Môžeš odísť skôr, ak nepovieš, čo si o nás myslíš | Magazín F1 - F1online.sk

Pockaj na ten posmech, ked prehra s Leclercom. :smiley:

3 Likes

Proč ti vadí, kdo kolik komu dává peněz?

1 Like

Vsadil sis na Paláta?

Ani nie. Pozri sa na platy vo futbale, NBA alebo NFL, kde je to dokonca o time, pricom v F1 je to one-man show. :slight_smile:

F1 rastie, a tak su sponzori viac vidiet, predava sa viac merchu a timom sa to povacsine vrati. :slight_smile:

A ako bokovku nadizajnuje najrýchlejšie pokladne v Lidli

2 Likes

To zase ja im doprajem. Multimiliardový biznis si zaslúži poriadne ohodnotenie zamestnancov.

Edit - Sundar Pichai

Mám vsazeno až na fotbal.
A neodpověděl jsi mi…

Neřeš to. Jenom závidí, že jim někdo dá ten plat, tak by jim ho snižovali.

1 Like

špatně si mne pochopil, tohle vnímám, jako nesmyslné rozhazování peněz, kde by to tým mohl líp uplatnit, než za jednoho jezdce

S dovolením ti odpovím já. Protože tyhle šílené peníze nevznikají samy od sebe. Umožňuje je politika kvantitativního uvolňování, která vrhla do oběhu - a především kapes hyperbohatých - neskutečné peníze. Plus souběžná politika prakticky nedaněných kapitálových zisků. Protože ty naklikané hypermiliardy šly hlavně na podporu akcií a dalších cenných papírů.

Důsledky: vysoká inflace, vyšponované ceny bydlení, na které se vrhli bohatí, podlomený demografický vývoj (mladí nemají kde bydlet a za co to dítě vychovat), vysoké úrokové sazby, které prodražují obsluhu státních dluhů a snižují investice států do infrastruktury, zdravotnictví, vzdělání apod.

Můžeš tomu zatleskat, ale doplácíš na to i ty.

Peníze se koncentrují v uzavřených okruzích. Negativní dopady se socializují.

Platí i pro @Jos_Verstappen a @luiv.eu.

1 Like

Já jsem kapitalista.

Blahopřeju. Proč máš tak levnou televizi?

1 Like

Hele. Nekradou, dostanou to. Jsou to vydělané peníze firmy.
Přeju jim to.

kapitalista alebo mamonar?

To uz ale nie je problem platov pilotov v F1, ale globalny politicko-ekonomicky problem. Je to na inu diskusiu, ale s podstatou suhlasim, ze tlacenim viac a viac penazi sa bohati stavaju este bohatsimi primarne na ukor strednej triedy, z ktorej sa pomaly stava nizsia stredna trieda (kvoli drahym nehnutelnostiam, etc). :slight_smile:

3 Likes

ohladom bydleni som si dneska precital napriklad aj to, ze ked na to clovek nema tak na to proste nema a musi makat aby na to mal :grin:

2 Likes

Ty platy jsou jedním z mnoha symptomů.

Moc složitá otázka. Musíš mi to rozepsat, abych to pochopil.

Jo, bohatým naklikají centrální banky nekryté peníze, bohatí obratem vyberou kapitálové zisky (jejich akcie na steroidech) a ty máš žít pět tisíc let a pracovat 48 hodin denně, aby sis vydělal na 2+1 v Praze 8.

Ideologický oblbovák.

A není to pravda? Oni vyjdou ze školy a myslí si, že dostanou byt, auto a 100 tisíc.
Víš kolik jsem měl puchýřů než jsem měl svůj první byt?..
To byl puchýř v puchýři a ten byl v puchýři.

1 Like