Nicholas Latifi končí vo Williamse! | Magazín F1 - F1online.sk

Prvotní poznání bývá ještě dříve než se motor začne skládat. Každý díl motoru má nějakou toleranci a ty nejpřesnější díly se dávají do motoru pro vyvoleného jezdce. Když se motor poskládá, tak určitě jde na stolici kde se otestuje nejen výkon, ale taky krouťák a jedním z dalších měřítek budou i vibrace. Samozřejmě se po záběhu zkontroluje množství kovu v oleji, zkarbonizovaného oleje a kdoví co ještě.

Prostě kontrolních procesů jak zjistit kvalitu motoru je docela dost. Samozřejmě nejsou všemocné skryté vady se vyskytují i když všichni odvádějí nejlepší možnou práci. Prostě si všichni musí uvědomit, že i raketoplány padají.

To byl i Monty, nebo Pastor. Jenže oba dokázali dělat velké chyby i když na ně nikdo žádný tlak nedělal.
Prostě nějaká ztráta pozornosti a i rovinka jim mohla nadělat dost problémů.

Gasly si už skutečně trochu úcty zaslouží.

Akurát nedávno som to písal, že niekedy samotné peniaze nestačia. Bolo by fajn keby tímy nemuseli byť závislé len na dotáciách od pilotových sponzorov. Peniaze sú základ, to hej, ale problém vyriešiť zakaždým nevedia.

Řekněme, že zatím pravděpodobně neodvedl všechno, co by mohl. Není jediný a F1 je v tomhle hodně krutá, ale pokud se mu rýsuje druhá šance, přeju mu (a asi každému v podobné situaci), aby ji dostal.

De Vries idealna volba pre Mercedes? To co je za fantasmagoriu?

Na to Aby po par rokoch vo Williamse keď odíde Lewis robil 2-ku? Dokonala ak by podával take výkony ako naposledy.

Náhrada za LH sa už pravdepodobne hľadať nebude :kissing_heart:

Prani otcem myslenky.

ale williams takmer urcite potrebuje aby ten jazdec aj doniesol nejaky slusny balik a je wolff ochotny do de vriesa investovat aspon zo 10milionov na sezonu?
nie nahodou williams rokoval s alpine o tom, ze im zaucia piastriho a snad nikto si nemysli, ze by to bolo bezplatne zaucenie

naco by mercedes vrazal do de vriesa 10 a viac mil. rocne ked by ho chcel len na dvojku k russelovi? dvojku si v pohode kupis
lacnejsie je si jednoducho dvojku bud odchytit v spravnom case a zadarmo, alebo si ju jednoducho od ineho timu odkupit tak ako to urobili s bottasom kedy si za nejakych 15mega kupili hotoveho jazdca so znamymi kvalitami
de vries aj ked sa teraz v monze ukazal super, tak to neznamena, ze sa z neho stane v f1 nieco viac ako radovy priemerny jazdec. taky magnusen vo svojich prvych pretekoch skoncil na 3.mieste a po diskvalifikacii ricciarda o stupen vyssie a to bol v tej sezone a vlastne v celej jeho kariere jeho vrchol. vypadalo to na supertalent, ale skoncil ako priemerny jazdec, ktory dokaze obcas zaziarit, ale aj riadne prepadnut

Dva G.O.A.T. v jednom týdnu.
Ale z tohodle mi spadlo smítko do oka.
Roger a Ole Einar Bjorndalen.
Mé životní sportovní lásky.

4 Likes

V čom konkrétne ?

Nemyslím si že Williams ide touto cestou to som tu už písala. Ďalšieho platiča nechce a ak zvažuje Searganta > ktorý nemá nijaké peniaze či výhody tak ?

Dvaja normálny piloti majú aj väčšiu hodnotu. Potenciál na viac sponzorov. Atď atď.

Nemyslím si že by to do neho musel Wolf niečo liať> možno skôr nejaké výhody na súčiastkach a to si Mercedes môže určite dovoliť.

Okrem toho Devries ma ísť jazdiť do Williamsu nie McLarenu a potom sa uvidí aký ma potenciál. Williams potrebuje občasne body a to by dokázal doručiť podľa mna.

