Najdrahší a najlepší senzor v aute, hovorí Mekies o Verstappenovi | Magazín F1 - F1online.sk

Laurent Mekies má za sebou prvý polrok v stoličke šéfa Red Bullu a tým pádom aj prvý polrok spolupráce s Maxom Verstappenom. Mať pod sebou jazdca takých kvalít je pre inžiniera ako Mekies vždy vzrušujúce a po skončení sezóny médiám povedal, že to bola vskutku ohromujúca skúsenosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223602/najdrahsi-a-najlepsi-senzor-v-aute-hovori-mekies-o-verstappenovi

Ani nevim, proc tady jsem … nejpis asi aby BOB aspol nezaspamovali danou diskuzi samyma chvalozpevama na Maxe uz od prvniho prispevku teto diskuze :wink:

image

2 Likes

Nejlepsi se po vyprasku v sampionatu ani nedostavil na zaverecny ceremonial, trapas.

Tady to zase bude vypadat :woman_with_turban:

On sa tvari, ze ho to nezaujima, ze je nad vecou presne ako Jos ked dostane argumentacnu nakladacku.

1 Like

Zbyva usednout do noveho auta a potvrdit genialitu, tesime se…

“Najdrahší a najlepší senzor v aute.” To si uložím, třeba se to bude ještě hodit.

2 Likes

Ulož si to, hned při dalším hlášení “something is wrong with car” se to bude hodit

2 Likes

“Everything is overheating”, “Brakes not working at all”

1 Like

No boost, no overtake, help :exploding_head:

az na to, ze tieto humanoidne senzory v urcitych situaciach davaju vzdy falosne informacie o poskodeni auta :slight_smile:

nevedia presne identifikovat problem, ale vedia, ze urcite musi byt na aute nejake poskodenie :slight_smile:

ale len vtedy je to najlepsi senzor ked auto jazdi uplne na cele, inak dava falosne informacie o presne neidentifikovatelnom poskodeni :slight_smile:

vtedy plati, ze je to len najdrahsi senzor, ta druha cast vtedy neplati :slight_smile:

Sef staje na zaklade hodnoceni Eng jeho tymu: Max nam dava super hodnotnou vazbu diky niz upravujeme monopost tak, aby to sedelo jeho jizdnimu stylu a byl spokojeny.

Divak/ clen chatu F1, ktery vidi jen male pocento cele komunikace mezi jezdcem a eng: Max je jako senzor k smichu, zadnou poradnou vazbu jim nedava.

Max: vyhrava…

Divak / F1 chat: to protoze mu udelali monopost na miru dle jeho prani

:sunglasses:

1 Like

2 Likes

A ja som naivne mysle, ze to bol Max, kto sa postaral o ten vykonnostny rozdiel monopostov.
Lebo McL mal vraj dominantny monopost. Tvrdili to vraj vsetky media, odbornici a miestni Verstapenovci. Takze Norris jazdil uz bez upgradov a ziskal titul s horsim monoposte :slight_smile:

3 Likes

Ano. MCL mel strasny monopost. A proto vyhrali s predstihem PK :sunglasses:. Kdyz Mer jezdili na 80% vykonu zatimco ostatni tlacili na vyvoj jak sileni taky meli strasny monopost? A nebo by se dalo rici, ze MCL mel tak dominantni monopost, ze se mohli v klidu starat o 26 a presto ziskat a predstihem titul? :wink:

Vse je o uhlu pohledu , ze? I tobe posilam jako zastupce fanousku MV velke objeti. Zrejme BOB neni sam co ho potrebuje😊

McLaren nepřivezl ani šroubek a RedBull asi 3-4 verze podlahy, přední křídlo, kryty bočnic. atd.
To bylo jasný, že nakonec budou před McLarenem.
Akorát si všichni myslí, že to bylo zázračnýma výkonama. :smiley:

2 Likes

Je to tak kdyz je auto Emila ve vysilacce na nic znamena to ze je vsechno ok.

S predstihom ? A ktory tim ziskal PK v predposlednom zavode ?

Preto Verstapen tak rychlo stiahol cez 100bodov na Piastriho. Vacsiu blbost ani nemozes vypotit.

Preto sa triasli este v poslednom zavode, aby ten titul Norris vlastne ziskal. Opisujes to tu, akoby zatvorili cely rok 2025 do garaze a pracovali uz iba na 26 lebo maju obrovsky naskok :smiley:
Slabe utesovanie…

Da sa povedat, ze niekolko zavodov bol RB dominantnejsi. A keby jednali v RB ferovo, mohol mat dobre meno aj Juki. Miesto toho, ho potopili ako Pereza… hlavne nech jedna hviezda ziari.

Po nekolika letech na tomto foru jsem si uz zvykl nektere inteligentni komentare ignorovat … ale jelikoz se nudim na hotelu tak pojdme na to brouku …

Myslim , ze toto byl tvuj top comment . MCL ziskal titul PK 6 zavodu pred koncem sezony a to VC Singapur , Ve finale meli naskok pred druhym tymem 364 bodu !!

