Moja najväčšia chyba? Nepochybne Nyck de Vries, vyhlásil Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Rešpektujem

A tu zase absolútne súhlasím. Peréz tam dávno nemal čo robiť a to su kiksy ktoré by sa diať nemali. Ale naozaj za to može Marko? Ja si myslím, že ten by ho vyšupol už dávno (po vzore Gaslyho/Albona) keby je rozhodovanie čisto na ňom. Preto som spomínal aj v prípadoch vyššie (a aj @Evap), že rozhodnutia treba vnímať v kontexte.

Mohol si za to sám teraz trepnem z 70%. Určite že nedostával rovnakú podporu ako Verstappen to je bez debaty. Ani Bottas nedostával rovnakú podporu ako Lewis a to je bohužiaľ údel dvojky. Rozdiel medzi napríklad Gaslym a Perézom bol ten, že Checo si svoje miesto uvedomoval a stiahol chvost. Gaslyho pôsobenie v RB bolo o “chcem zdolať Verstappena”.

Tu by sme to mohli rozoberať asi podľa jazdcov ale asi by to bolo aj tak subjektívne. Napríklad taký Albon možno mohol zostať dlhšie. Na konci dňa si myslím, že z ľudí ktorý bolí odídený z RB a nemali byť bol jediný Sainz. Ale bohužiaľ, “politické” pozadie robí občas viac ako potenciál. Ale tak ako som už naznačil predtým - ak pôsobenie človeka ktorý mal robiť dvojku v RB Maxovi, sa zúžilo na teamy ako Williams, HAAS či Alpine, som viac ako presvedčený, že bolo správne takýchto jazdcov poslať preč.

Súhlasím (aj s vetou predtým), že preraziť v RB nie je ľahké a majú to chalani tažké.

Nie je. A to ani netvrdím. Marko má množstvo chýb či už povahových alebo chýb v rozhodovaní. Ale tak ako spomínaš v tejto vete ďalej určite si zaslúži kritiku. Len si proste myslím, že z pohľadu F1 a jeho prínosu, toto prísne chovanie prináša viac. V spolupráci s RB dostali príležitosť aj jazdci ktorý už nedúfali, že sa pozrú do F1, a možno to nie je pekné ale páči sa mi, že do veľkej miery sa nebojí riskovať a proste sa tí jazdci točia.

Radšej budem mať v F1 taký prístup ako má Marko (tzn. čo dva roky to tam niekoho nového šupne ak sa “starý neukáže”), ako živiť mená typu Ricciardo, Magnussen či Hulkenberg.

PS: ja ta neobvinujem, že tu na Marka len kydáš, vnímam tvoje komentáre na jeho adresu, len vravím, že tu z toho celého bol taký feeling, že Marko je vlastne hnusný podliak čo strieda pol gridu pre zábavu a nevie ani pre RB nič doniesť poriadne.

Dik za korektnu (vecnu, slusnu a bez klamstiev) odpoved a potvrdenie, ze s tebou to ide :slight_smile:

Viac krat si napisal, aj ze suhlasis - aj v otazkach, kde mi Jos oponoval, ci nesuhlasil. Vidis teda moje komentare “uplne rovnako” ako on, ako to napisal? Poprosim ano/nie.

Toto zase suhlasim ja.
Ale tak ako sa pripisuju pozitivne veci (Seb, Max, sanca mladym atd.), tak to, ze ako ten, co ma jazdcov na starosti primarne on, nepresvedcil RB/Hornera, nie je pozitivne a zhodujeme sa, ze Perez bol chyba…

A toto viacmenej tiez suhlas, ved presne o tom som pisal v suvislosti temy “vacsi talent” po Maxovi.
Za mna posielanie “vacsich talentov” prec je od podstaty nezmysel (ak teda RB s dvojkami robi dobru pracu s podporou), vacsi talent by bud v Acku zostal, alebo by sa presadil v inom top time.

Skoda, ze ked to napisem ja velmi jemne a dokonca pod clankom, ktory je o chybach, tak uz som zaujaty a uznanie uspechu a prinosu, boli odignorovane.
Ty si vsak neklamal a nenalepkoval, za co som rad a cennim si to…

Toto zase respektujem ja a ma to nieco do seba.

Feeling zo mna ci z diskusie celkovo?
Ak odo mna, nech to nie je v rovine pocitov, tak z ktorych komentarov konkretne?

