Návrat do roku 2008? FIA predstavila nové technické pravidlá pre rok 2026 | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 vstúpi v roku 2026 do novej éry. Nielenže nastúpi nová generácia pohonných jednotiek, ale zmení sa tiež aerodynamika monopostov. Tie budú o 30 kilogramov ľahšie, budú vybavené aktívnou aerodynamikou a tiež majú (asi ako pri každej zmene pravidiel) vylepšiť pretekanie a celkovú šou. FIA s novými pravidlami predstavila aj vzhľad nových áut.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/156879/navrat-do-roku-2008-fia-predstavila-nove-technicke-pravidla-pre-rok-2026

Bude späť plochá podlaha

najprv som myslel že to je F2 :smiley:

1 Like

DRS bude po novom možné použiť stále

ale len ked budu od seba piloti do jednej sekundy, ci som zle pocul? len DRS zony maju zmiznut, pojde tam o tu sekundu

NIe keď bude sekunda dostaneš od PU boost energie prebytočnej. DRS bude aktívne stále a po novom DRS otvorí predné aj zadné krídlo naraz (vpodstate cesta aktívneho aera)

1 Like

aha takto, ja som to spojil dohromady :smiley:

no na papieri, resp na obrazkoch to vyzera dost zaujimavo, ale to predne kridlo priam nabada na defekty oponentov

image

1 Like

alpine je odkedy dodavatel pohonnych jednotiek? alpin je stajna, PJ su renault…

1 Like

Nové regule vpodstate Quali lepšie tak si vyhral. Tá Dominancia Charlesa môže nudiť svet

2026 bude loteria s autami

1 Like

Presne tak, trafil si to.

Ferrari nakúpilo polovicu MERC tímu. A idú soäť ploché podlahy. Fred varí.

Stym burstom je to naprosta debilina.Namiesto toho aby kazdemu dali didatocnu baterku navyše a nech ju používa kedy chce i na obranu.Chceme vidiet suboje a nie predbehnutie a ujetie.

Plochá podlaha je plochá podlaha. :grin:

1 Like

ja si radsej davam kratkodobe ciele coby fanusik :smiley:
pekne rok po roku, tento rok je hratelny titul a na zbytok nevydavam moc energie :smiley:

1 Like

Toto ani nepiste,ze rekordny pocet 6 dodavatelov motorov,kedze je to hlupost,ved napr,co si pamatam tak v roku 1991 bolo 8 dodavatelov motorov…Ja sledujem F1 40 rokov,tak to viem.

1 Like

Zadne kridlo ma vertikalnu a horizontalnu cast dnes spojenu do obluka.
Vysvetlovali vyhody pre nasledovanie aut a znizenie víru.
Pozeram, ze zrazu to neplati …
Razvor 3400 je stale velmi velky.