Nemusíme si klamať, Red Bull nevstupoval do novej sezóny ako favorit. Hlavným dôvodom, prečo nemal status favorita, bola úplne nová pohonná jednotka. Tá však nakoniec príjemne prekvapila, ale tím ako celok veľmi sklamal. Ukazuje sa, že problémom nie je motor, ale šasi.
Pisal som o tom uz pocas Melbourne
Motor je klucovy (hlavny), ale nie je to len o nom.
Skratka Ferrari a Mercedes postavili aj top sasi a rozdiel medzi nimi je najma najlepsi motor Mercedes. A ak by Mercedes nemal aj top sasi, nemohol by dominovat…
Ostatni stracaju uz aj v oblasti sasi.
No a RedBullu uskodili odchody, vratane Neweyho (napriek tomu, ze tu boli aj tendencie podcenovat Adriana, az mu pripisovat nejake ich problemy) a podla mna proste chyba…
A ked k tomu pripocitame nakoniec neuspesne tlacenie vyvoja az do konca minulej sezony (narozdiel od konkurencie), aj na ukor novych pravidiel, vysledok je na svete
Forma Red Bullu po dominantní etapě myslím zase tak výjimečná není, a když si přimyslíme ještě úplně nový motor, tak si vedou tak nějak normálně. I odchody lidí z týmu bývají v téhle situaci přirozené, nakonec Mercedes se s tím po konci svojí dominance musel vyrovnat taky. Je to logické, ti lidé byli u veleúspěchu a určitě je o ně zájem, kdy jindy by měli měnit místo. Je to asi přirozený a svým způsobem i očistný proces v každém týmu.
Vo vseobecnosti suhlasim, ale mam 2 ale, tak ze ci sa na nich zhodneme
Koncu predoslej ery sa najviac darilo McLarenu. Dostal aj najmenej hodin na vyvoj, napriek tomu ma v novej ere nateraz lepsie sasi ako RB (horsie nez Mercedes a Ferrari).
Ja si myslim, ze preto, lebo tak skoro vypli vyvoj, napriek tomu, ze boli v suboji o titul.
RB to neurobil, to je konkretne/cielene a ojedinele rozhodnutie a nie prirodzeny vyvoj a podla mna tie zdroje mozu chybat a aj chybaju
Adrian neodisiel za prirodzenych okolnosti, to je podla mna uz dost zrejme, aj ked o presnych dovodoch spekulovat nechcem, no nebolo to preto, ze je tam dlho…
Napokon, vo vseobecnosti sa skor ocakavalo dobre az vyborne sasi, ale velke riziko a otazniky boli nad motorom. K tomu ale mame tento clanok
Ano, jak pises , zadna dominance netrvala vecne a vetsinou po ni prisel “pad”- Ferr, Renault, Mer.. ted RB. Prirozeny vyvoj udalosti.
Ted jen zalezi kdy a kam se RB dostane v prubehu sezony..
pro dobro zavodeni , cim drive tim lepe. Stejne tak to preji o Will a Astonu. Chci videt hezky vsechny bojovat o prvni radu
Osobne asi patrim k te mensine, ktery si mysli ze jeden clovek zazraky neudela a ze hodnota New byla nadsazena. Vysledek vidime ted v Astonu. Stejne tak i “ byvaly” sef Audi atd….
Odchod lidi na top pozicich je normalni i v Mer se to toci a podivejme jak jim to ted jde..
McLaren má asi teď líp stabilizovaný tým, u RB možná nová stabilizace probíhá. Proč odešel AN není podstatné pro fakt, že se bez něj musejí obejít, stejně, jako dřív jiné týmy, které ztratily své výrazné osobnosti. Celkově se taky na RB určitě podepsal odchod otce zakladatele Mateschitze, divný by byl spíš opak.
Ono se na to trochu zapomíná, ale i opravdu uznávaní konstruktéři mají za sebou nepodařené výrobky. Myslím, že bychom je našli u každého. Situace v AM je tristní a je vůbec otázka, jestli to za stávajících okolností mohlo dopadnou jinak. Tam se nasbíralo všechno, co za uplynulých 5 let nebylo udělané správně, a vybouchlo jim to v gigantický prů.er. I to, že se AN vůbec ocitl ve svojí dvojroli byla toho součást.
Nechapem tie reci o normalnosti a prirodzenosti odchodov.
Pisem niekde, ze fazy dominancie a jeho upadku, su neprirodzene?