1 Like

Když se tam dívám na tu ruku, tak je to snad Puffova práce :grinning:

1 Like

Je to mozaika z několika filmů.
Saxána, Shrek, Ples upírů a Matěji proč tě holky nechtějí. :grin:

To já nebyl.
To dělali ajtaci. :grin:

Taky si říkám, že tohle by normální člověk do světa nevypustil. :stuck_out_tongue:

Ja neviem, či nečítaš alebo čo, ale za prvé som to napísal v množnom čísle v zmysle ty a Unleash a Kimi, lebo pôvodne som reagoval na nich, a za druhé veď sám si seba citoval kde píšeš presne to čo som ti napísal že píšete. To, že si tam diplomaticky dodal “väčší” a “najmä”, tak to si nechaj pre niekoho iného. Sám hapo ti napísal ako to vnímal (úplne rovnako ako ja) a znova ti to sem odcitujem, aby si sa ho to nemusel ešte 3x pýtať:

Presne takto vyzneli tie reakcie Kimiho, Unleasha a teba.

Na toto som stále odpoveď nedostal. Doslova nikde. Ak si myslíš, že si to niekde napísal, tak to prosím ťa cituj. Lebo ja som to nikde nečítal.

To, že už nie sú v RB nie je podstatné. V RB nie sú preto, lebo v ňom boli pri Maxovi veľmi slabí aj ako dvojka v top time. A tak nemalo zmysel ich tam držať, radšej skúšali ďalej (Lawson).

Ale čo toto má s Markom? Marko doniesol Maxa, Ferrari Leclerca, Mercedes Russella a McLaren Norrisa. Keď ich porovnáme, tak Marko z toho vychádza ako víťaz.

Ďalej Marko doniesol Tsunodu (priemer), Hadjara a Lawsona (musíme počkať na hodnotenie), Ferrari Bearmana (musíme počkať), Mercedes Antonelliho (musíme počkať) a McLaren Piastriho (to bol výborný ťah, ale zatiaľ je za očakávaniami).

Tebe konkurencia vychádza lepšie len ak si odmyslíš Maxa, lenže Max je najväčším úspechom Marka odmyslieť ho nemôžeme. Ak ho chceš odmyslieť, tak odmysli aj Leclerca, Russella a Norrisa a potom porovnávaj.

Toto je to, čo nechceš pochopiť, že pri Markovi si odmysli toho a toho, aby si potom mohol napísať, že konkurencia spravila lepšie. Veď to je kolosálna blbosť. Odmysli si Maxove 4 tituly a 60 víťazstiev a Leclerc, Russell aj Norris sú lepší. :sweat_smile:

Áno Markovi pripisujem Seba a už som to viackrát vysvetlil. Marko je prvý, kto Seba podpísal a dal mu sedačku. Ale rovnako som napísal, že to môže byť uhol pohľadu, ak to niekto vníma inak.

Ja do teba neútočím. Nič osobné ti nepíšem (narozdiel od tvojich osobných útokov na mňa). Len píšem môj názor, že za každú cenu chceš kritizovať Marka. Sú veci, kde si kritiku zaslúži, ale tu rozhodne nie.

Tak toto je fraška. :sweat_smile:

Veď ty si reagoval na mňa so snahou spochybňovať moje tvrdenia. Tak ja tebe mám dať pokoj? To mi nevychádza.

Iba so mnou je problém? Ty máš so mnou problém odkedy McLarenu prehlásili zadné krídla s miniDRS za nelegálne, od tej diskusie máš problém. Keď ty si odomna chcel uznanie voči FIA (keď som predčasne písal, že pretlacaju McLaren) a ja som si omyl priznal a zároveň ja som chcel od teba, aby si ty priznal, že si sa mýlil a aby si konečne uznal, že miniDRS bolo nelegálne. Od toho dňa a komentára máš so mnou problém. A potom si do mňa skákal pri každej mojej kritike na Norrisa a McLaren za ich chyby.

A majú/mali ho s tebou viacerí, s ktorými sme mali vytvorenú skupinu v DMs. Najmä keď išlo o McLaren a RB.

Tak buď na mňa ty prvý nereaguj alebo nevypisuj, že ja ti mám dať pokoj. A už vôbec nevypisuj, že ja ťa urážam, keď ja som ti nenapísal jedinú osobnú urážku, zatiaľ čo ty si ten, čo tu písal urážky.

A takéto trápne rýpanie si tiež nechaj. Sám hapo ti napísal, že si vytrhol veci z kontextu (to robíš rád).

1 Like

Teda lidi, myslím, že kdyby Helmut Marko tušil, co podpisem Nycka de Vriese tady způsobí, tak by si snad radši usekl ruku :smile: .

1 Like

Zase dokola, nic nove, na Gaslyho a Albona som v prispevkoch odpovedal, nauc sa citat a nebrat tvoje pocity za fakty.

Ako aj tu, to je take vystizne k celej debate - McLaren kridlo nikdy za nelegalne prehlasene nebolo a opat pocity vs. realita. Dokonca aj timur vtedy pisal nazor ako ja opakovane, ale to si samozrejme ignoroval a mna oznacil za fanatika. To je tak neosobne a objektivne :smiley:

Mozem aj ja DMs prezentovat po tom konflikte, mam @rHapo ? Ale o to smiesnejsie vyznieva, ako si sa ohradil na (uprimne nie v zlom, ale ako skupina fans) slovo tabor, ked mas/mate potrebu toto riesit aj sukromne v skupinke (tabore)…

Dokym nezoberies spat tvoje klamlive tvrdenie ze JA som pisal aky je Marko babrak a nic ine okrem Seba a Maxa nedosiahol (dokazy co som naozak napisal, som uviedol, aj citacie), ja nemam dovod s tebou dalej diskutovat, lebo je to LOZ. A ano, s inymi problem diskutovat nemam.

Napisal som toto:

Nic zle na tom nevidim - legitimny a slusne podany nazor), spominam v clanku o Markovej chybe aj pozitiva a ty si ides svoje a vidis len kritiku a aj tu prehanas, ze babrak atd.
Naopak, s @rHapo som sa viac x zhodol a suhlasili sme si aj veci, na ktore mas ty iny nazor, asi tolko k tomu videniu uplne nrovnako.
BODKA.

1 Like

Tak Albon je priamo dosadený thajskou odnožou majiteľov to sa predsa vie. Nevravím, že sú oni dvaja vyslovene prepadák ale, že Marko na ich “objavení” nemá zásluhy. Mercedes si sedačku vo Williamse musel slušne zaplatiť a hlavne preplatiť jedného z komba Sirotkin Stroll. Wehrleina ani Ocona nemali kam posadiť. Alfa Romeo mala Kimiho s Giovinazzim z vlastnej voľby, jeden MS a druhý národnosť, dali šancu na rok Leclercovi, Haas Schumimu ale to si nie som ani istý či bol ešte stále člen ich akadémie

Už je pozdě a stejně by to nepomohlo. :slightly_smiling_face:

1 Like

FIA zakázala to krídlo pretože bolo legálne? :sweat_smile:

Tuším kvôli nemu nemenili ani žiadne direktívy, ale rovno povedali McLarenu, že ak ho použijú znova, tak budú dsq. Toto svedčí o tom, že nebolo nelegálne?

To je taká hlúposť, čo tvrdíš o tom krídle že až. Dokonca aj Vasseur ho označil za nelegálne. Keby s tým krídlom prišiel RB, tak by si tu prvý písal.

Kľudne prezentuj. rHapo môže mať názor aký chce, má svoje pohľady na veci, my tu nie sme žiadna dvojica alebo tábor ako to ty rozdeluješ.

To je to tvoje vnímanie fóra. Tábor RB, a antitábor. Veď to je choré, zamyslel si sa vôbec nad tým? Je to anonymné fórum, kde si píšu cudzí ľudia, žiadne tábory.

A opäť si mimo o tej našej súkromnej skupine. Nebol to žiadny tábor a dokonca ani fanúšikovia jedného tímu. A nebola to ani skupina čisto o F1.

Len vtedy pri tom krídle McLarenu sa ostatní bavili na tebe ako to cez mŕtvoly brániš. Najskôr, že to neporušuje žiadne pravidlá a keď FIA uznala, že porušuje, tak ani za boha uznať, že to bolo nelegálne.

Vtedy si tam viacerí všimli, že si extrémne citlivý fanúšik McLarenu a Landa (tiež si nezniesol žiadnu kritiku na Landa). A to si nemal diskusie len so mnou.

Tak stále je to Markove finálne slovo. Ale Albon v juniorkách kvalitu mal veľmi dobrú, on bol logická voľba. Tsunoda až taká hviezda nebol, ale v F1 potvrdil, že tiež nie je zlý. Keby boli prepadákom, tak to ide na Markovu hlavu.

Ale hlavne tá Markova odvaha skúšať a skúšať a dávať šancu je super. To sa pri Ferrari povedať nedá, Giovinazzi sa tam vozil pár rokov, no mohli radšej namiesto neho po roku skúsiť niekoho iného, keď bolo jasné, že z Antonia nič nebude (nebol prepadák, ale ani za priemer by som ho neoznačil). Vtedy bolo v F2 a medzi testovacími pilotmi dosť jazdcov, o ktorých sa hovorilo, že by šancu mali dostať.

