ja to nesledujem 24/7 a ked som to pisal tak sa to nikde nepisalo ako to je alebo aspon ja som to nezachytil
a ked uz tvrdis ze na vlastnu ziadost, tak ake dovody uviedli, ze chceli odist obaja a naraz?
ja to nesledujem 24/7 a ked som to pisal tak sa to nikde nepisalo ako to je alebo aspon ja som to nezachytil
a ked uz tvrdis ze na vlastnu ziadost, tak ake dovody uviedli, ze chceli odist obaja a naraz?
Capita prý přemluvili aby nešel do důchodu a pracoval pro Williams. Jestli je to skutečně pravda se asi nedozvíme.
ale tak asi sucastou toho prehovaranie vtedy bolo, ze tam zostane dlhsie ako 2 roky
naco by zacali budovat tim s clovekom ktory by sa im neupisal na dlhsie obdobie?
ja tam to prehovaranie o neodchode do dochodku vnimam ako take klasicke novinarske natahovanie clanku a pritom to nema nic spolocne s dnesnym odchodom, lenze to sposobi zmatenost ludi
navyse problem je aj to, ze konci nie len capito ale aj ten fx(ktoreho som ja pocas sezony prakticky ani nezaregistroval ) a to je trochu zvlastne na to aby aj ten druhy odchadzal len preto, ze capito sa rozhodol pre dochodok
mne to skor vychadza na to, ze majitelia vyvodili zodpovednost a kedze capito dotiahol fx-ka z nie f1 prostredia a stavil na neho cely tim, tak sa porucali obaja
Řekněme, že Williams v novém hávu odvádí stejné výsledky jako by ho řídila Claire i nadále.
Myslím, že je to dostatečný důvod pro změny.
no tak claire prebrala tim od wolffika s totalne mizernym autom, nabrala ludi a za rok postavili 2-3 najlepsie auto, 2x s nim skoncila na 3.mieste(mohli aj vyssie ak by nerobili tolko chyb pre strategii) a 2x na 5.mieste
potom najala jedneho z udajne najlepsich technickych sefov v padocku a ten priviedol ten tim svojimi rozhodnutiami defacto k bankrotu a nutnosti jeho predaja
fakt by bolo treba trochu sudnosti od niektorych pri posudzovani to ako claire viedla ten tim. som zazil aj take diskusie kde nemenovany diskuter s nemeckym nickom bol najvacsi kritik claire za jej vedenie a pritom ani len netusil kedy ona prebrala vedenie timu a bol v tom, ze ona ho prebrala na vyslni(prve 4 roky turbo ery) a doviedla do upadku
capito je horsi ako claire, co vlastne s tym timom dokazal? nic, nepohol sa z miesta a pritom podla jeho vlastnych reci ma penazi tolko ako potrebuje, nepotrebuje hladat sponzorov lebo ich ma dost ale vysledky su rovnako mizerne
claire mala 4 velmi uspesne roky, capito 2 velmi mizerne a pritom kludne mohol zopakovat to co sa podarilo claire v 2014, proste odpisat sezonu, najat spravnych ludi ako to urobila claire a do novych pravidiel vstupit na spici a vyuzit to kym velke timy ktorym ten prechod nevyjde nenapravia chyby a nevratia sa na svoje stare pozicie
no len capito sa zda, ze uprednostnil minulu sezonu kedy vdaka tomu, ze dva timy(a nie len oni) tu sezonu odpisali tak mal aj s mizernym autom sancu skoncit treti od konca a vysledok sme videli tuto sezonu
capito mal pritom ovela lahsiu ulohu ako claire, ta sa nemohla ani len v najmensom spolahnut na to, ze co nedostane od bernieho a od sponzorov to jej dorovna majitel, lebo v tom case williams nemal majitelov ktori by len tak vybrali z vrecka par desiatok milionov ak by chybali
a inak udajne z williamsu odchadza/bol odideny aj sef aerodynamiky david wheater a aj par dalsich ludi zodpovednych za vykon auta(mena tam neboli konkretizovane)
toto asi vylucuje to, ze tie odchody capita a fx boli na vlastnu ziadost, tam uz asi dorilton pripadne skutocny majitel williamsu buchol po stole a ti co mali na starosti vykon auta sa museli porucat lebo idu take spravy, ze williams sa s novym autom akosi vykonnoste nezlepsuje a dalsia sezonu bude “prechodna”
No jó, Paddy Hrubec je kapitola sama o sobě.
