Nebyť poškodenia, Verstappen by s prehľadom vyhral, myslí si Horner | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 je nevyspytateľný šport. V zlomku sekundy sa váš kurz môže otočiť o 180 stupňov, stačí, aby sa na trati objavil úlomok a poškodil vám monopost. Presne to sa v nedeľu stalo Maxovi Verstappenovi, ktorý podľa Christiana Hornera mohol suverénne zvíťaziť.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/69745/nebyt-poskodenia-verstappen-by-s-prehladom-vyhral-mysli-si-horner

Asi najväčší rozdiel medzi Ferrari a RB je, že keď má RB slabší deň - dokáže z neho vyžmýkať maximum. Naopak, Ferrari má dobrý deň (RB ďaleko vzadu) - dokáže z toho dostať maximálne 1-4 miesto.

A presnene toto nechcem , že s Prehľadom.

Ak by nebol SC vyhral by to Hamilton a za nim ferrari. Perez nemal ziadnu sancu na podium.
Znova velke stastie pre cely RB.

Ale nevyhrál by :grin:

Stastie pre RB ved perez bol po 4 kole 16ty a max z prveho miesta dva krat spadol nie svojou vinou.

Ano, hrajú im okolnosti do kariet, ale tie hrajú občas aj Ferrari a nedokážu to zúžitkovať. V tom je ten rozdiel. Ferrari dostane možnosť SC a oni zazmätkujú. :smiley:

Ak by nesiel Ham do boxov za Sainzom a ostal by na trati za Leclercom, mozno by ho zdolal hned po restarte a kym by sa cez Leclerca dostali ostatni, Ham by mal naskok. Tie biele mohli kludne fungovat lepsie.
Na druhu stranu to ferrari dalo na istotu a jedneho nechali, druheho poslali do boxov. Viem ze maju vela zlych strategickych rozhodnuti, ale oni musia uvazovat bleskovo v danu chvilu, nemaju na to cas dalsie kolo a samozrejme ti v zadu nemali co stratit.
Je to ako minulorocny posledny zavod, ked si ho Hamilton ako leader nemohol dovolit a RB prezul oboch.

Zober si ze ak by Lewis siel do boxov a ferrari nie, lebo by sa bali straty pozicie.
Presne ako si pisal, Charlesa nechali aby neprisiel o poziciu.
Tak ako v poslednych pretekoch 2021 Lewisa.
Dnes uz vieme, ze mal byt dvojity pitstop, ale po boji je kazdy general ze.

Tvrdiť, že Red Bull mal šťastie keď jedno auto muselo ísť do boxov v 2. kole a ďalšie v 12. kvôli poškodeniam za ktoré nemohli a následne jedno z nich s poškodením aj muselo pokračovať (Verstappen možno mohol - za prejazd Copse ako sa špekulovalo), tak to znova len ukazuje, že niektorí tu vypisujú hlúposti bez toho, aby sa len trochu zamysleli. Žiadna novinka ale, všakže. Prečo to teda neotočiť že práve Mercedes s Hamiltonom mali štastie? Štastie na to, že Perez a Verstappen vypadli z boja o víťazstvo a štastie na to, že vo Ferrari namiesto normálnej stratégie sa radšej obhadzovali špagetami a riešili aké cestoviny si spravia na večeru.

2 Likes

V Abú by se po dodržení zvyklostí SC mělo jet přesně 0 kol… Tady tak ±13…neni to rozdíl?

2 Likes

Hej no :slight_smile: ale zase treba určite povedať, že Checo mal šťastie s tým SC, síce mu to vyvážilo misky váh za to, čo mu tam Leclerc vyparatil ale tak, stále to bolo šťastie. :slight_smile:

To ako áno, ale “in grand scheme” mal Red Bull jednoznačne smolu v tomto preteku a tvrdiť že mali naopak štaštie ako to tvrdil on je úplne delusional. :smiley:

1 Like

To, áno, o tom niet pochýb. :slight_smile:

Áno bolo to šťastie…také šťastie v nešťastí…ale treba povedať, že svojou zásluhou bol v správnom čase na správnom mieste, keby bol pomalý tak, že by sa nachádzal za Norrisom a Alonsom, tak by po SC obehol maximálne týchto dvoch lebo ptm už by bola prvá trojka tak 3 sekundy pred ním a pravdepodobne by už skončil 4-tý.

Mozna by VER vyhral, ale tech okolnosti bylo tolik ze klidne ne. Horner na kdyby se nehraje…

Jasne…. Prečo pri druhom štarte menil gumy ???
Pre počasie to nebolo. Červena by vydržala 10 kôl
A šlus. Keby nieje nehoda keby nieje safty car….
Keby keby keby…… keby pes netoto tak ho roztrhá.
Carlos vyhral zaslúžene.
Tento víkend “poskladal” najlepšie

1 Like

Dúfam, že rovnaké aplikuješ aj na najnovší článok :wink:

Wolff: Výjazd bezpečnostného vozidla obral Lewisa o víťazstvo

Lewis mozna mohl vyhrat, Leclerca porazil v luxusnim souboji a Sainze by asi i dohnal, nevim jak to udelal, ale s Ferrari byl ve stejne lize.

Nicmene na rozjeteho Pereze v dominantnim Red Bullu by asi nestacil, tipoval jsem ho na pilota dne a taky se jim stal.

Kdyby se závod dojel normálně, tak by vyhrál.

V tom sprintu nebyla šance. Ferrka by možná seknul, ale Peréze 100% ne.

1 Like