Rešpektujem
A tu zase absolútne súhlasím. Peréz tam dávno nemal čo robiť a to su kiksy ktoré by sa diať nemali. Ale naozaj za to može Marko? Ja si myslím, že ten by ho vyšupol už dávno (po vzore Gaslyho/Albona) keby je rozhodovanie čisto na ňom. Preto som spomínal aj v prípadoch vyššie (a aj @Evap), že rozhodnutia treba vnímať v kontexte.
Mohol si za to sám teraz trepnem z 70%. Určite že nedostával rovnakú podporu ako Verstappen to je bez debaty. Ani Bottas nedostával rovnakú podporu ako Lewis a to je bohužiaľ údel dvojky. Rozdiel medzi napríklad Gaslym a Perézom bol ten, že Checo si svoje miesto uvedomoval a stiahol chvost. Gaslyho pôsobenie v RB bolo o “chcem zdolať Verstappena”.
Tu by sme to mohli rozoberať asi podľa jazdcov ale asi by to bolo aj tak subjektívne. Napríklad taký Albon možno mohol zostať dlhšie. Na konci dňa si myslím, že z ľudí ktorý bolí odídený z RB a nemali byť bol jediný Sainz. Ale bohužiaľ, “politické” pozadie robí občas viac ako potenciál. Ale tak ako som už naznačil predtým - ak pôsobenie človeka ktorý mal robiť dvojku v RB Maxovi, sa zúžilo na teamy ako Williams, HAAS či Alpine, som viac ako presvedčený, že bolo správne takýchto jazdcov poslať preč.
Súhlasím (aj s vetou predtým), že preraziť v RB nie je ľahké a majú to chalani tažké.
Nie je. A to ani netvrdím. Marko má množstvo chýb či už povahových alebo chýb v rozhodovaní. Ale tak ako spomínaš v tejto vete ďalej určite si zaslúži kritiku. Len si proste myslím, že z pohľadu F1 a jeho prínosu, toto prísne chovanie prináša viac. V spolupráci s RB dostali príležitosť aj jazdci ktorý už nedúfali, že sa pozrú do F1, a možno to nie je pekné ale páči sa mi, že do veľkej miery sa nebojí riskovať a proste sa tí jazdci točia.
Radšej budem mať v F1 taký prístup ako má Marko (tzn. čo dva roky to tam niekoho nového šupne ak sa “starý neukáže”), ako živiť mená typu Ricciardo, Magnussen či Hulkenberg.
PS: ja ta neobvinujem, že tu na Marka len kydáš, vnímam tvoje komentáre na jeho adresu, len vravím, že tu z toho celého bol taký feeling, že Marko je vlastne hnusný podliak čo strieda pol gridu pre zábavu a nevie ani pre RB nič doniesť poriadne.