Kdyz opominu styl tveho vyjadrovani, tak motat PK s PJ je vice nez zavadejici… Porovnavame druheho jezdce tymu s prvnim jezdcem druheho tymu a na zaklade toho hodnotime monopost ? . OK . v tom pripade mi prosim pripomen kolik bodu stahnul Tsu na Nor v poslednich zavodech? …
Ver stahnul 100bodu protoze MCL delal jednu botu za druhou stejne tak Pia. ( vis o tom ,ze i George stahnul na Pia behem nekolika zavodu necelych 40 bodu ?)

…a dalsi tvuj MEGA vyplod … pisu o MCL a jejich monopostu s kterym vyhrali jiz v Singapuru PK a ty popisujes souboj Nor vs Ver … kde jak uz bylo milionkrat napsano by zadne drama nebylo kdyby MCL nedokonil co mohl , strategii, DQ … atd …

Pletes si slovo dominantnejsi a s pojmem vyhral zavod … kdyz nekdo podela strategii ci kvaldu a pak dojede druhy a jeho souper prvni neznamena, ze souper je dominantni … ale, ze si nedosahl sveho potencialu diky vlastnimu pochybeni. Ano RB posledni dobou sel na ruku MV protoze si spocitali, ze je lepsi mit jednoho jezdce v boji o titul jezdcu a druheho vzadu v poli nez mit dva jezdce nekde uprostred .

Podtrzeno secteno si rikam ,ze jedno obejmuti je malo … Ocividne ti chybi uznani a laska … a proto ti posilam cely balik obejmuti a velkou pusinu na celo se slovy : neboj … mam te rad takovy jaky jsi :smiling_face_with_three_hearts:

krasne vanoce

PS : vis o tom, ze DC je snad nejvetsi fanda MV , ze jo ? … prijde mi to usmevne v souvislosti s tvymi prispevky …

1 Like

A preto, ze nezdielam tvoj nazor, ale mam ten svoj musis mierit na moju inteligenciu a hned zacinat detskymi posmeskami ? Mne osobne to nevadi, skor som myslel, ze ty chces aby ta ludia bral vazne.

A opytam sa znova:

Ziskal ho 6 zavodov pred koncom ? A napisal si mi tu kolko timov ziskalo ten PK v poslednom ci predposlednom zavode ? Pises to, ako by sa vzdy rozhodovalo v poslednom zavode. Chapeme sa ?

To muslis slovne spojenie ?

ani nemozes vypotit
Aky styl vyjadrovania to podla teba je ? Lebo ked napriklad Josa uzemnis argumentami, nadava tu napriklad do ‘‘k0k0 t0 v’’ a to je jeden z dalsich fanusikov Verstapena :slight_smile:

Snad tu nejdeme riesit to, ze jednotka RB ma rychlostne uplne niekde inde monopost, ako dvojka. A preco by sa to nemohlo spomenut ? Ved RBlaci a fanatici Verstapena ukazuju stale prstom na Yukiho ze kde skoncil on a tym padom neni RB dominantny. Podla vysledkov dvojky sa tu minuly rok oslavoval Verstapen ako majster v tretom najrychlejsom monoposte :smiley:
A to je chyba Cunodu ? Nie timu, lebo umyselne potapa dvojky aby z toho tazil Verstapen.

Myslim, ze to umyselne skreslujes, ked sa vyzdvihoval Ver tak sa tu pisalo o tych bodoch vo vacsich cislach.

Ano viem, lebo McL uz nebol dominantny, tak ako to tu opisuju celu sezonu hejteri McLarenu. A 130 bodov predsa neni to iste, ako 40bodov, vsak ?

A kde si nechal jazdcov ? Aha chapem, ked vyhraju mali autopilota. Ked prehraju spominaju sa hned jazdci. Presny opak situacie u RB. Tam ked sa vyhra, je to v tretom najrychlejsom monoposte vdaka genialnemu Maxovi a ked sa prehra je to koli tomu, ze nemali tak rychle auto ako ma McL. Max nebol pomalsi, ako jazdci McL. To ich auto :smiley:

Pusti si braziliu 2021 co sa da s dominantnym monopostom dosiahnut. Tusim predbehol Verstapena 2x za jeden zavod.
Aj Hamiltonovi ako pises ‘‘podela strategii ci kvaldu a pak dojede druhy’’ a aj napriek tomu letel, ako raketa. Ak by bol McL tak dominantny co tam po strategii ci pokazenej Q ??? :smirk:

Je smutne, ze ludia sa uchyluju k takymto trapnym vetam, aby ukazali ako su nad vecou. Tieto slova by mali vyznam iba ak by sme sa poznali, ci mali moznost stretnut sa. Ale tu su to len prazdne slova do vetra.

Fandil som mu od roku 1997 aj napriek tomu, ze som vedel ze je Mika rychlejsi. Ja neprezliekam kabat. Tak isto som fandil Nurmagomedovi, aj napriek tomu ze je to moslim. Ale to uz je ina tema…
To ze ma DC rad Maxa je jeho osobna vec. Aj keby nenavidel slovensko, ja som mu fandil a fandit budem. Vzdy bol a bude velky gentleman.
Ja som ja, David je David. :wave: