Newey už ukázal Hornerovi továreň v Silverstone, píše BBC | Magazín F1 - F1online.sk

Po roku sa kolotoč špekulácií v súvislosti s Aston Martinom opäť naplno roztáča. Všetko sa to rozbehlo počas víkendu v Las Vegas, no po stredajšom oznámení odchodu Andyho Cowella z pozície šéfa tímu sú Newey a spol. pod ešte väčším drobnohľadom. Insideri dokonca tvrdia, že jeden z horúcich kandidátov si už bol pozrieť továreň v Silverstone.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/221104/newey-uz-ukazal-hornerovi-tovaren-v-silverstone-pise-bbc

Kdo ví, třeba už Stroll začíná rozprodávat podíly Astonu.

a tak něco pustit může, otazká je zda to k výsledkům povede a nebo ne. Konkurence je velká.

Podíl určitě zvyšuje pracovní úsilí. Jen nevím jestli to třeba u Adriana ještě jde.

Ještě by se jim hodil poradce. Jednoho znám.

4 Likes

Checheche, s Hornerem by se strelili do nohy.

Tak to si poriadne zabil :clap: :+1: :joy: :joy: :joy:

Aston mozna buduje chranenou dilnu pro Emila. Red Bull uz je asi fuj. Vypada ze Stroll zakoupil FIA Care+ pro nasledujici obdobi.

Lewis spise zamiri do Mclarenu, nebo Mercedesu, to bude zajimavy.

Vizera to tak, ze reci okolo prestupu Verstapena do medaku su uz prec a zacina sa spajat s Astonom. Ale ak uz buduci rok budu mat monopost na boj o titul Alonso ho urve a Verstapena tam potrebovat nebudu a druha sedacka je rezervovana pre male eS. RB/Ford bude buduci rok pravdepodobne prepadak, naopak Aston pojde hore.
Hamilton uz dokruzi vo Ferrari a tam aj skonci. Mozno po buducej, alebo tej dalsej sezone. Ale prestupovat uz asi nebude, jedine ze by ho nahradili Verstapenom, ci Alonsom ako zase jeho vymenia za Verstapena.
Tento rok snad titul urve Norris a buduci rok budeme mat od Verstapena trosku pauzu :smiley:

Nevidim nerealne ukonceni Oscara v Mclarenu, kdyz odectu obri kos smuly, jeho ponizeny vykon nevesti nic dobreho, neni to autem, boj o titul se v polovine sezony jen tak nevzdava, vuci Landovi mel vzdy jen minimalni naskok, ale casto mel navrch, i kdyz vzdy to bylo tesne.

Uvidíme, co z toho bude. Aby se náhodou taky nepotvrdilo, že Adrian Newey je génius, ale jako s většinou géniů s ním není úplně snadné vyjít. Dokud jim to klapalo v RB, tak nebylo proč nad tím vůbec přemýšlet.

2 Likes

Hlavně nám bylo přece několikrát vysvětleno, že Newey odchází z RBR, jelikož nedokázal vystát Hornera ani o den déle. A nyní si ho přivolá, tož nevím :slight_smile:

7 Likes

Všichni víme myslím stejné nic, kulantně řečeno :smile: . Takže můžeme jenom odhadovat z informací, které máme k dispozici, a ty jsou trochu nedostačující, občas si vzájemně odporující. Nechám se překvapit, co z toho bude, nicméně moc mi to logické nepřipadá. Ok, tak přijde Horner, ale proč musejí tu rošádu udělat hned teď, to mi zatím z toho co víme moc jasné není. Pro mě je to na popcorn :smile:

3 Likes

Vyzera sa pise s y ty tupelo

5 Likes

Nemyslím si, že by byl Adrian konfliktní typ.
Naopak jeho úspěchy dokazují spíše, že veškeré své požadavky dokáže vysvětlit zcela jasně a stručně, případně nákresem vysvětlit své představy.
Takový dar jen tak někdo nemá. Právě proto sklízí úspěchy všude kam šlápne.

napada ma niekolko moznosti:

bud bude adrian len babkovy sef, pokial nepride horner z materskej dovolenky,

alebo sa opat prejavili adrianove ambicie, spominane aj v jeho megadobrej knihe - uz v leytone a v indy bol radsej na boxovom muriku a riesil klasicke pretekove a strategicke veci (to, ze je to geek od rysovacej dosky a tam to konci, je casty omyl)

alebo si uvedomil, ze mu na konstrukciu staci menej casu a dokaze viac timu pomoct, ked bude mat realnu moc nad rozhodovanim o klucovych poziciach v time, co mozno pri rysovacej doske nemal,

alebo bol neschopnostou svojich podriadenych nuteny ist do tejto pozicie, aby ukazal, kdo je tu boss a spravil si doma poriadok, toto robi casto.

kazdopadne, ako realneho sefa timu ho naozaj nevidim, aj ked bolo by fajn, keby tuto rolu zacali opat po komatsuovi a vowlesovi ludia od techniky a nie obchodu.

3 Likes

Myslím, že je to přesně tak, jak jsem to říkal. Newey se rozhodl jít za novou výzvou, po které pokukoval už dříve. Trochu využil, trochu zneužil napjatější chvíle v Red Bullu a dopřál si pokus o svou renesanci v Astonu. No a Horner mezitím skončil, ne kvůli nějaké asistentce, ale protože chtěl vyšplhat ještě výše, což se pomazaným hlavám v mateřském koncernu nelíbilo. Tak splnili Josovi přání. No a zbytek známe, Newey už vodí Hornera po továrně.

1 Like

Může být, neříkám, že není. Nicméně co víme - nástup ohlásil v září 2024 a bylo zjevné, že na něj Lawrence Stroll velmi spoléhá, jeho postavení od začátku bylo mimořádné. Po oznámení byl v listopadu přemístěn Dan Fallows. Začátkem ledna byl odsunut Mick Krack a nastoupil Andy Cowell, a nyní se přesunuje Cowell a nastoupí kdo vlastně… Nechce se mi věřit, že by se tohle odehrávalo bez součinnosti s AN a začíná mi to být celé divné. Ale hádat se fakt nebudu, počkám si :slight_smile: .

1 Like

Taky si myslím, že Adrian si staví složení týmu kolem sebe a že k tomu dostal od Strolla požehnání.
Přesto si myslím, že se nejedná o finální sestavu a až všechna soukolí zapadnou do sebe, tak své pomyslné žezlo předá někomu jinému.

Ale účelem týmu není finální sestava, to je jenom prostředek k dalšímu rozvoji. Asi jsou to nutné změny, ale všechny prodlužují dobu, která je nezbytná k finálnímu úspěchu.
Ale já si fakt počkám :slight_smile: .

1 Like