Áno, mali to trochu zložitejšie ako RB s druhým tímom, ale nič čo by sa nedalo prekonať. Ocona mali radšej pustiť inému tímu ako ho rok nechať sedieť (tak ako RB pustil svojich jazdcov, pre ktorých nemal sedačku v A tíme).

Aj Russella mohli podpísať už pre 2021. Možno by Maxovi dokázal zobrať viac bodov a Hamilton by mal titul.

Myslím, že prvý rok bol, ale počas druhého ho prepustili z akadémie.

Len aby som sa vrátil na začiatok prečo som reagoval. Nemyslím si, že Markova povesť sú len Vettel s Verstappenom. Áno, sú to logicky jeho highlighty a za oboch mu patrí obrovský kredit. Ale výsledkom Markovej práce je aj Ricciardo, ktorý bol svojho času top pilot a potenciálny majster sveta. Ďalej Gasly, Sainz a Albon - síce nie top trieda, ale stále dosť kvalitní piloti. A mnoho iných, ktorým aspoň dal šancu, ktorú by inak nedostali (človek nikdy nevie komu F1 sadne - ideálny príklad je no name chlapec Colapinto). :slight_smile:

Jos, ja sa vazne nechcem s tebou hadat (a je to len s tebou), ale zakladny predpoklad normalnej diskusie je nepisat nepravdive veci a slusnost.

Ked si o mne napisal, ze pisem o Markovi ze je babrak a nic okrem Seba a Maxa nedosiahol, NIE JE TO PRAVDA a tvoje pocity nadradujes nad moje realne tvrdenia.

A ked k tomu zacnes, ze ja tomu:

Tak som sa mal drzat toho, co som vtedy napisal a zial neurobil. Odvtedy sla diskusia dole… Neskor si pridal ze klamem, spekulant atd., tak jasne ze to osobne berem a reflektujem stylom aj ja, o to viac, ze si to presne robil aj v minulosti a hadas sa aj s inymi.

Moj nazor na to kridlo som zdaleka nezdielal sam (opakujem ze dokonca aj Timur mal taky), ale fanatik som ja a kopal si neustale len do mna (asi preto, ze som si dovolil niekedy zastat Norrisa a McLarenu, ktorych si uplne za vsetko mozne aj nemozne kritizoval, ako naj konkurenta Maxa, pritom ja mam skor blizsie k Oscarovi, cize zase mimo…).

Absolutne nic to nemeni na tom, ze vyrok, McLaren kridlo bolo uznane za nelegalne, nie je pravda. Potvrdzuje to stanovisko FIA a nelegalne uznane by bolo pravdepodobne po dalsom nasadeni po novom usmerneni. Kridla neskor museli upravit aj dalsie timy a nebudem tvrdit, ze boli uznane za nelegalne. Viac sa k tomu nebudem vracat, vsetko uz bolo mnoho x uvedene a respektujem oficialne stanovisko FIA.

Verim, ze @rHapo pochopi (nebudem bez suhlasu prezentovat nasu naozaj velmi slusnu, konstruktivnu a do velkej miery suhlasnu komunikaciu po tom konflikte), ze aspon toto kratke (kedze sa to tyka priamo teba a tejto temy) mozem:

No zial, rovnako ako po Monze, na tu spravu za 2 mesiace odpoved neprisla a konflikt, prekrucanie mojich slov, nalepkovanie atd. pokracuju.
Mrzi ma to, ale uz k tomu asi nemam viac co (a chut) napisat, ved ja inde problem nemam, skor zhodu a niekedy nie je hanba sa aj vzdat snazenia… :slight_smile:

1 Like

Povodne som ti chcel odpisat vecne k celemu komentaru (tak ako doteraz), ale myslim, ze staci toto, aby si kazdy urobil nazor, ze KLAMES KLAMES a KLAMES:

Takze timur mal rovnaky nazor ako ty? Tak sa na to pozrime:

Potom FIA to kridlo zakazala bez akejkolvek upravy pravidiel alebo testov, cim potvrdila, ze dane kridlo je nelegalne pri sucasnom zneni pravidiel (akurat na to nie je specialny test, ale zabery z kamery hovoria jasne), a timur svoj nazor vyjadril opat:

Priamo tebe napisal, ze podla neho mal McLaren v Baku nelegalne kridlo.

Dokonca aj uzivatelia, ktori Maxa a RB snad nemozu ani vystat (Situs) sa hned vyjadrili, ze to kridlo je podvod. Nemalo to totizto nic s RB, stacilo byt objektivny v pohlade na tu kauzu toho kridla. To totizto nie je flexibilita, ktora je seda zona a nie su tam presne miery. Na tu medzeru v DRS pravidla urcuju presnu mieru, ktoru McLaren evidentne prekracoval. Preto dostali ban na to bez upravy pravidiel.

