prítlak a viac výkonu,tak im auto bude tancovať…som zvedavý na tvoj argument…

Mercedes může, Sulajem to schválil :+1: :slightly_smiling_face: