Môže Norris zaútočiť na titul? Nesmierne náročné, ale nie nemožné, hovorí Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

S Alpinom to vobec nebolo vzajomne, cela vina je na strane Alpinu a Piastri neurobil nic zle.

McLaren ako perspektivny tim ponukol Piastrimu sedacku, Alpine Piastriho najskor nechal rok sediet na lavicke, potom ho chceli zaparkovat do najslabsieho timu v startovom poli (Williams) s perspektivou, ze za rok ci dva, ked uz Alonso bude stary chren a nebude odvadzat vykony Piastriho MOZNO povysia do Alpine (ktory je, ako vidime teraz, v porovnani s McLarenom celkom slusny downgrade).

Vskutku sokujuce, ze Piastri sa na Alpine vybodol a radsej podpisal s McLarenom.

Inak medzicasom dali Alpine kosom v podstate vsetci jazdci vratane Ocona (ktory radsje utiekol do Haasu) a su v tak zufalej situacii, ze na zozname ich kandidatov je dokonca aj Mick Schumacher.

2 Likes

Ano Noris je velmi dobry pilot ale bojim sa ze na titul nikdy nesiahne. A prave ze tipujem ze z Mclerenu odide skor Noris ako Piastri. Tim ze odisiel Piastri od Alpinu tak iba dokazal ze ma gule spravit cokolvek aby sa dostal do co najlepsiej pozicie. Nema tolko skusenosti ako Noris ale uz dava o sebe vediet ze neni o nic slabsi ako jeho o dost skusenejsi kolega. Vyuziva vsetky zavahania Landa na to aby si naklonil team na seba. Ako pisem Lando je perfektny pilot ale podla mna nema ten zabijacky instinkt v sebe ako ho ma Max , Lewis ,MSCH ,ako mal Vettel ked sa vykaslal na ziadost timu aby neutocil na Webera. Pilot ktory chce byt najlepsi musi byt sebec. U Piastriho to vidim viac a to je len druhu sezonu v f1

specialne ked v case podpisu nemal isty ani ten Williams.

2 Likes

Starsi clovek ktory sa poucil na vlastnych chybach nemoze varovat mladsich aby nerobili rovnaku hlupost? Vylieceny alkoholik je pre teba pokrytec ak varuje mladsich aby pili s mierou? (prirovananie hodne soboty vecer :sweat_smile:) Ano Hamik nebol najvacsi kamos s Rosbergom ci Alonsom ale taktiez v starsom veku ukazal, ze vie byt aj timovy hrac. Ono ak sa na ten vyrok dokazes pozriet bez toho aby si vedel, ze to povedal Hamilton a teda nebudes mat potrebu ho prekrucat tak, aby Hamik vyznel ako blb, tak Hamik ma celkom aj pravdu.

Realita je taka, ze Lando tuto sezonu titul ziskat nemoze, moze ho len Max stratit. V druhej polke sezony sa o vitazstva bude bit 7, ak sa Checo mimo Europy vzchopi, tak mozno aj 8 aut. V tomto rozpolozeni sil je nerealne aby Lando stiahol Maxov naskok. To by Max musel parkrat DNFnut.

A pokial ide o tych 7 bodov. O ne Lando prisiel vlastnym pokazenym startom a taktiez, tym, ze Oscara ihned nepustil pred seba a nasledne by ho mohol naspat predbehnut. Nehovoriac o tom o kolko bodov Lando prisiel vlastnymi chybami pocas inych VC. Proste Lando tuto sezonu o titul bojovat nebude ale buducu sezonu moze a teda je dobre, ze si v Madarsku spravil dobru karmu aj voci timu aj voci Oscarovi, ktory mu moze k titulu dopomoct tak ako Perez pomohol Maxovi v 2021.

1 Like

Alonso v roku 2012 ukazal, ze aj takyto komfortny naskok sa da velmi rychlo stratit.

Porovnáváš naprosto odlišné situace. Ferrari 2012 začalo, jako 5 nejrychlejší monopost a v Q ztraceli 1s, v závodě 0.6s na kolo. Až v průběhu roku to o něco stáhli, ale nikdy nebyli nejrychlejší. RBR začal s jasně nejrychlejším monopostem a stále je minimálně druhý nejrychlejší.
Btw ten náskok Alonsa se nevytratil sám, mohl poděkovat klukům z Lotusu

Ano, preto som napisal, ze Max stale titul stratit moze. Ale ja verim, ze Max pochopi, ze je lepsie brat 2-4 miesta namiesto toho aby siel do riskantnych manevrov, kde by mu hrozilo DNF. Navyse neverim, ze Lando zrazu zacne vyhravat pretek za pretekmi a teda Maxovi bude staci dochadzat preteky.