V prvom rade neviem, preco by Mercedes hladal nejaku priemernu dvojku. Kvoli jazdcovi, ktory ma menej kol vo vedeni, nez Hamilton titulov a ktoremu vyzva zvnutra timu len pomoze jazdecky rast?

Ja som presvedceny, ze ked Hamilton skonci, zoberu to najlepsie, co sa im na trhu bude ponukat, nic ine nedava logiku. V tomto smere sa samozrejme moze stat, ze ich moznosti budu limitovane. Verstappen je zazmluvneny a sotva bude mat zaujem menit tim, Leclerc v podstate takisto, Norris sa tiez upisal McLarenu. Ani top timy si nemozu vzdy vyberat, nie je to tak davno, co Red Bull skoncil s dvojicou Ricciardo Kvyat. No ak ma v Mercedese skoncit nejaka ,dvojka", tak to bude kvoli obmedzenym moznostiam na trhu a urcite nie cielene rozhodnutie.

V kazdom pripade tam neskonci De Vries, na zaklade coho by tam mal ist? Ludia po Monze podlahli osialu, faktom vsak je, ze v F1 zatial absolutne nic neukazal a bojuje uz o sedacku, miesto v top time neprichadza do uvahy. Zahviezdit v ramci zaskakovania uz dokazalo niekolko jazdcov, vratane Vandoorna ci Kobayashiho. Ma snad Mercedes anagazovat ich?

Nevraviac o tom, ze De Vriesov vykon bol dobry hlavne v kontexte toho, ze sa od neho nic necakalo, no samo o sebe to nebol ziadny zazrak. Vo vysledku mal Williams v ten vikend velmi dobre auto, co avizoval aj Albon. K bodom sa De Vries dotriasol skor stastnymi okolnostami nez vlastnym vykonom, bol na starych pneumatikach a nebyt SC, tak to pravdepodobne neudrzi a skonci 11.

Chapem, ze ty by si chcela v Mercedese vidiet jazdca, ktoreho Russell zarucene porazi, no obavam sa, ze Mercedes svoj vyber nebude konzultovat s Russellovymi fanusickami.

1 Like

Hej jasne určite tam natrepeme NorriSa alebo tak ….rast mu snáď pomoze Lewis !:woman_facepalming:

Devries snáď dovtedy ukáže na čo ma či nie ? Lewis ešte nekončí ! A kto ho sleduje dlho vie čoho je schopným

Ale hej to je ako keď nikdy nepôjde do Mercedesu kým tam bude Lewis, prvý rok fasuje, a kým Lewis neodíde nedovolia mu nic, ako nie je schopný jazdiť v pretekoch, štartovať atď atď

To už sme počuli za 3 roky kade čo.

Ako vidíš Russell nemá zásadný problém ani s LH ! Väčší kaliber už neexistuje !

Russell podľa mna dokáže poraziť kohokolvek z potenciálnych náhrad, Norrisa už porazil > kto tam bude sedieť mne teda môže byt úprimne jedno. A aj je > ja sa na rozdiel od ľudí čo sa ho tak boja že mu nedokážu uznať kvality a preto vymýšľajú teórie nebojím nikoho. faktom je že kopec fanúšikov iných jazdcov > sa začalo bat Russella !

A jediný kto tu ma zbožné priania je človek ktorý si mysli že vedľa Russella dajú druhého kohúta > len preto že o tom v noci sníva on!

Russell ma dosť času aby ukázal či môže byt lídrom a aj sa posúvať > na to ma najlepšiu možnú školu a po 2-3 rokoch nebude take niečo potrebovat.

To že ty tam chceš napchať Norrisa Ok> ale to ani Lando neurobí. Vidieť to z jeho kecov.

Tie dristy o menej kolách nebudem komentovať > najmä nie v reakcii človeka ktorý ide hľadať lídra pre Mercedes k akože neskúsenému Russellovi ( o 2-3 roky :woman_facepalming:) v Norrisovi čo sedí v strede poľa a dovtedy asi aj bude.

Takze Mercedes to bude konzultovať tak aby bolo najlepšie pre tim > dovtedy Russell môže byt aj MS ! Nie to niekoľko násobný víťaz GP! A Mercedes bude presne vedieť či na to ma > takze kľudne môže ísť po dvojke ! My sa nebavíme o stave dnes > LEWIS neodchádza !
Russella budú mať dovtedy jednak úplne hotového a budú aj vedieť na čom je. Takze o čom Točíš ? Veď tu výzvu ma teraz > cieľom posadiť ho tam bolo práve to! Ale v 26-27 rokoch ? Ozaj ?

