vyborna analyza a asi je to takto z ich strany aj pochopitelne.
kazdopadne, nesuhlasil som s tym v madarsku, a ze hodne, nesuhlasil som ani s touto vymenou. ale teda ked uz jedno, muselo prist aj druhe, inak by boli za mantakov.
vyborna analyza a asi je to takto z ich strany aj pochopitelne.
kazdopadne, nesuhlasil som s tym v madarsku, a ze hodne, nesuhlasil som ani s touto vymenou. ale teda ked uz jedno, muselo prist aj druhe, inak by boli za mantakov.
Ono ak je Mcl spravodlivy - myslim, ze v Madarsku, ked siel Pia do boxov a nasledne Lando sa rozhodol, ze si spravi v zavode len jednu zastavku - mal team MCL (ako etalon spravodlivosti) trvat na tom, aby aj Lando siel do boxov a prezul a tak sa zachovali pozicie… lebo Pia nedostal moznost sa rozhodnut ist na 1 zastavku - ked ho povolali, myslim, ze predpokladal aj zastavku Landa…
Takze je to len dohad - Lando ma “asi” rad, ked moze chodit do boxov druhy (je jedno ci je na trati 1 alebo 2) aby si este mohol zvolit strategiu napriek tej, co bola dohodnuta…
Skratka: ak su spravodlivy team a chcu vytvorit obom ferove podmienky na pretekanie - musia mat rovnake strategie…
Toto praveze nie je pravda a tych dovodov je dokonca hned niekolko.
Prvy, miesat sezony navzajom je samo o sebe ulet, navyse samotny Lando uznal, ze gesto z Madarska 24 uz bolo vratene. Druhy, Oscar undercutom ziskal asi 0,5s a tym Landa zdaleka nepredbehol, ale bolo to kvoli chybe mechanika, take nieco v Madarsku nenastalo, cize to nie su rovnake situacie (a to ani z pohladu sezon, ani boja realnosti o titul).
A treti, doteraz nikto neodpovedal, kto branil ist Landovi kedy skor chcel ist, kludne aj viac kol, ked to bola taka velka vyhoda. To ako Oscar nema pravo ist do boxov az kym to Lando nedovoli? Seriozne? A kto kedy Oscarovi kompenzoval chyby boxov na jeho strane?
Jako to jsem si myslel že maj stejný strategie, je to logické a fér. To co zavedli najednou s Landem byla novota, a za mě pro interní boj velmi neférová. A opět z ní těžil jen Lando. Co mohl včera Piastri? Nic, Lando určil strategii a oddálil pit na konec, navíc “pustil” jako první Piastriho čímž pokryl SC a ještě pokryl že ho nesmí podseknout, a když se cokoliv zkazí Piastri bude kompenzovat To je interní boj v McLarenu, když je Lando před Piastrim.
Presne tak. Z niektorych prispevkov sa zda, akoby Landova strana garaze mala vzdy pravo menit a urcovat strategie (aj Oscarovi) a to bezohladu na to co bolo dohodnute a ci je Lando pred, alebo za Oscarom. Ale kedy bol v takejto pozicii za 2/3 sezony Oscar veru neviem…
Tesim sa na ferove rozhodnutia MCL v dalsich zavodoch - myslim, ze Pia ma uz dost nasporene, tak sa mu asi ku koncu sezony investicia (lebo sa mi zda, ze zatial len investival do fer pretekania v prospech Landa) pekne zurocena vrati
No, už se toho odjelo hodně, a teď už se na ten interní “férový” souboj moc netěším, ale spíše se té zatím jednostrannosti spíše obávám.
Tak u mna to “tesim” je ironia - takze to mam tak ako ty
Paráda, a to si vezmi že kdyby Leclerc udělal to co Lawson Sainzovi v minulém závodě, tak Piastri by tměl nejspíše konec závodu a ještě za +10s
Rádo se zapomíná na to, že Piastri dal tow Landovi v Q2, aby se dostal vůbec do Q3. Zapomíná se na to, že Piastri měl zákaz předjíždět Landa v Austrálii, když byl rychlejší. Ignoroval se Piastri v Japonsku, když navrhl přehodit jezdce, aby to zkusili na Verstappena, ignoroval se Piastri v Britanii s návrhem přehodit jezdce, pokud si McL myslel, že pencle byla nesmyslná. Zapomíná se na fakt, že McL vyvinul zavěšení jen na potřeby Landa. Zapomíná se na přehození strategií Landa v Rakousku a Maďarsku, kde z nich těžil.
Opravdu nerozumím tomu, jak to může vubec ještě někdo psát o Maďarsku 2024 (obzvlášť, když Piastri pustil Landa v Brazílii, jak ve sprintu tak i 2x v hlavním závodě). To co tu McLaren dělá za maskou férovosti není nic jiného, než neustálá podpora Landa na úkor Piastriho. A to není kritika Landa, to je kritika McLarenu, protože by člověk čekal, že se z toho už poučí a oni stejně dělají takovou podporu jednomu jezdci na úkor druhého.
Je to preto, lebo niekto má Norrisa v obľube viac ako Piastriho. Tu by som objektivitu nehľadal.
McLaren se zamotal do základního pravidla č.1.
Prostě lepší pilot, s lepší pozicí v závodě jde do pitu jako první.
Absolutně jsem nepochopil, proč by měl jít Piastri jako první, když v ten okamžik to byl jasný undercut i bez potíží v boxech.
To věděl obyčejnej člověk doma s livetimingem.
Ale kdo jsem vid? Oni za to berou 20m eur ročně a já mám 20eur na hodinu, no spíš 15.
Pokud je to narážka na mě, tak je to proto, že jsem reagovala na příspěvek, který se právě r. 2024 zabýval. Víc bych v tom nehledala .
Ty nebereš 250k měsíčně? Tady je to pruměrný plat.
Jako, pokud viděli v Leclerckovi hrozbu, mohli ten jejich kolotoč rozjet mnohem dříve. Vše to bylo pro maximalizaci Landa. včetně poslání Piastriho do Pitu jako prvního, neb Lando dostal alespoň o kolo navíc kdy mohl přijít SC.
Bere, ale pracuje 24h/denně, 7 dní v týdnu a 4 týdny v měsíci. Nepočítal jsem to, ale asi to má spočítaný dobře
Pokud McLaren viděl ve Ferrari nějakou hrozbu, tak už fakt nevím.
@spineIesssheep jsem obyčejnej kluk. Chodím na fotbal mezi plebs, papám klobásky a tak.
“Dovolíme si však zdôrazniť, že toto nebola štandardná preteková situácia ani štandardné načasovanie pitstopov.”
Ďakujem, konečne v súvislosti s celou situáciou seriózna novinárčina, ktorá sa nesnaží dojiť kontroverziu, ale poriadne sa pozrie na kontext. Celá téma je extrémne nafúknutá a, ako hovoria v angličtine, a nothing-burger.