Montoya vidí jedinú cestu vpred: Ferrari musí nové auto postaviť podľa Hamiltona | Magazín F1 - F1online.sk

Ja to vidim podobne. Nechapem toto viazanie sa Ferrari na Leclerca ktory toho vela neukazal. Nehovorim ze je to zly jazdec ale aby si ho tam drzali tolko rokov ked im vyhra 1-2 preteky za sezonu…Ani neviem ci tam niekedy drzali jazdca takto dlho bez toho aby ziskal, alebo aspon do konca sezony bojoval o titul. Ked uz ziskali Hamiltona ktory asi vie ako vyhravat, mali by ho zacat pocuvat viac ako Leclerca a to nie som Hamiltonov fanusik.

1 Like

Ferrari je domovsky tym Leclerca, jinde jezdit nebude.

No vidis, dal som ti moznost,aby si ich doplnil.:sunglasses:
Cele to len dokazuje,co tu tvrdim,ze auto nestavaju na konkretny styl jazdca. Ani v dnesnej dobe simulatorov a modernych aerotunelov konstrukteri nevedia,ako presne sa auto bude chovat,kym ho nepustia na trat. Casto az po mesiacoch sa dozvedame,ake skutocne problemy maju jazdci s riadenim auta a akymi roznymi zmenami jazdeckych stylov sa snazia z neho dostat maximum. Tu mame cerstvy priklad,ze minulorocne auto Mekaca velmi dobre pasovalo Norrisovi a hlavne v kvalde z neho dostal maximum. Fakt si myslis,ze v time sa tento rok rozhodli postavit auto viac na Oskarka a ten poraza Norisa v pretekoch a aj v kvalde,kde minuly rok nestihal? Sam Norris hovori,ze mu tohtorocne auto v kvakde nevyhovuje a teraz z neho nevie dostat maximum. Toto mu spravi tim po minulom roku,ked bojoval o titul? Nic take sa nedeje, jednoducho postavili znova velmi rychle auto, ale jeho jazdne vlastnosti sa tym zmenili a tak uz nie moc dobre pasuje Norrisovi. Tak ako to je? Vzali do uvahy nejaky jazdecky styl jazdca alebo nie? Jednoznacne nie! Staci sa opytat konstrukterov a odpoved je jasna.

1 Like

Preco by mali pocuvat pilota, ktory podava vykony na urovni dvojky a na jednotku solidne straca?

J e to jednoduche vysvetlenie. Pilot podava spetnu vezbu teamu ako sa auto sprava a ako by to mohlo byt. Lenze nie vzdy vie technicke oddelenie to auto aj dostat do takeho stavu aby fungovalo tak ako by si pilot predstavoval. Dnes auto funguje vyborne ale zajtra ked postavia podobne auto s podobnymy datami ale zmenia pneumatiky tak to uz nemusi vsetko fungovat tak ako to auto predtym. Ked si dal priklad rok 2003 tak v porovnani s autom z roku 2002 tam bol mali rozdiel . Pneumatiky boli inaksie lebo Bridgeston vtedy reagoval na zmenu pneumatik Michelinu a tie uz tak nespolupracovali s autom. Tak isto aj menili tvar podvozku. Samozrejme ze auto vyvyjali podla spetnej vezby hlavne MSCH lebo on bol ten hlavny ktory mal tahat ten team. Pocuvaju aj ineho pilota ale teamova jednicka ma vzdy hlavne slovo. V Mclerene pri stavbe posledneho auta je to nieco celkom ine , ina situacia. Oni odmietali v minulom roku urcit teamovu jednicku a dvojku a na to aj doplatili. A pri konstruovani auta tiez nebrali ohlad len na Norisa a preto mu aj to auto moc nesedi

Nehnevaj sa,ale to je somarina,co pises. Akoze brali nejake ohlady na styly dvoch pilotov!!!,ked sa len snazili postavit co najrychlejsie a najsetrnejsie auto. Kazdy jazdec si ma svoj styl prisposobit aktualnemu autu, preto tam je.
Konstrukteri potrebuju spatnu vazbu len na to,aby vedeli,ako sa sprava auto na trati. Je to dolezite,lebo zo simulacii nie je vzdy mozne jednoznacne vycitat, ze aky ma balans,ako sa sprava v rychlych zakrutach,ako je stabilne,ci neposkakuje,ako akceleruje z pomalych zakrut,ako sa sprava pri brzdeni,aku tendenciu ma v zakrutach a mnozstvo dalsich schopnosti auta. Porovnaju si spatne vazby oboch pilotov a snazia sa vylepsit vlastnosti auta, ale nie tak, aby vyhovovalo niektoremu, ale aby bolo rychlejsie a setrnejsie ku gumam. Ze to potom jednemu pasuje viac a druhemu menej,je dosledok kvality jazdcov,ktori sa nie rovnako dobre vedia prisposobit zmenam vykonanym na aute. Auto vsak nikdy nenavrhuju na jazdecky styl.
Toto ti vysvetlujem cely cas,ze nikdy nestavaju suto na jazdecky styl.
Na budici rok postavene auto nemaju ziadnu spatnu vazbu, tak na co sa bude vyhovarat pilot, ktory s nim nebude vediet jazdit? Ze ho nepocuvali?

