Môže Norris zaútočiť na titul? Nesmierne náročné, ale nie nemožné, hovorí Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď to tak v úvode sezóny nevyzeralo, Formula 1 si v roku 2024 užíva veľmi vyrovnané boje. Pomyselnou čerešničkou na torte by bol boj o jazdecký titul. Ten je ešte stále možný, hoci strata Landa Norrisa na Maxa Verstappena je veľmi vysoká. Podľa Lewisa Hamiltona to však stále nie je nemožné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167354/moze-norris-zautocit-na-titul-nesmierne-narocne-ale-nie-nemozne-hovori-hamilton

s tou podporou co dostava od stajne to je takmer nemozne…

Teroeticky to bylo možné, ale reálně ne. Jezdec i tým dělají moc chyb.

Dovolím si malú predikciu. Norris nikdy nezíska jazdecký titul v F1.

nemoze, lebo v mclarene sa rozhodli, ze budu liezt do r1tky Piastrimu, tak uz teraz ma Lando -7 bodov. Robia to iste ako robili v 2007, ked tam bol Ham+Alo. Aj vtedy darovali titul Raikonenovi oni.

Může, jen to není vzhledem k náskoku příliš pravděpodobné. Piastry stejně tak, vlastně ještě o trochu hůře. No to není důvod nic vzdávat :wink:

1 Like

az na to, ze za stratu bodov v madarsku si mohol len on sam ked ako je to u neho zvykom pokazil start. s dobrym startom by neprislo k tomu, ze musi vracat poziciu po pitstope a potom spravil druhu chybu, ze ked sa ju rozhodol vratit tak to mal urobit hned a mohol piastriho regulerne predbehnut
rovnako pokazil start v spa a zas tam prisiel o mnozstvo bodov mozno o dalsie vitazstvo
no a to su chyby len z poslednych dvoch pretekov, lenze on tie chyby robi takmer v kazdom preteku

ak by nerobil norris chyby tak ten rozdiel na maxa by bol mozno ani nie 30-40 bodov
len za posledne 2 preteky stratil 24 bodov a to vyslovene svojimi chybami

veľmi krátkozraké videnie…Norris robí ešte príliš veľa chýb, než aby bojoval o titul a McLaren správne zhodnotil, že pri úžasnej Perezovej forme majú oveľa väčšiu šancu medzi konštruktérmi.

Človek by ho aj chcel mať rád, občas je aj sympatický, no potom opäť sa ukáže naplno. Lewis ty si hotová splnená požiadavka tímu. Pamätáme si na časy s Rosbergom, keď si ho nechcel pustiť pred seba na žiadosť tímu ani vtedy, keď Rosberg bol na úplne odlišnej stratégii a nepretekal s tebou priamo. A mnoho iných momentov počas tvojej kariéry.

PS: Keby tam bol Max, tak by ho nepustil, lebo by ho tím o to ani nežiadal. RB vie, že v takejto situácii, keď to vyzerá na možno tesný boj o titul, tak treba staviť na jedného pilota a maximalizovať jeho bodový zisk. Bolo by veľmi úsmevné ako by to Brown obhajoval, keby Norris prehral titul o menej ako 7 bodov. :sweat_smile:

4 Likes

??? Ako sa im zvysili sance na konstrukterov, ked mal 1. miesto tento, a druhe ten druhy, alebo ten druby by bol prvy a tento az druhy? Na konstrukterov to predsa nemalo ziadny vplyv! Ale noris si lepsou strategiou v preteku to 1. miesto vybojoval, a vracat ho len preto, ze zle vystartoval je az smiesne. To je jedno ako si vystartoval, keby hned aj padol v 1. zakrute na posledne miesto, tak stale ma pravo vyhrat! Hlavne ked ma viac bodov a je tu malicka sanca na titul MS.

