Ty dvě procenta určitě budou nějak blíže specifikované, ale nemyslím si, že by třeba Alonsovi přidali kus nohy, nebo hlavy.
Porovnání jízd. Z minulých testů.
Mercedes vypadá hodně silně. A nevypadá to pouze na lepší aero.
Před 2-3 lety by se za takovou fotku platilo u Neweyho auta zlatem.
Podlahy jsou oproti ground efektu velmi primitivní.
Ako diera/komôrka vo valci dokáže navýšiť kompresný pomer ? Potrebujete viac vzduchu na menšom objeme, nie na väčšom.
Konina
ako hrom
Vysvětlím, ale dál už to nebudu rozvíjet, páč je to k pochopení dostatečné a víc o tom stejně nevím.
To co popíšu je z r 2024, ta kontrola od FIA je hodně podobná systému dopingových kontrol u sportovců. Můžou kdykoliv přijít kamkoliv, udělat audit, cokoliv zapečetit, nebo odnést.
Když se vyrábějí motory před sezonou, jsou tam často. Jakmile motory poskládají, jsou u toho, homologují je a zapečetí.
Třeba hlava a válec mají unikátní označené jednorázové svorníky, které se povolením znehodnotí, převodovka má plombu, ostatní má elektronickou pečeť. Nic bez FIA nerozebereš ani nevyměníš.
Vaše představa, že mají motor a nikdo neví co je uvnitř je úsměvná. Už před r 2000 jsem dostával pečeť na motor. Tenkrát mi na každou část kápli speciální barvu a do ní jehlou napsali číslo… Dneska musíš mít homologované i rukavice, mají uvnitř štítek se značkou, když si je dáš párkrát na sluníčko vyschnout, značka zmizí a nepustí tě…
F1 naštěstí není jako firemní turnaj v šipkách
.
2% počítáš úplně stejně jako pravidlo 107% v Q, Puffe Puffe, už radši předplať tu F1tv
Radši zase pošli jak děláš 10 metrový backflipy na motorce. Tyhle příběhy jsou už nudný. ![]()
Kde ti půjčí telefon Jirka Pešta, ze kterého pak posíláš cringe tik tok videa co? Jiřino už toho nech
@spineIesssheep o co vam vlastne ide? snazite sa z fora vystvat vsetkych, ktori sa vam nepacia?
Ved ja nespochybnujem pecate, to mi je jasne. Ale chces mi povedat, ze zastupca FIA je pri kazdom odlievani bloku ci hlavy? A pri celom procese opracovania? To sa normalne pytam, nie je to ziadne rypanie. Ja pochybujem, ze su aj pri skladani motora. Mozno si to zle predstavujem, ale viem kolko trva zostavit seriovy motor a aka je tam zmatkovost. Motory F1 su stavane rucne, takze ten cas tam bude nasobne vyssi. Ked si priratam odlievanie a 3D vyrobu, tak by tam ten pan od FIA mal spavat.
Ja by som skor ocakaval, ze tam pride na nejaku final assembly, pozrie, pomera, pozre dyno atd a zapecati
Chapem aj tvoje skusenosti, ale snad ti nerozoberali motor a neznackovali ventily, pruziny, piestne kruzky a pod.
Ne proč? Já jsem s tím v pohodě, dokud tu Pešta neotevře druhý účet ze kterého píše nesmysly o jiných uživatelech. To, že tobě nebo Evap nevadí výmysly a urážky na ostatní je vaše blbost
Jasně že není ve slévárně, nakonec asi budou převážně u toho finálního skládání jak píšeš.
Přijedeš na přejímku a všechno co nesmíš měnit ti označí. Zalepí barvou šroub na karteru a válci, dají číslo a vyfotí, trvá to pár minut.
ocividne s tym nie si v pohode, ked stale na to reagujes
Jo to že tenhle šmejd z jinýho učtu tady o nás roznášel lži, že si tu vymýšlí atd…to je těmto uplně jedno. Co od nich taky čekat.
mas dokaz, ze je to on?
Tak ty tu postupem hákáč a píšeš o lidech, že jsou cig-áni, od tebe racionalitu nečekám
?? ak by si s tym bol v pohode, tak nereagujes na skoro vsetko co tu ten clovek napise, pritom on ti neodpisuje uz asi dva roky. Inak ja som pisal o vsetkych, do ktorych stale rypete. Asi prejav lasky.
Lol, Jiřina neodepisuje přímo no, pak se podíváš na jeho příspěvky a neustále nás tam zmiňuje, to že nemá koule na přímou diskuzi neznamená, že nereaguje, je to prostě sráčskej šmejd co prodává vymyšlený příběhy duchnám
no uvidime ci tvoj kamos ma koule na primou diskuzi a ukaze nam dokaz o tom, ze airobot je triper