Co taky očekávat od ajťáka. Aktívní podvozek ale svého času dotáhl k dokonalosti.
Tam ten jeden vyštěkává na Williams kvůli mě. Taková odměna na mé pohledy na jeho andílka.
Poslední úspěchy Williamsu byly díky vedení i penězům Tota Wolffa. Měl to být on kdo povede Williams k lepším zítřkům, ale emigroval k Mercedesu ve kterém viděl větší perspektívu. Nemýlil se.
Bez vedení sira jeho firmy začaly skomírat a tak se prodávaly. Peníze ale šly do Williamsu a přesto to nestačilo. Holt nahradit Sira bylo těžké nahradit. A vidíme to dodnes.
Snad se tenhle tým zachrání a má tajná tužba je, aby skončil v rukou Andrettiho.
To neviem ale v oficiálnom stanovisku píše že odchádzajú na vlastnú žiadosť.
To Binotto taky.
Binotovi to aj verím > nemal podporou a len tlak.
Binotto měl podpory až moc a k ničemu to nevedlo.
V posledných mesiacoch ? Ťažko
Ani v prvních měsících. Přesněji v žádných.
toto snad nemyslis vazne? wolff prebral williams pred sezonou 2012 pricom nemal ziadne zasluhy na tom ake auto bolo poslane na trat v roku 2012. dosiel k tomu ako slepe kura k zrnu. z timu odisiel na prelome rokov 2012/13(teraz z fleku neviem presny datum) a na rok 2013 odovzdal mizerne auto
nastupila claire spravila vymeny technickeho sefa + dalsich ludi a postavili spickove auto na tim s rozpoctom williamsu. s tymto autom nemal wolff absolutne nic spolocne
ake zasluhy mal ten rakusak na vykonoch auta v roku 2014? absolutne ziadne, tak tu laskavo napis klamstva
a wolffove peniaze? ake prosim ta? wolff do timu nedaval peniaze, on kupil akcie od jedneho z dvojice majitelov williamsu a peniaze isli im a nie do timovej pokladnice
wolff vobec nemal byt ten co povedie tim k lepsim zajtrajskom, tym clovekom ktoreho si frank williams vybral ako svojho nastupcu mal byt adam parr, lenze ten sa posekal s berniem a ten stary zidovsky sr ac sa zacal frankovi vyhrazat, ze ak ho nevyhodi tak timu da taku mizernu CA, ze to timu ublizi a parr nechcel aby tim trpel jeho konfliktom s berniem a tak odisiel a vtedy prisiel na scenu wolff
nebyt tohto konfliktu parr bernie tak dnes wolff v f1 nic neznamena a bol by len malym akcionarom(ak vobec) jedneho z timov
fakt tu uz niektori pisete bludy absolutne sa nezhodujuce s realitou
najvacsie uspechy williamsu od rozchodu s bmw ma na svedomi claire a nie ziadny rakusak, ktori sa k timu ktory mu otvoril dvere do f1 zachoval absolutne nelojalne
do finacnych problemov sa williams dostal az po druhom paddyho fiasku
aj sef aerodynamiky odchadza na vlastnu ziadost?
Pokud si já vzpomínám, tak se Williams dostal do skutečných problémů až vyplatil Tota. Ten si původně chtěl podíl ve Williamsu ponechat, ale byly tlaky FIA, že nesmí mít podíl ve dvou týmech.
a preco nie? mozno odchadza na lepsie. Aston Martin sa stale rozrasta a rozrastat sa bude aj Sauber, takze odist je kam.
williams(ako firma) nemal co tota vyplacat a ani ho nevyplacal, wolffik len jednoducho predal akcie niekomu inemu williams ako firma s tym nic nemala
do financnych problemov sa williams dostal po 2 katastrofalnych paddyho vytvoroch kedy prisli jednak o peniaze od fomu a poodchadzali aj sponzori. potom to na rok zaplatali rokitom a definitivne ich zlomil odchod rokitu a pandemia
kym nezauradoval paddy tak williams bol v kladnych cislach, pomaly splacal posledne dlhy co stihol narobit este frank po odchode bmw a vsetko vypadalo, ze by sa mohli etablovat ako slusny stredopolovy tim a potom zauradoval paddy
ktovie ako by to dopadlo ak by sa im ho podarilo vyhodit hned po fiasku v 2018, lebo aj o to sa pokusali a mali rokovali s jamesom keyom len sa to nepodarilo dotiahnut a tak dali paddymu este rok sancu a ten sa im odvdacil tak, ze ani len nestihol postavit auto do zaciatku testov a na poslednu chvilu museli riesit prepracovanie nelegalnych prednych zavesov, ktore uz na prvy pohlad nemohli prejst cez fia a bola z toho este vacsia katastrova ako rok predtym
lowe zabudol, ze williams mal pevne dany rozpocet a bol vyrazne nizsi ako ten s ktorym operoval v mercedese a tak si musi zvolit priority na ktore sa zameria a nie, ze sa bude snazit o vysperkovane auto. jednoducho v takomto time je ovela dolezitejsie vediet do coho je zmysluplne investovat. to nieje mercedes, ze na znizenie suciastky o 1g mozu investovat XYZ clovekohodin, lebo im to prinesie tisicinu sekundy
lebo co som cital, tak toto bol praveze lowov problem. sustredil sa na priliz vela veci, dal rozpracovat kazdu malickost, skusal ci mu neprejdu niektore kreativne vyklady pravidiel a potom narazil na realitu, ze na to vo williamse niesu zdroje a tak sa makalo na vsetko a zaroven sa nic nestihlo dotiahnut do konca
ale podstata je ta, ze wolff naozaj nemal na chod williamsu dokopy ziadny vplyv, ani pozitivny, ani negativny. jedine ak to, ze po jeho odhode na prelome 2012/13 prislo k restrukturalizacii technickeho vedenia(co manazovala uz claire tu restrukturalizaciu) a vdaka tomu postavili take dobre auto pre rok 2014
cize wolffov odchod williamsu pomohol
Loweova verzia bola taka, ze plany na nove auto robil v ramci nejakeho rozpoctu, ktory sa v priebehu prac niekolko krat zosekal. obvinovat technickeho riaditela za financnu nemohucnost moze iba F1 analfabet. Williamsovci viedli tu stajnu rovnakym stylom ako garaz v 80’ rokoch. Neprisposobili sa novemu svetu tak ich to zomlelo. Nic viac nic menej.
netrep hluposti, lowe mal k dispozicii vacsi rozpocet ako jeho predchodca
a rozpocet sa urcite v roku 2017(to je rok kedy sa vyvijalo auto pre rok 2018) urcite neosekaval kedze v tom roku mali dokonca necakany prijem za vykupenie bottasa co bolo okolo ±15mega navyse ako bolo na ten rok v plane
ty uz prestan pisat nezmysly o williamse, lebo mas o tom velmi skreslene vedomosti, ved si ani nevedel kedy claire zacala viest williams ale bohorovne ako to ty vies si tvrdil,ze ho prebrala na vyslni a dostala ho do upadku, pritom na to vyslnie po roku 2014 ho dostala prave ona svojimi rozhodnutiami ktore musela vykonat potom ako tim prebrala od wolffika a dostala od neho darcek v podobe mizerneho auta v roku 2013