Môžeš odísť skôr, ak nepovieš, čo si o nás myslíš | Magazín F1 - F1online.sk

to je to, ze to nejde ani o prahu :smiley: ti povie kdejaky chytrolin, ze odstahuj sa mimo prahu, a mas to levnejsie, jj super ty filuto, ale aj platom pojdem o 20-30% dolu, a som nastejno a mam este horsie moznosti na zivot celkovo :+1:

1 Like

je aj nieje, pisem to nizsie.

Podej si přihlášku na nějakou slušnou střední školu, kde učí někdo, kdo nemá mozek vyplatlaný Miltonem Friedmanem.

If you are like homeless … just buy a house?!

2 Likes

no ono ale doba sa zmenila za tych, predpokladam 20 rokov co si odtial vysiel.

takyto pohlad starcov nemusim, nic osobne,

“za nasich mladych cias uz som v tvojom veku …” jasne, rezim ti dal byt, dal ti pozicku, dal ti robotu, to by sa mi bilo v hospode pastou do stola, to hej :slight_smile:

2 Likes

Tak to pozor… Já jsem v životě nedostal ani korunu. :slight_smile:
Jen jsem místo brečení šel makat. Makal jsem klidně rána do večera.

1 Like

Copak máš proti Miltonovi?

tebe sa teda paci, ze dnesna situacia je taka, ze das polku vyplaty na 2+1? nech byvas kdekolvek

Kdžy tu 2+1 vlastníš, tak nedáváš půlku :stuck_out_tongue:

no shit, sherlock, a budem brat hypo aby som si mylne myslel, ze mi patri nemovitost, co patri banke

ja neviem preco dneska ludia tak lipnu na tom cokolvek vlastnit lol. historicky sa uz miliardukrat ukazalo, ze vlastnit nieco znamena vlastne ho.vno

Jenže co si budeme povídat, mzdy nejsou často refkelcí odvedené práce. Tam je tolik faktroů, že nejde říct: jo ten si to zasloužil, proto to tak má. Je to daleko složitější, každopádně v F1 je problém se mzdy, když máš tyhle extrémy, na čem jsou založeny? na přinosu jezdce pro tým? marketingová hodnota? výkony na trati? snaha jen překonat konkurenci v tomhle směru? to je ten problém. Já bych si teda netroufl tvrdit, že Ham má mít 100 mil a Max 150 mil, dává ti to smysl? mne teda ne

1 Like

Ožebračil miliardy lidí, zničil střední a jižní Ameriku, vytvořil kastu supersuperbohatých, která si z demokracie udělala svou pobočku, a dál raději ani nebudu pokračovat. Jak referuje Naomi Kleinová v Šokové doktríně, za ožebračování zaměstnanců bojoval i na smrtelném loži (tehdy šlo o učitele).

Ale je fakt, že Spojené státy se z toho nevzpamatují, takže well done, Milton.

Úpadek římské říše, už to tu bylo.

Ale svět mohl být lepší. I v té Americe.

Tak můžeš porovnávat éru Renesance a potom Viktorianské období vs dnešek s ohledem vlastnictví :smiley: vzhledem k tržní ekonomice je vlastnictví klíčové, to není nějaký trend, kde to chcou lidi, aby se cítili cool

Upřímně nevím jaké jsou ceny. Ani nevím jaké jsou platy. :smiley:
Musíš poděkovat ročníkům 50-70, co si to po revoluci všechno nakradli.
Kde dostávali kilometry pozemků nebo celé paneláky za pár korun. :slight_smile:

porovnaj si kolko das dneska za 2+1 a kolko si dal pred 20 rokmi, a jak umerne tomu za tych 20 rokov klesla inflacia a vzrastli mzdy.

moj pohlad je proste ten, ze dneska sa od nevidim do nevidim hnat za tym mat mega na ucte aby som si za 10 mega este dobral hypo na 45m2 2+1, je proste styl zivota, ktory striktne odmietam.

to radsej ten mega utopim v krypte napr alebo to naperem do fondov, to je jedno, moznosti su. ale zijeme v dobe kedy tu 30 rocny ani nie borec skupuje cele panelaky lebo ma na to, a robi tu kastovanie medzi vrstvami.

Jasne. Az na to, ze tie rocniky v tych panelakoch vychovali dalsiu generaciu a teda posluzili ucelu. Nikto to vtedy neskupoval na prenajmy, ako terajsi “biznismeni”, ktori z predajmov casto ani neodvadzaju dane. Ale ta tretia generacia v poradi uz nema na to, aby slusne byvala, lebo posraty byt vo velkomeste (mimo BA) stoji cez 150k.

3 Likes

pricinu pozname vsetci. mne ide o ten narativ, ze dneska mladi chcu vsetko zadarmo. ne nechcu, ale chcu to mat priamo umerne tomu ako chcu zit. clovek znesie vela, viem to sam, vies to aj ty. ale 30+ rokov tahat sichty len kvoli tomu aby som mal TO SVOJE. to neni nic pre mna

1 Like

Ok chápu tyhle pointy, já to směřoval přímo k monetární politice, kterou prezentoval

To zase ne, že by to chtěli zadarmo, ale spíš to chtějí hned. Prostě to chvilku trvá než dojdeš k bydlení.
Taky jsem si nevydělal na bydlení za rok nebo za 2, ale trvalo mi to x let.

2 Likes

jenže to je důsledek volnýho trhu, který ti umožňuje

tohle

já tu nechci hodnoti, že tohle je dobře, nebo špatně. Prostě to tak je, co je potřeba dodat a na to se doplácí stále, že země z Východního bloku nedokázali transformovat své ekonomiky a bohužel tohle vytváří tyhle extrémy. Už jen to, že ekonomický model ČR a SK skrze průmysl prostě není fuknční pro rok 2024 ukazuje, jak se to nezvládlo, ale co je nejhorší, tak ti co drží možnosti změn, tak ignorují a odmítají s tím něco dělat. Tady se dostáváme do situace, kdy ČR a SK nebude nikdy plně fuknční v oblasti ekonomiky, protože tam sedí nenažraní idioti, kterým je to jedno a do důchodu odletí pryč a nebudou tohle řešit.

2 Likes