1 Like

Lepsiu strategiu mu dal tim na ukor Piastriho. Uvedomili si,ze sa splasili a chceli to vratit Oskarovi. Lepsia strategia by sa nemala uplatnovat voci timovemu kolegovi a to si ty neuvedomujes.

ja si osobne myslim, ze sa tym chceli revansovat Pia za zavod pred tym, ked mali spravit double pit, ale Pia nechali kolo vonku naco on vela stratil. Cize za chyby teamu mal pykat Lando. Ja keby som Lando, tak si toto velmi dobre zapamatam a raz sa bude rokovat o novej zmluve, pripadne aj v inom teame, ze…

Zavod predtym bol za dazda,v tom to bolo ine. Az neskor sa ukazalo,ze pri dvojpitstope by stratili menej ako odkruzenim kola navyse. A mimochodom -prave tam postupovali spravne (nie ako tu),lebo povolali ako prveho jazdca v predu. Preto si myslim ze nic nekompenzovali ale chceli byt ferovi voci obom svojim jazdcom.
Tiez fandim napinavym pretekom,tiez chcem suboje v predu. Ale mysliet si,ze ma Lando na to v tomto roku stiahnut manko na Maxa je nerealne. Nemaju taky tech.naskok nad RB,zeby ich zvalcovali.
PS:na tribune ma uvidis v červenom tricku, niesom priaznivec RB

stale tu mame velke halo aj po 16 rokoch, ked Massa prehral o 1 bod, tak sa trochu poucme z minulosti a nerobme si zbytocne podrazy vo vlastnom teame… ja som tiez fanusik Ferrari, ale oni zas a znova nemaju sancu tento rok cokolvek Redbulu spravit, tak fandim aspon Landovi, lebo on tu sancu ma/l. Keby bol na tom bodovo lepsie, tak mozno fandim Pia… avsak po tom, co urobil Alpinu, verim, ze rovnako opluje aj Mclaren a pojde prec pri prvej prilezitosti, ktora sa mu naskytne.

Tak ako Masa v minulosti,tak aj Lando teraz…pre mna je nezmysel rozprávať o 7bodoch,ktore by mu chybali. Chybat mu budu tie desiatky bodov,ktore stratil predtým. Ci vlastnou,alebo timovou chybou. Na Oskarove body by mal narok,ak by bol vyrazne vpredu. Ako Max pred Perom. Tu boli len ferovi voci Oskarovi.

F1 je miestom pre ludi,ktori si idu za svojim. Nie pre citlivky. Oskar nespravil nic,co by mu zakazovali zmluvy.Mimochodom-rozhodol sa velmi dobre.
Profesionalny sport je raz taky. Aj v nhl sa hrac dozvie,ze ho predali tam a tam… Je to biznis.

2 Likes

Lando je moc šikovný kluk s velkou budoucností, ale něco mu chybí. Zatím se jeví, že ho brzdí tíha zodpovědnosti za sebe i svůj tým při startech, ale to se může jedním vydařeným startem rychle změnit. S tím bych si hlavu nelámal. U Landa mi chybí nějaká jiná přidaná hodnota. Třeba něco jako měl Jenson, který uměl výborně číst závod, práci s pneumatikami, nebo vyjímečnou jízdu na vodě.

S Alpinom to bolo vzajomne. Tam ani Alpine nebol bez viny. Nedali mu sedacku a ked bolo zle a zistili, ze pecie nieco s McLarenom, tak bez jeho suhlasu a akejkolvek podpisanej zmluvy zverejnili status, ze bude jazdit za nich. Navyse Piastri neporusil ziadnu zmluvu.

A co sa tyka McLarenu, tak tam bude zavisiet o tom, kto bude jednotka. Piastri sa zacina vyrazne na Norrisa dotahovat a tim bude musiet rozhodnut. A jeden z nich pojde z kola von, lebo uz minulost nas viackrat naucila, ze dvaja aspiranti na titul z jedneho timu ten titul neziskaju (Alonso-Hamilton, Raikkonen-Massa) ak nemaju uplne dominantne auto ako Mercedes v 2014-2016.

2 Likes

Já nechápu, že se furt někdo točí na 7 bodech z Maďarska. Co Kanada? Co Monako? Co Rakousko? Co Silverstone? Co SPA? Co Barcelona? Tam Lando ztratil kupu bodů, někdy i díky týmu, ale rozhodně tady ztratil tolik bodů, že Maďarsko nehraje roli

štarty, štarty a štarty

Jo, tam Lando ztrácí a to hodně