Motorsport.com: Blíži sa potvrdenie Neweyho v Aston Martine | Magazín F1 - F1online.sk

Slyšel jsem, že prý nejhorší byl Montoya.

Právě jsi získal korunku krále bulváru.
Mimochodem, co je kukavůz?

1 Like

Hele nestraš, máme kousek od Plzně chalupu. Sice už mám svůj věk, ale tohle jsou zjevně fajnšmekři, u kterých nikdy nevíš :smile: .

Kukavůz je papájový vůz.
Ještě nedávno to bylo tohle.

Dnes už pouze tohle.

To jsem v životě neslyšel :thinking:

Nikdo nezná všechno, ale Kuka vůz je oficiální název popelářské nástavby. Slýchám ho od dětství.
Možná kuka znamená koš, nevím.

Š 706 RTK - “Kuka” vůz (mastermodel.cz)

2 Likes

Kuka by měla být zkratka německé firmy, která vyráběla popelářské vozy před 80 lety.
Něco jako AMUS… Auto Motor und Sport
Keller und Knappich z Ausburgu.

Pořád existuje…

3 Likes

Bravo kluci, stali jste se mistry ve vyhledávání hovadin na internetu :grinning:.
Teď jdu spát, tak zase v neděli.

1 Like

Krásné sny přeji. :yawning_face:

Tady jsem našel hezký obrázek z roku 1931.

@PUFF měl pravdu.

Historie popelářských vozů v Československu

[editovat | editovat zdroj]

V roce 1931 byly v Praze zavedeny popelářské vozy podle konstrukce německé firmy Keller a Knappich z Augsburgu. Podle názvu firmy se ujalo jejich lidové označení Kuka. Na rozdíl od předchozího systému (popelnice byly odváženy) byly již, stejně jako dnes, popelnice vysypány na místě a prázdné ihned vráceny. Vozy, které již byly vybaveny vestavěnou spirálou, vyráběla v licenci ČKD. Pro potřeby Prahy, která tehdy produkovala denně 30–60 vagónů odpadků, jich bylo zapotřebí 28.[2]

1 Like

ok

:thinking:
Alzáci už ztratili všechny zábrany když desítky let marně čekali na Alonsovu výhru.
Už konečně pochopili, že ten mamlas dokáže během dvou let udělat z druhého nejlepšího auta šrot na konci pole.
Vettel se musí smát celé dny :grinning:.

Kam Alzák šlápne, sto let tráva neroste.

500

Teď jsem si vlastně uvědomil, pokud mi něco neuniklo, že Alonso drží titul největší zoufalec historie F1.

Je držitelem rekordu v nejdelší době v F1 bez výhry.
A nepochybně ten svůj rekord ještě natáhne, takže to bude na věky :grinning:.

Měli byste slavit Alzáci, konečně se nějak Alonso zapsal do historie, když pominu jeho křivárny a podvody.

1 Like