Nahradí Hamiltona Mick Schumacher? Je jedným z najväčších kandidátov, tvrdí strýko Ralf | Magazín F1 - F1online.sk

Vsak tam Alonso moze ist na dva roky, 2025 a 2026, to staci. Piastri podla mna bude pripraveny az za dva-tri roky, potom by mohol nahradit Alonsa.

Ale Piatrimu konci zmluva na konci roka 2025. Ak ho ma Mercedes zobrat, tak vtedy (alebo skor), Mclaren mu urcite neponukne predlzenie zmluvy iba o jeden rok. Takze viac ako rocna zmluva pre Alonsa podla mna neprichadza do uvahy. Iba v pripade, ze by Mercedes chcel skutocne svoju buducnost stavat na Alonsovi a Russellovi. Ale stavat buducnost na 44-rocnom jazdcovi je podla mna nezmysel.

Leda že by se Aston letos nepochlapil, pak bych si dokázal představit že by šel do Mercedesu třeba i jen na rok aby se důstojně rozloučil, třeba i vítězstvím :man_shrugging: Jinak pro Mercedes nemá opravdu smysl na Alonsovi dlouhodobě něco stavět, ovšem krátkodobá možnost se jeví pro ně skutečně jako nej řešení.

1 Like

Však Alonso je dlouhodobé řešení, můžou podepsat na 6 let a bude podavat stejné výkony

McLaren have agreed a fresh multi-year contract extension with Oscar Piastri that will keep the Australian at the British team until at least the end of 2026

kontrakt nic neznamena

A vzhladom na nahly odchod Hamiltona Mercedes momentalne celkom potrebuje kratkodobe riesnie, najma vzhladom na to, ze nejake perspektivne dlhodobe sa prilis necrta.

1 Like

Usl jsem u toho po 10s

S tym suhlasim, len si neviem predstavit, preco by potom pre Alonsa malo byt take lakave, ist na jeden rok do Mercedesu. O to viac, ked ma mat Mercedes take auto, ake ma teraz, to ani od Astonu nie je az taky upgrade.

Pro tebe určitě ne :stuck_out_tongue:

ne, tak zober si historiu v mcl s ricciardom. Kazdy si pamata to smiesne video jak sa dusoval, ze ostane u mcl, aby nasledne ohlasil klauzulu a ze ho vyplatia :smiley: ja uz tym viazanostiam neverim a plati to aj u leclerca aj u kazdeho

Tyhle výroky strýčka Ralfa mi připadají dost kontraproduktivní. Jestli chtějí Mickovi “jeho lidi” pomoct, měli by zvýšit a zkvalitnit tichou aktivitu v zákulisí místo silných prohlášení navenek. Základní otázka zní, kdy bude Mercedes druhého jezdce řešit. Normální by bylo ve druhé polovině r. 2024, to už by se měli případní kandidáti čas pořádně ukázat v sezóně (včetně případně Micka ve WEC, pokud by tam opravdu zazářil, tak to pozornosti neujde). Poslední týden mi ale připadá, jako by se všichni splašili a začínala sezóna 2025, ne 2024. Teď by Micka nepodepsal nikdo, není důvod - na to se situace od konce sezóny 2023 nijak nezměnila.

1 Like

image

Tak ano, i Kimi byl Ferrari vyplacen po 09, těch případů je víc, v tomhle je právě F1 hodně zvláštní na to, že ke to vrchol motorsportu

Tak mě je jasny, že druhyho pilota davas na torpedovani leaderů :grinning:

no minimalne to poukazuje na to, ze cash is king :smiley:

ja hram za williams, neni lepsi pocit ako ked ziskas koncom sezony prvy bod :smiley: upgrady funguju

1 Like

Jsou to prodejny … :joy:

No, leda fakt jen když Aston bude popelnice. Doufám že ne. O Mercedes mám celkem obavy, ale samo zase ne že by upadl do středu pole nebo tak něco, to určitě ne. Stále budou vpředu, jen si nejsem uplně jistý že by podia nemohla být pro ně ještě vzácnější než loni :open_mouth: Ale to asi nemá smysl spekulovat, brzy se uvidí kdo jak zamakal a kdo bude odměněn.