V prvom rade neviem, preco by Mercedes hladal nejaku priemernu dvojku. Kvoli jazdcovi, ktory ma menej kol vo vedeni, nez Hamilton titulov a ktoremu vyzva zvnutra timu len pomoze jazdecky rast?
Ja som presvedceny, ze ked Hamilton skonci, zoberu to najlepsie, co sa im na trhu bude ponukat, nic ine nedava logiku. V tomto smere sa samozrejme moze stat, ze ich moznosti budu limitovane. Verstappen je zazmluvneny a sotva bude mat zaujem menit tim, Leclerc v podstate takisto, Norris sa tiez upisal McLarenu. Ani top timy si nemozu vzdy vyberat, nie je to tak davno, co Red Bull skoncil s dvojicou Ricciardo Kvyat. No ak ma v Mercedese skoncit nejaka ,dvojka", tak to bude kvoli obmedzenym moznostiam na trhu a urcite nie cielene rozhodnutie.
V kazdom pripade tam neskonci De Vries, na zaklade coho by tam mal ist? Ludia po Monze podlahli osialu, faktom vsak je, ze v F1 zatial absolutne nic neukazal a bojuje uz o sedacku, miesto v top time neprichadza do uvahy. Zahviezdit v ramci zaskakovania uz dokazalo niekolko jazdcov, vratane Vandoorna ci Kobayashiho. Ma snad Mercedes anagazovat ich?
Nevraviac o tom, ze De Vriesov vykon bol dobry hlavne v kontexte toho, ze sa od neho nic necakalo, no samo o sebe to nebol ziadny zazrak. Vo vysledku mal Williams v ten vikend velmi dobre auto, co avizoval aj Albon. K bodom sa De Vries dotriasol skor stastnymi okolnostami nez vlastnym vykonom, bol na starych pneumatikach a nebyt SC, tak to pravdepodobne neudrzi a skonci 11.
Chapem, ze ty by si chcela v Mercedese vidiet jazdca, ktoreho Russell zarucene porazi, no obavam sa, ze Mercedes svoj vyber nebude konzultovat s Russellovymi fanusickami.