Pockaj na ten posmech, ked prehra s Leclercom.
Proč ti vadí, kdo kolik komu dává peněz?
Vsadil sis na Paláta?
Ani nie. Pozri sa na platy vo futbale, NBA alebo NFL, kde je to dokonca o time, pricom v F1 je to one-man show.
F1 rastie, a tak su sponzori viac vidiet, predava sa viac merchu a timom sa to povacsine vrati.
A ako bokovku nadizajnuje najrýchlejšie pokladne v Lidli
To zase ja im doprajem. Multimiliardový biznis si zaslúži poriadne ohodnotenie zamestnancov.
Edit - Sundar Pichai
Mám vsazeno až na fotbal.
A neodpověděl jsi mi…
Neřeš to. Jenom závidí, že jim někdo dá ten plat, tak by jim ho snižovali.
špatně si mne pochopil, tohle vnímám, jako nesmyslné rozhazování peněz, kde by to tým mohl líp uplatnit, než za jednoho jezdce
S dovolením ti odpovím já. Protože tyhle šílené peníze nevznikají samy od sebe. Umožňuje je politika kvantitativního uvolňování, která vrhla do oběhu - a především kapes hyperbohatých - neskutečné peníze. Plus souběžná politika prakticky nedaněných kapitálových zisků. Protože ty naklikané hypermiliardy šly hlavně na podporu akcií a dalších cenných papírů.
Důsledky: vysoká inflace, vyšponované ceny bydlení, na které se vrhli bohatí, podlomený demografický vývoj (mladí nemají kde bydlet a za co to dítě vychovat), vysoké úrokové sazby, které prodražují obsluhu státních dluhů a snižují investice států do infrastruktury, zdravotnictví, vzdělání apod.
Můžeš tomu zatleskat, ale doplácíš na to i ty.
Peníze se koncentrují v uzavřených okruzích. Negativní dopady se socializují.
Platí i pro @Jos_Verstappen a @luiv.eu.
Já jsem kapitalista.
Blahopřeju. Proč máš tak levnou televizi?
Hele. Nekradou, dostanou to. Jsou to vydělané peníze firmy.
Přeju jim to.
kapitalista alebo mamonar?
To uz ale nie je problem platov pilotov v F1, ale globalny politicko-ekonomicky problem. Je to na inu diskusiu, ale s podstatou suhlasim, ze tlacenim viac a viac penazi sa bohati stavaju este bohatsimi primarne na ukor strednej triedy, z ktorej sa pomaly stava nizsia stredna trieda (kvoli drahym nehnutelnostiam, etc).
ohladom bydleni som si dneska precital napriklad aj to, ze ked na to clovek nema tak na to proste nema a musi makat aby na to mal
Ty platy jsou jedním z mnoha symptomů.
Moc složitá otázka. Musíš mi to rozepsat, abych to pochopil.
Jo, bohatým naklikají centrální banky nekryté peníze, bohatí obratem vyberou kapitálové zisky (jejich akcie na steroidech) a ty máš žít pět tisíc let a pracovat 48 hodin denně, aby sis vydělal na 2+1 v Praze 8.
Ideologický oblbovák.
A není to pravda? Oni vyjdou ze školy a myslí si, že dostanou byt, auto a 100 tisíc.
Víš kolik jsem měl puchýřů než jsem měl svůj první byt?..
To byl puchýř v puchýři a ten byl v puchýři.