Monacké novinky: Ako sa dá “vybabrať” s novým pravidlom o dvoch zastávkach v boxoch? | Magazín F1 - F1online.sk

Klenot v kalendári Formuly 1. Tak sa hovorí prestížnemu Monaku, ktoré je každý rok plné svetových celebrít, športových hviezd, drahých jácht a milionárov, no akcia na trati sa tomuto prepychu ani zďaleka nedokáže vyrovnať. F1 sa preto rozhodla zaviesť nové pravidlo, no ani to nie je nepriestrelné.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200662/monacke-novinky-ako-sa-da-vybabrat-s-novym-pravidlom-o-dvoch-zastavkach-v-boxoch

Baví mě lidi typu Pepa Král, co neustále kritizují Imolu a další tratě za to že se tam nedá předjíždět, jak tam jsou závody nudný, jak tam F1 nemá co dělat. A pak ti stejní lidi oslavují Monako jako klenot :joy: :joy:

4 Likes

V zahřívacím kole do pitu a po prvním kole taky?
Pak celý závod na bile?

V zahřívacím kole se to nepočítá do pitu

Možná z Monaka bude ještě větší fraška než jindy :smile: :woozy_face: Tak trochu jiná show.

Co je na povel, tak stojí za guvno.
Při dnešních sjačkoídních gumách žádných příkazů není potřeba. Naopak si myslím, že bez direktiv by týmy samy přinesly mnohem pestřejší strategie.

co by som spravil na ich mieste? ak by som startoval niekde v strede pola, siel by som do boxov hned v prvom kole… a potom tlacil co to da v cistom vzduchu… a ked by som dobehol pole, sield by som do boxov znova… a zopakoval to… a rovnako aj pri poslednom pitstope, no pri nom by som obul zlte, a siel az do konca…

… a pak tam stejně od startu pojede na hardech Cunoda da 10 místě, kontrolovaně pomaleji ať tam udržuje okno pro Maxe. Do pitu raději nepojede vůbec. Strašidelné scénáře.

2 Likes

Kdyz pominu fakt, ze mi dany clanek pripomina slohovou praci na tema kdyby na strome rostly ryby budou jeste potreba rybniky? Pak pridal jeste co kdyby tym naridil nabourat jineho jezdce, nabehnout do boxu jineho tymu a ukrast mu gumy atd.

A ted vazne, jedine co za me dava smysl z vyctu vsech moznych “kdyby” scenaru tak je moznost udelat pit 2x po sobe ( vyjet a zase hned zajet).

No ufidime co nam Monaco pripravy, v Imole taky strasili a nakonec to byl super zavod…

3 Likes

Uvidime, v nedelu po pretekoch sa ukaze o co ide.
Kazdopadne by mali okruh predlzit, na youtube su vyborne vizy ako sa to da urobit a je mozne, ze by to pomohlo predbiehaniu.
Kedy uz konecne zakazu menit pneu pocas cervenej fazy ?
To je jedno z najneferovejsich pravidiel co poznam.

Vedeš závod o 20s, zbývá 10 kol.
Čeká tě pitstop, pak najednou červená vlajka.
Musíš do pitu, takže skončíš 15.

To je fér?

Naopak výměna pneu pod RF je fér.

1 Like

presne, ten clanok je totalne zbytocny a to podivovanie sa nad tym, ze mozu vyuzit cervene vlajky na vymenu gum aby nemuseli ist na klasicku vymenu do boxov. ako keby sa dnes jedna povinna zastavka nedala realizovat tiez cez cervenu vlajku. rozdiel je len v tom, ze v monaku musia byt 2 cervene aby nemuseli ist ani raz do boxov :slight_smile:

kubala je zjavne plateny od poctu slov a tak pisal, pisal a nic podstatneho nenapisal len omacku :slight_smile:

1 Like

tak ako SC tak aj cervena vlajka vzdy niekomu pomozu a inemu uskodia. riesenie aby boli vsetci spokojni(ak odhliadneme tych ktorym ide len show) by bolo ak by sa po SC museli vratit rozostupy take ake boli pred nim, to iste po preruseni pretekov a pitstop pod SC, VSC by musel znamenat taku istu stratu ako pocas zelenej fazy, cize spomalit aj jazdcov v pitlane aby sa to zrovnalo

lenze snad ti netreba vysvetlovat co to znamena z pohladu “show”

1 Like

Neviem si predstaviť akým spôsobom by tie dve zastávky mali pomôcť pretekaniu. Už minulý rok si piloti, ktorým o niečo išlo, reálne zhodnotili na čo majú a potom išli úmyselne pomaly. Osobne by som možno siahol po riešení, že ak ide niekto konštantne nevyhnutne pomaly tak ho skrátka stiahnu do boxov. Inak návrhov na rozšírenie/ zatraktívnenie trate sú desiatky, tak je asi čas, začať sa nimi zapodievať ak má Monako zostať v kalendári

Takový bejkárny a přitom nejlepší by bylo Monako prostě zrušit. Absolutně neregulérní závod. :slightly_smiling_face:

1 Like

A nebo tam jet jen kvaldu a sprint👌. Nema cenu krouzit vice kol kdyz vysledek by byl stejny😉. Ale jinak je to opravdu skoda.

1 Like

Treba trošku podporiť ten ich hazard, nech si teraz niekto skúsi tipnúť víťaza :slight_smile:

Monako bude zajímavé zítra a v sobotu. Pokud v neděli nesprchne, tak to bude tradiční nudný závod.
Když je vyvěšená červená, tak mi přesouvání moc nevadí. Může se jednat o plánovaný risk, který loni vyšel Renaultu.
Více mi vadí, že někdo přijde o zasloužený náskok. Doba kdy se časy ještě sčítaly se mi líbila více.

Kdyz se Monaco nevyvede co uz, vzdy si muzu pustit zajimavejsi rocnik, i kdyz na Monaco se nadava od 70.let :yum:

zrusit novu sikanu, z tabaku spravit pravouhlu predbiehacku ala azerbajdzan a predsadit ju o trochu, nech sa tam zmesti vybehova zona.

este mozno joker lap, ale na to nema nikto gule v f1.

pri akychkolvek prikazoch zakazoch sa najde vc, kedy s tym niekdo vybabre a nebude to fer.