Presne tak, tu sa zhodneme. Keby nepises nepravdive veci, nezavadzas a nevytrhavas veci z kontextu, tak by to bolo o inom.

Co vias potrebujes ako dokaz, ze ty si tu ten co zavadza, pise nepravdy a vytrhava veci z kontextu (to ti napisal aj hapo)? Ja pisem bud fakty (tam nie je co rozporovat) alebo nazory (tam mozme diskutovat, pokial nebudes vytrhavat veci z kontextu co napisal Unleash napriklad). :slight_smile:

Tak snad nabuduce a dufam, ze pri inej teme ako McLaren a RB (pri inych temach sa s tebou da pekne diskutovat, no toto su zjavne no-go temy pri tebe, kde je len jednotka a nula). Pekny vikend. :slight_smile:

EDIT: Este doplnim, ze stale sa mozes ospravedlnit, za to tvrdenie, ze ste mali s timurom rovnaky nazor, ked zjavne to tak nebolo. Ja to prijmem a nebudem to brat ako klamstvo, ale ako omyl. Tak ako som sa napriklad ja ospravedlnil za svoje predcasne tvrdenie o tom, ze FIA prehliada zjavny podvod McLarenu so zadnym kridlom. Mylit sa mozme, len si to potom treba vediet priznat. :slight_smile:

Komentare, kde sa Timur vyjadroval k uznaniu nelegalnosti inak si samozrejme nepostol.
A ostatne veci si samozrejme uplne odignoroval, lebo tradicne prekrucas.

A este raz, ty si napisal ze McLaren kridlo bolo uznane ako nelegalne, nie ze podla teba bolo.
Nie, nebolo uznane, to nenapisal ani Timur, napisal nazor.

Naposledy:
Kridlo McLarenu nebolo nikdy oficialne uznane za nelegalne, to je fakt a tvoj nazor ti neberiem (sam som pisal, ze to ide proti pravidlam, ale regularne sa to neda podla pravidiel preukazat a teda nemohlo byt uznane za nelegalne atd.).
Za tento nazor som fanatik, lebo ty si objektivny a nezaujaty sudca co vsetko vie najlepsie.

A nikdy som nepisal o Markovi (to tu btw bola hlavna tema), to, co si pisal o mne, ze ja tvrdim, ani jediny dokaz, dokazy su v rozpore.

Takze si sa definoval a zo zaujatosti vinis mna, len preto, lebo nemam nazor ako ty, ze Marko priniesol pol gridu a po Maxovi vacsi talent nepriniesol uspesne do RB, ci ze Seba do F1 prinieslo BMW…
Tak to totizto zacalo, ale uz staci…

Maj sa

Edit:

Tymto debatu s tebou @Jos_Is_Back koncim

Edit 2 (a bolo toho viac, no nemam chut si kazit vikend a riesit mesiace staru vec, ked ty klames aktualne o mne ohladne Marka):

1 Like

Kludne to tu postni. Na tiMurovom profile som nasiel k tomu dve veci, ktore som postol vyssie:

1. tiMur chcel pockat ci je to legalne alebo nie (tam pisal tusim, ze zatial to nie je nelegalne, a tak zatial to je legalne pre neho (kedze to co nie je nelegalne, je legalne))
  2. Nakoniec tiMur povedal, ze podla neho bolo nelegalne.

Takze ak mas nejake jeho komentare, ktore by to vyvratili, kludne ich sem postni.

Nepostrehol som niekde, ze by si napisal, ze je to proti pravidlam. Ale teda logicky, ked je nieco proti pravidlam, tak je to nelegalne. :smiley:

Za nelegalny nebol uznany napriklad ani motor Ferrari 2019, ale vsetci vieme, ze bol proti pravidlam, a teda bol nelegalny.

Na co ta kyslost? To nevies byt normalne nad vecou?

Chlape, ale ved ty si totalne vedla uz po niekolkykrat. Toto tiMur pisal o zariadeni RB na zmenu svetlej vysky, nie o miniDRS McLarenu. A to zariadenie RB bolo uplne v poriadku. Nelegalne by bolo az jeho vyuzitie pocas parc ferme, co RB nikto nedokazal a ani nemal ako. McLaren vsak usvedcovali kamerove zabery, ze ich kridlo je nelegalne. A tiMurov nazor na miniDRS bol uplne jasny a exaktny a citoval som ho vyssie. :slight_smile:

4 Likes

Nádherná bezcelulitídní dieta. :yum:

1 Like

nezer to svinstvo, dopadnes ako Ferda…

1 Like