Motorári budú hlasovať: Zmena merania kompresného pomeru môže prísť už v auguste | Magazín F1 - F1online.sk

A myslis, ze Mercedes ma vyrobene aj hlavy bez tychto komorok? A ze je to take jednoduche? Myslim, ze modifikacie by potrebovalo viac komponentov

Presne, v tom poste co si dal sa nespomina teplota, ale tlak.

To že si něco četl na F1 technical s komůrkou že to je nelegalní nic taky neznamená.

Já jsem sem dal jen to co se píše….

Mercedes to má odsouhlasené a tečka…. a ten má jak techniky, tak borce na pravidla.

No právě že to vypadá, že se neuzavře, když se komprese nemění.

Navíc jestli je vyfrézována v hlavě, tak může být teplota 130°C opravdu žalostně málo…

Myslím, že tím spíš řídí proces spalování, než nějakou kompresi.

…ptám se znovu, jak tomu mohla dát FIA zelenou? Vysvětlí mi to někdo? Z toho mi je prostě zle, a jen díky supervětšině se s tím něco dělá. Jak můžou dovolit měřit něco v prostoru který cíleně neodpovídá realitě? A jsou s tím v pohodě? Tohle je chytrý trik? WTF? To je čistej podvod a FIA to přikrejvá? Jako dejte mi pohled FIA který s tím nemá problém, jak to tam uvažují? :eyes:

2 lajkov

Časť textu v Tvojom príspevku sa opakuje dvakrát.

1 lajk

Už vidím co by s hlavou která má v sobě malou komůrku udělal tlak šedesáti atmosfér při teplotě pouhých 2 000° a 5 000 úderech za minutu.

Ved ja neobvinujem teba, super, ze si rychlejsi ako redakcia :grin:

Borcov na pravidla a techniku maju vsetci, podla tejto logiky by sme nemali upodozrievat nikdy nikoho. Ide o to, ze toto je sucastou F1, nemyslim si, ze su vsetci a stale legalni. Pruser je az vtedy, ked ti na to pridu. A Mercedesu zjavne na to prisli, zrejme to niekto vyzvanil. Takze ak to bude nasadene do zavodu, ma prist trest. Ci pride…

1 lajk

No vyzvonil to RB. Protože jim to udajně nefungovalo. Mercedesu to ale dalo asi dost práce…

Dobre a kto povedal, ze o tej komorke tomu typkovi z FIA Mercedes nieco konkretne povedal? Zavolali si ho do tovarne, dali mu nazrat, pozvali ho dolu na shop floor, zohriali pred nim motor, rozobrali ho, nechali ho zmerat kompresiu a opytali sa, ci je motor v poriadku. On povedal ze ano a Mercedes to zobral ako dokaz, ze je vsetko v cajku

Já se spíše ptám jakým způsobem se dá taková hlava s komůrkou a vlasovým kanálkem tlakovým litím vyrobit.

trest nepřijde, je to legální….ač teda není jisté co přesně tam mají. :grin:

Mozno to ani RBPT nejak extra neskusal. Len to nechali plavat, nechali to Mercedes vyvijat aby ich pripravili o cas a vybehli s tym, ked uz s tym Mercedes nema moc co urobit

Urcite to legalne nie je, pretoze keby bolo, tak rovno zmetu staznosti ostatnych a ide sa dalej. Lenze to doslo az na hlasovanie, to znamena, ze nechcu riskovat prostest na prvej VC.

Dnes sa nerobi vsetko tlakovym liatim a frezovanim. Na iste oblasti sa aplikuje 3D tlac.

Ani omylem, nevěřím že komisař bude ignorovat účel takové komůrky zcela zkreslující nařízený kompresní poměr. Podvod jako prase Grahame.

2 lajkov

Je to možný, F1 je drsný svět zkrátka…

Jj díky, upraveno

Celá ta teorie o nějaké komůrce o velikosti 1cm3 ve spalovacím prostoru je opravdu úsměvná.

No nie je, tu sa nenahadas. Vies, ze na aute je pocas preteku na aute nelegalna hodnota. To je podvadzanie. Pripad BARu ako cez kopirak

1 lajk