O odchode AN sa napisalo az az, napriek tomu si samozrejme ktokolvek moze mysliet, ze sa nic nestalo a jedneho dna sa rozhodol prekvapujuco uplne inak.
Dalej si myslim, ze za oboma dominanciami RB po stranke monopostu stoji prave AN a nie motor atp., ale pre teba moze byt strata takejto osobnosti bezvyznamna.
Ze by o uspechu rozhodoval iba jeden clovek, som tiez nenapisal…
A ze nechybaju ani zdroje a cas, sa asi nezhodneme (ak si to myslis)
V podstate by som asi opakoval vacsinu, co som odpisal Warakarovi.
Na prvy bod si viacmenej nereagovala a to (druhy bod), ze s odchodom kohokolvek sa tim musi vyrovnat snad nemusime riesit take samozrejmosti
To neznamena, ze je to jedno vo vztahu k tomu, ci to bol prirodzeny odchod.
Ak podla teba Evi Adrian odisiel z RB prirodzene, nazor ti neberiem, ale v tomto uz mam iny nazor
Však proč ne, názory jsou od toho, aby se různily . Ale já si myslím, že se zase tolik nelišíme, možná každý řešíme totéž z trochu jiného pohledu. Asi bychom se točili do kruhu.
Kto zacal pisat o prirodzenosti a normalnosti odchodov? Ja, alebo ty s Evkou?
Ja som napisal, ze Adrian im chyba a cas a zdroje co obetovali, tiez.
Ak mate nazor, ze nie, nech sa paci.
Ale sorry, oponujuci protiargument na to, ze im to chyba nie je, ze je to prirodzene.
Keby na tom boli lepsie, tak by to bolo neprirodzene? V konecnom dosledku je vsetko co sa deje normalne a prirodzene, lebo je to zivot. Ale nechapem stacanie tej debaty o tomto a nie o dovodoch prepadu formy. Som uplne presvedceny, ze omnoho viac sa ocakavali problemy s motorom, nez sasi, ale kludne debatu o tom shiftnite niekde inde, ale to, ze funguje vymena na cele (dominancia) je tak samozrejma tema, ze tam nie je co riesit…
Tak jeste jednou: a v klidu prosim…. O prirozenosti odchodu jsme zacali psat jako narazku na tvuj koment, ze AN odesel z “ nejakeho” duvodu.
Nic vic … nic min…. Pohoda klid
vzdyt se normalni se shodnout, ze ne vzdy se shodneme
Kde v mojom prvom prispevku, na ktory Evka reagovala o prirodzenosti, pisem o dovodoch odchodu AN, co nepravdivo tvrdis? To nastalo, az nasledne…
Odcituj prosim ktorukolvek vetu v mojom prvom prispevku, s ktorym nesuhlasis a mozno bude potom diskusia produktivnejsia, ako riesit evidentne, ze v F1 sa.vitazi menia a odchody sa deju…
Mohol by dominovať. Piastri porazil Leclerca v Suzuke a o McLarene sa nehovorí ako o nejakom top šasi.
Hadjar hovorí, že motor je dobrý, ale šasi je zlé, lebo strácajú v zákrutách. A kde Mercedes “stráca” v porovnaní s Ferrari? V zákrutách.
Takže možno ich šasi nie je top, len motorová výhoda je tak veľká, že to kompenzuje.
Newey určite chýba, ale nemusí to byť úplne kľúčové. Aj on sa vie seknúť. V Astone zatiaľ nič svetoborné neukázal a nikto o ich šasi nehovorí, že by bolo nejaké dobré. Minulú éru bol skôr kľúčový odchod Marshalla do McLarenu. Nebyť toho, tak McLaren možno nemá žiadny titul.
A priznam se, ze uz nemam energii na vic. Muj cil neni tady vest nekonecnou debatu o tom ktery nazor je ten “ pravy” rad si poslechnu jine a rad se podelim o ten svuj. Nic za tim nehledej
To je jeho obvyklá metóda, používa to bežne v diskusiách a myslí si aký je super argumentačne zdatný.
Potom začne byť pasívne agresívny a vypisovať, aby si potvrdil, že má pravdu a že ty si klamal. Poháda sa sám so sebou a snaží sa ťa donútiť uznať jeho pravdu, aby si mohol povedať, že vyhral.
EDIT: Vidím, že už ho triggerlo.
Mýliš sa, je to súťaž. Buď uznáš, že má pravdu alebo si ten zlý.