Verstappen čo bol mentálne nevyrovnaný to zvládol v 17! Leclerc tiež ! A Russell ešte v 26 bude potrebovat napredovať :woman_facepalming: Bože to sú dristy

Bože ten tvoj slepy pohľad ako každý bude napredovať len Russell si gule skrabe je už na smiech !

Asi by si mala trošku krotiť emócie, lebo očakávať od Tota, že pre jeden výsledok automaticky uvažuje o Nyckovi ako náhrade Lewisa je nonsens. Chalan by musel jazdiť konštantne výborne a aj to mu nemusí stačiť, keďže už nepatrí k najmladším. Ja skôr vidím o rok či dva v Mercedese Landa, ktorého omrzí slepá ulička napredovania McLarenu a večné boje v strede pola

Ok skusil som to.

Da mu šancu vo Williamse ! To vravím ja ! A potom sa uvidí….ale mohol by byt ak bude jazdiť takto.

V čase kedy LH odíde z F1 bude MB dávno hľadať mladý talent tak ako vravíš v príspevku vyššie a nie žiadnu slabú dvojku ako podporu Russelovi. Niektorým to ale nevysvetlíš :slight_smile:

1 Like

tak sefinko williamsu uz toho nataral dost o tom ako nechce/nepotrebuje williams platicov ale skutky doteraz ukazovali nieco ine, lebo tento rok ma dvoch platicov, aj ked jeden sa ukazal ako celkom dobry

to bezpochyby, ale ani len zlomkom nedokazu zabezpecit tolko penazi do timu ako platic, to je proste fakt. uz som to pisal mnohokrat a asi to budem musiet este pisat nadalej, ze pokial ten tim nedokaze aspon na 2-3 roky zo svojich penazi kompenzovat vypadok od platicov tak na tom bude este horsie ako splaticom
mysliet si, ze podpisu 2 jazdcov takeho lepsieho priemeru(top k nim nepride) a zrazu sa nahrnu sponzori ktori kompenzuju vypadok platicov je totalne, ale totalne naivne a o tom moze snivat len clovek ktory bud f1 vobec nesleduje, alebo ak ju sleduje tak nedokaze chapat to ako to v celom biznise okolo f1 funguje

skus si polozit otazku, ake auto by mal dnes williams bez latifiho 20-30 milionovej injekcie? ved to auto by obrazne nemalo ani na postup do Q1 :slight_smile:
s tym autom by mali na body len ak by bol obrateny startovy rost a ukoncilo sa to ako v minulom roku v spa, inak by aj starte v obratenom poradi skoncili daleko daleko posledni

ty si asi nevies predstavit kolko je 20-30mil. v pripade rozpoctu williamsu
samozrejme ak majitelia pridu a “polozia na stol” sumu co nosil latifi tak moze ist williams cestou neplatica, inak skoncia este horsie ako s platicom
nikto iny(okrem ineho platica) ako majitelia ten latifiho vypadok williamsu nevykompenzuje, sponzori pridu az neskor a to neskor

v f1 plati jedno zakladne pravidlo
jazdci autu nepridaju ani len milisekundu k dobru, vsetko co v tom aute je, je vysledkom prace inzinierov ktori to auto navrhuju, jazdec moze maximalne tak maximalizovat potencial auta, ale ak v tom aute tam ta rychlost nieje tak ani klon tych najlepsich jazdcov by to z toho auta nedostal
do terajsieho williamsu mozes posadit maxa s lujzom a aj tak budu mat problem bodovat a ich vykony od albona budu len v tom rozmedzi ako by boli pred albonom v mercedese, alebo redbulle

kolko je za jeho vychovu ochotny zaplatit? nikto nebude zadarmo vychovavat jazdca pre iny tim, ani vtedy ked nejde cestou platicov
ak dava tim sancu novacikovi tak si ho samozrejme chce zmluvne podchytit na viac rokov aby sa ten risk oplatit a nie, ze bude robit vychovavatela pre top tim, ktory si ho ak sa osvedci potom stiahne k sebe a vsetko to bude zadarmo :slight_smile: