Motorsport.com: Blíži sa potvrdenie Neweyho v Aston Martine | Magazín F1 - F1online.sk

Nešlo nic :stuck_out_tongue:

Může pomoci už v 2025 hodně.

Je to jen o detailech. V triku jak držet stabilitu ve všech rychlostech.

Viz. McLaren a příchod Marshalla.

Ten logický směr je správný, asi si hoši moc nevěří :slightly_smiling_face:

Všichni v 25 budou plně zaměřeni na 26. Poradit může teď asi tak telefonem.

1 Like

Od poloviny září je v továrně :smile: ale všechen vyvoj na 24 už dávno běží od května, proto píšu, že AM příští rok skončí 7/8 celkově v PK

Jedině, že by byl zavřenej někde na samotce.
Pak bych tomu věřil. :grimacing::grin:

1 Like

A ja ze ide s Hamiltonom na 8. titul a spagety s kecupom.

Už roky mě tady trápí jedna záhada. Jsem zde už víc jak dva roky a přesto jsem ještě nikdy nečetl debatu o porovnávání výkonnosti jednotlivých jezdců. Jak trénují, jaký podíl svalové hmoty mají, kolik wattů na kilogram tělesné hmotnosti produkují, VO2 max, poměry svalových vláken, ani žádné další výkonnostní ukazatele vás nezajímají.
Minimálně 99% veškeré komunikace tady, pominu -li stupidní hádky a urážky, se týká výkonnosti vozů, technických vychytávek a přínosu inženýrů.

Naproti tomu na fóru například o silniční cyklistice je to přesně naopak. Tam všichni řeší jezdce, jejich výkonnost a nikoho, nebo minimum fanoušků nezajímá technika.

Je to proto, že v cyklistice má naprosto dominantní vliv na výsledek jezdec, nikoli technika, kdežto právě u F1 je to přesně naopak.

Otázka zní: fanoušci cyklistiky zcela logicky fandí jezdcům protože to dává smysl, proč ale fanoušci F1 tady na fóru také fandí jezdcům, když je to úplně mimo jakoukoliv smysluplnost?

Jediná odpověď, která mě napadá a zároveň dává smysl je, že fanoušci cyklistiky jsou ale o mnoho chytřejší, než fanoušci F1 tady na fóru…
Nebo?

Zaujimava uvaha ale ohladom chytrosti ci nechytrosti by som to netocil … ja tiez fandim pilotom ale moje srdce bije pre ferrari :smile: ono ale u f1 aj tu na fore panuje casto nazor ze pilot je len suciastka, neviem aky narativ sa pouziva pri cyklistike, jedna stopa ma nejak nebere, nesledujem to

Ti co fandia primarne pilotovi v tom podla mna maju proste nejake emocie voci osobe, voci charakteru, u teamu sa fandi uspechom a genialite principalov a inzinierov

V cyklistice je technika taky důležitá.
Nejlepší jezdci tam dostávají nejlepší kola. Ostatní lehce horší. Hlavně časovkářské kolo.

Jinak Hamilton má 7,3w/kg.

Hamilton je velký frajer, to bez debat, ale 7,3 je z říše snů i u největších hvězd z letošní Tdf…

Takže za mě, jestli má 5,5 po dobu 4 min, tak by byl mezi jezdci f1 naprostý fenomén a možná bych tomu i věřil…

Ale je bezva že máš smysluplný argument :+1:.

Pogacar měl myslím 7 asi přes půl hodiny.
A pak nějakou etapu skoro 7,4 10 minut.

Letos byl blázen.

Já to beru podle toho, že se tu neustále řešení technické vychytávky jako rozhodující, ale nikdy třeba průměrná tepovka jezdce , nebo jak má kdo aerodynamickou hlavu…
:grinning:

s hodnou Hondou :slightly_smiling_face:

1 Like

Skvělý, tak sám uznáš, že Hamilton bude asi trochu jinde :slightly_smiling_face:.
A Max bude mít tak 4…

Ani jsem si nevšiml autocorrectu :sweat_smile:

Já jako ženská logicky musím fandit jezdcům. Všechno beru emočně, takže jednak si těžko oblíbím neživý stroj, jednak, pokud by k tomu došlo, ponesu jeho případné zničení mimořádně těžce. Kdyby někdo z mého oblíbeného auta udělal trsátka, tak bych to vůbec nemusela psychicky zvládnout. Takže podvědomá obrana :smile: .

1 Like

Dobrý argument :+1:

Je pravda, že jako holka jsi mimo kategorie, takže jsem Ti do kontrolního vzorku nezapočítal…
:slightly_smiling_face:

1 Like

Řekl bych, že Perez, Verstappen, Magnussen, Tsunoda mají asi nejhorší fyzičku z F1.
Teda čistě z toho, že jsou takoví oplácanější.

Triper je z Plzně. Tam se příběhy píšou samy.
Tam to je jiný svět.

2 Likes