Mňa nemôžete porovnávať so žiadnym iným pilotom, odkázal Hamilton | Magazín F1 - F1online.sk

Prvá veľká cena sezóny sa nezadržateľne blíži a s ňou začneme odkrývať odpoveď na otázku, či Lewis Hamilton aj po oslave 40. narodenín dokáže udržať krok s mladším tímovým kolegom a konkurenciou. Názory sa líšia, ale Hamilton má jasno: Vo Formule 1 ešte nikdy nebol pilot ako on, a preto by sme nemali používať zaužívané vzorce.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/188343/mna-nemozete-porovnavat-so-ziadnym-inym-pilotom-odkazal-hamilton

Tady má pravdu. Žádný jiný pilot v historii neměl takový štěstí na dominantní auto jako on. Dá se říct že kdyby v roce 2013 přestoupil do Merglu Hulkunberg tak má 7 titulů on, a nebo Rosberg.

3 Likes

Chtěl jsem zmínit že to bude tím že je černej, pak jsem si říkal u takového tématu si to raději nejdříve přečti, a ono to tam fakt je :man_facepalming:

1 Like

Takze nas Sir mentalne stale nedozrel. Skoda, myslel som si, ze prestupom ziska vacsi prehlad a aj trochu pokory. Nestalo sa a spolu s dalsim starym mladencom chcu prudit v F1 do patdesiatky.:-1:

1 Like

Najlepší za posledných 15 rokov a v historických tabuľkách jednoznačne najlepší

1 Like

A Rosberg prečo nemá aspoň 4 tituly keď mal dominantné auto…Hamilton vyhral jednoznačne

2 Likes

Ano pravda že Sir byl lepší jezdec než Rosberg, nicméně ikdyby tam Sira neměli tak těch 7 titulů co Mergl v řadě udělal by někdo z jejich jezdců stejně měl. To nemůže nikdo popřít

3 Likes

Co k tomu dodat, legenda. Barvu pleti neresit, bohuzel detstvi formuje osobnost, zazitky nikdo nevymaze, nezijeme v Matrix.

Klasický Hamilton. Práveže to mal jednoduchšie vo veľa veciach bol presadzovaný práveže je inej pleti už v McLarene bol ten preferovaný a Mercedese tiež. Ako určite čelil rasizmu a je to kvalitný jazdec tak preto je škoda, že stále hrá na rasistickú kartu ako ublíženec aj voči Totovi, ktorý z neho spravil hviezdu pri čom nepovedal nič zlé iba pravdu.

Jasny, musis chapat jeho cestu na podia, projit tim vsim nebyla sranda, devet z deseti by se na to vykaslalo.

2 Likes

Ked si to vykonmi zasluzia a su lepsi ako vacsina mladych, nech tam su do 50tky. Rad sa na nich pozriem. A kedze nemaju manzelku, ktora by im vysvetlila, ze ich uz F1 nebavi (Vettel) tak sa kludne mozu pretekanim zabavat este par rokov.

1 Like

Je to borec, vsetka cest a nech je tam aj do 50r.ked bude stale konkurencieschopny, ale tie jeho reci ked vytahuje aky je on najsamlepsi ■■■■■■■ neviem k comu su dobre…mozno mi nieco uslo ale stale mam pocit ze matka je biela, tak je rovnaky ■■■■■■■ ako aj beloch…

2 Likes

Nie su lepsi ako vacsina mladych, len jazdia v top timoch. Keby si sadli do Sauberu alebo Haasu,dopadli by ako Botaska, ktory si nevedel poradit s ani podpriemernym Cinanom. Aj Falonso mal problem porazit Ocona, Sir dostal vyprask od G-boya. tak by si tito dedovia neporadili s top paticou jazdcov sucasnosti. A zaberat miesto novej generacii len preto, aby sa dedovia mohli zabavat v F1, to sme tu uz mali a nestalo to ani za prd.

Hamilton je pre mňa frajer… Odkedy sledujem F1 tak ho vždy každý zhadzoval a spochybňoval ale on vždy prišiel vyhral a všetkým zavrel hubu… Dúfam že vyhrá s Ferrari aspoň jeden titul nech pochybovačov rozdrapí

1 Like

Top teamy si ich vybrali z nejakeho dovodu. Taky Button dokazal porazit obidvoch Alonsa aj Hamiltona ale prisiel cas kedy si povedal stacilo, lebo si uvedomil ze by uz nepodaval top vykony. Jasne ze keby sa posadili do Sauberu tak by nekoncili na podiu ale ziskali by viac bodov ako Bottas/Zhou. Top teamy si vyberaju top jazdcov, tak to bolo vzdy.

U Jensona spíše hrálo roli, že byl McLaren katastrofální. Jenson totiž odcházel v kondici, kterou by mu záviděla většina současných jezdců.

Mam pocit ze on je ten, co ma s farbou pleti najvacsi problem. Akoze bieli ho nesmu kritizovat?

A inak, nie je hlavnou myslienkou boja proti rasizmu to, ze vsetci su si rovni? Lebo ked Hamiltona nemaju prirovnavat k bielym, kedze je prvy cierny pilot v F1, tym chce jasne povedat, ze on je nieco ine ako vsetci ostatni. Mne z toho vychadza, ze je teda rasista, ocividne sa povazuje za nieco viac.

Ale zatial jazdi celkom pekne, to mu neberiem

3 Likes

Pekne napísané. :slight_smile:
Tieto jeho “black power statementy” si mohol pekne vidieť presne vtedy, keď aj on naskočil na vlak menom BLM, čo už dnes vieme - bolo len obyčajné klamstvo pre pár vyvolených, ktorí sa na tom nabalili a “inteligenti” podobní Hamiltonovi im len sadli na lep. :smiley:
On ani nie je prvý čierny jazdec v F1, Ham je “technicky” mulat, čiže síce sa môže identifikovať pre mňa - za mňa, ako aj jednorožec, prvým čiernym jazdcom objektívne nie je. :slight_smile:
A aby som nezabudol, objektívne je to TOP20 ever jazdec, nič proti jeho jazdeckým schopnostiam, o tom žiadna, len je trocha primitív a počas jeho kariéry mal také šťastie, ktoré je doposiaľ neporovnateľné s nikým, čiže na jeho mieste, bol by som asi radšej ticho. :slight_smile:

2 Likes

Problem je, ze mladi sa nemaju ako ukazat,ked dedovia zaberaju miesta v timoch. Tento rok je vynimka a uvidime mnoho mladikov,co je spravne. Dalej zistime,ci si top timy vybrali top jazdcov Antonelliho, Lawsona a deda Sira.
V slabych timoch by dedovia neziskali o nic viac bodov, lebo by tam stratili motivaciu. Ako Sir,tak aj Falonso by len vyplakavali. Prikladov na to mame dost za poslednych par rokov,ked sa top timom nedarilo a poculi sme legendarne vzlyky.