2 Likes

…no teda to by bola určite najväčšia blbosť od Ferrari, stavať auto pre dôchodcu, radšej Hamika poslať tá tam,:racing_car::racing_car::racing_car:

Tak dobre , postavia auto ktore nemusi nikomu vyhovovat . Co s toho ze auto na papieri je velmi rychle a setrne k pneumatikam ked na nom nebude vediet nikdo jazdit. Tak podobne ako sa to roky stava u druheho monopostu RB, lebo Maxovi to auto zakazdym sedne ako rit na serbel. Tak auto bude podla dat rychle ale bude koncit na 10 priecke. Co dalej s tym? No tak musime to prestavat aby to sadlo aspon niekomu a hlavne tomu kto nam vie dorucit ten zelany vysledok. Vies vysvetlit aj to co sa deje v RB ked Max Jazdi bomby a nikdo iny tam nevie jazdit. A nehovor ze Max roby rozdiel pol sekundy na kolo oproti inym jazdcom pri rovnakych autach. Lebo aj vzdy ked zacala sezona tak Cheko Perez aj ked stratil na Maxa v prvych pretekoch 0,2 sekundy na kolo tak po dalsich upgrade to byvalo uz aj pol sekundy na kolo.Takze tvrdis ze to auto neni presne site na Maxov jazdny styl . Proste Max vie jazdit uplne na vsetkom a nikdo iny nie?

Tocime sa stale dokola. Ja som tvrdil to,co tvrdia konstrukteri,ze ziadne auto sa nestavia na nejaky jazdecky styl,ale na to,aby bolo co najrychlesie a najsetrnejsie ku gumam.
Ako to robil Adrianko u malinovkarov netusim,ale aj on v minulosti hovoril to iste,co ostatni. Aj Rory vo Ferrku to tvrdil.
Nie je mojou ulohou vysvetlovat problemy inych pilotov u malinovkarov,to je ich problem a ani ma to nezaujima. Mna si tu nevidel o tejto teme diskutovat,tak ma do toho netahaj.

… je to zvláštní, ale v tomto individuálním sportu nejvíce záleží na konkurenceschopnosti auta :smiley:

2 Likes

Si nevěděl, že piloti si vyvíjí monopost sami a pak si ho dávají dohromady?:smile:

1 Like

Jinak to nejde :smiley:

1 Like

prvu tretinu to bolo dominantne auto

Samozřejmě, že RBR za 24 měl celkově nejlepší monopost, právě díky dominantnímu vstupu do sezóny. Potom byly rozdíly do 0.2s mezi RBR a McL

Bavíme sa o celej sezóne, v ktorej bol nepochybne lepším monopostom McLaren.

A ak chceš hovoriť o dominancii, tak RB bol dominantný presne 4 preteky. Rovnako 4 preteky bol dominantný aj McLaren v druhej časti sezóny.

A máš zaujímavé počty. Ako si vyrátal tú tretinu? Lebo tretina z 24 je 8.

Dobrý vtip takhle v pondělí

Honzi vidim, ze ti neda na mna nereagovat, aj ked ta ignorujem, tak ti dam sancu - napis preteky zo sezony 2024, v ktorych bol RB dominantny a napis preteky, v ktorych bol dominantny McLare.

Prvních 5 závodů RBR dominatní (v Austrálii jasná PP, nebýt tech problému Maxe, tak by měl v klidu další win). Pak měli nejrychlejší monopost v Rakousku a Qataru (hodně vyrovnané to bylo v Kanadě a Španelsku co se týče vykonnosti. A dominantní McL v 2024? Maďarsko, Nizozemsko a Singapůr.

Ako môžeš povedať, že v Austrálii boli dominantní, keď Max vypadol a Pérez skončil P5?

V Rakúsku? V Rakúsku boli najrýchlejší tak prvý stint. Po pitstope (aj keby neurobili chybu) bol Norris výrazne rýchlejší, akurát nevie predbiehať.

Priebeh Kataru si nepamätám, ale v šprinte boli mimo a preteky boli možno najlepší, ale nie dominantní.

A dostali sme sa k tomu, že boli dominantní 4 VC, presne ako som napísal.

Abu Dhabi ti vypadlo Honzi. Tam Norris všetkým naložil v Q a GP už len pohodlne kontroloval.

A keby rátame VC kde boli “len” najrýchlejší (lebo je jedno či vyhráš o 30 sekúnd alebo o 3, viac bodov aj tak neziskaš), tak je to určite viac ako RB.

To sa nedá poprieť Honzi, že McLaren bol najrýchlejší monopost 2024, nech sa akokoľvek skrz svoje mindráky snažíš.

1 Like

Nevychází ti argumenty, tak začínáš zase útočit?

Jednoduše, stačí kouknout na předchozí závody a na závody po Austrálii, snad máš IQ dostatečný na to, aby si pochopil, že najednou neztratili dominanci, která by se random vrátila.

Ano v Rakousku, kde Verstappen vyhral Q rozdílem vyšším než 0.3s a ovládal závod, než si odstřelil pneu

V tom případě byl McL dominantní ve 3 závodech 24.

Takže chceš říct, že RBR byl nejrychlejší ve Španělsku, Kanadě a Imole?

1 Like