Mick Schumacher nie je výnimočný, vysvetľuje svoje rozhodnutie James Vowles | Magazín F1 - F1online.sk

Šéf Williamsu James Vowles sa nakoniec rozhodol siahnuť po voľbe, ktorú nikto nečakal. Franco Colapinto má z trojice vytipovaných jazdcov najmenej skúseností, čo ho malo odsunúť za Liama Lawsona a Micka Schumachera, no napriek tomu tento mikrosúboj o sedačku vyhral. Aké sú dôvody?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/169402/mick-schumacher-nie-je-vynimocny-vysvetluje-svoje-rozhodnutie-james-vowles

Konec kariery v F1, řekl bych. Měl by to zkusit v Indycar kde může zkusit odstartovat svou druhou karieru.

Neviem sa dočkať Colapintovej výnimočnosti :thinking::yawning_face:

3 Likes

vo vsetkych aspektoch je Colapinto pre Vowlesa lepsia volba ako Schumacher. ajtak sa stale najdu emocionalne naladeni fanusikovia, ktori to budu odsudzovat, len preto aby videli este aspon raz svojho oblubeneho pilota Micka v F1 monoposte.

jak sa tu uz dnes pisalo viackrat, u Micka aj z mojho pohladu zlyhal management, kazdy po funuse len ceri vodu, ze toto bolo zle, tamto bolo zle, atd … Ferrari ho predsa neukoncilo v akademii len tak pre nic za nic … Haas ho zobral zjavne vdaka slavnemu menu, ale rychlo sa im to vypomstilo, aj ked Steiner ma na mickovom posobeni v teame takisto svoj “podiel viny”

je to jak to je, ja sa tesim na Colapina v zmysle, ze som zvedavy co predvedie, nova krv je vzdy vo formulke vitana :slight_smile:

len skoda, ze po tejto sezone ho asi Vowles posadi nas5 na simulator a jeho hviezda asi zhasne

4 Likes

Tlieskam p. Vowlesovi, že to povedal takto priamo a na rovinu. Taká je realita. Aj ja osobne som čakal od Micka podstatne viac. Bohužiaľ.

3 Likes

Presne tak. Colapinto dostal ako odchovanec šancu sa ukázať, a ktovie, možno po ňom obrok niekto siahne ako po záložnom riešení (vrátane Williamsu ak sa uskutoční “manéver Sainz”) + Williams zinkasuje ďalšie peniaze na dobudovanie infraštruktúry.

Vowles, to je ozaj diplomat.

Colapinta vzali, lebo je ich vlastny produkt a chcu promovat svoju akademiu. To je vsetko. Nic viac, nic menej.

Zbytocne kopnutie do inych jazdcov si mohol odpustit.

Toto je len voda na mlyn zbytocnym hejterom à la @Unleash_the_lion , uz sa neviem dockat tych komentov…

“Presne tak. Konecne to niekto povedal na rovinu. Mick si miesto nezasluzi, je to jazdec urovne Latifiho, bol tam len vdaka menu blablabla…”

Pre Vowlesa zároveň celkom riziko, prichádzať s takýmito agresívnymi vyjadreniami.

Keď ten jeho Colapinto neukáže nič, čo je teda pomerne pravdepodobné, môžu mu to niektoré médiá po sezóne pripomenúť.

Môže mu to byť jedno, však má Sainza. To je pravda. Ale aj tak je to zbytočné vyjadrenie. Nijak mu to nepomôže, nijak to nepomôže nikomu.

vidis v nom mozno viac, ako v nom vidi Vowles … pricom Vowles ma k dispozicii kvantum vsemoznych dat a statistik … my mame len internet.

Hlavu hore, mick sa nestrati, ale F1 uz zjavne neni prenho

Je okej, že si ho Vowles nevybral. Nemusí. Vyjadrenia na tento spôsob sú však pomerne zbytočné a navyše. Rovnako tak vyjadrenie o Sargentovi, keď dnes povedal niečo na spôsob, že to ukončili vlastne pre jeho dobro, lebo nebolo fér ho nechať pokračovať v tom, čo predvádzal.

Šéf tímu by takto o iných jazdcoch hovoriť nemal.

Ale to nie je tak žeby Vowles nemal čo robiť tak len hádže vyjadrenia agresívne.

Hold ale zákon akcie a reakcie je jednoduchý - treba sa obrátiť na agresívne komentáre Mickovho strýka…

edit: nehovorím že to nutne schvaľujem, ale pri kritike treba ukazovať prstom aj na pôvodcu problému.

ja tam vidim rozdiel v tom, ci sam spravil tlacovku, stupol pred mic a zacal im nakladat. Lenze to sa ho pytali novinari, a cenim si napriklad u Vowlesa ze to povedal tak jak to vidi on, ostatne sam pises, ze si Micka vybrat nemusi.

Alebo tebe pride lepsie vyjadrenie napr Wolffa, ktory sa len hraje na spasitela, ako je Mick masaker pilot, a ze si zasluzi sedacku, pricom sam si podpise jazdca zo svojej akademie, Antonelliho? :smiley: za mna to vyhra vzdycky Vowles v tej uprimnosti, a moze sa Ralf postavit aj na hlavu. Toť moj nazor :hedgehog:

1 Like

Tohle je trochu prokletí jména, že se Mick pořád řeší, novináři se na něj ptají a vynucují si odpovědi. Taky se pořád ukazuje amatérismus jeho týmu (pokud vůbec nějaký má). Kolem něj by měl být rozruch až ve chvíli, kdy ho někdo podepíše, tohle mu jenom škodí. Trvale působí v celém prostředí nějak bezprizorně, jako by se o něj vůbec nikdo nestaral.

2 Likes

bohužial pravda niekedy bolí a Mick už svoju šancu dostal a pohorel. velmi rád by som ho videl v blízkej budúcnosti znova v F1 , aj ked viem že tak sa nestane.

Jeho manazera je tusim Sabine Kehm, ktora manazuje celu rodinu. Michaela manazovala az pri navrate od 2010, ked uz v podstate o nic neslo. Jeho predosly manazer Willi Weber by Mickovi vedel vybavit uplne ine kontrakty. Mick ale ostava loajalny k Sabine, asi aj kvôli stavu jeho otca…

No jo, oni provozují takové “závodí celá rodina”. Pak to takhle vypadá.

Na druhú stranu, bez toho mena by sa do F1 nikdy nedostal, takže to ako prekliatie nevidím.

Takových je, co by se do F1 bez jména nedostali…

Budme uprimni, Je iba jeden dovod preco sa mlady Schumacher dostal do F1. Ma talent ale bez priezviska by ho do auta nik neposadil. Jeho vykony to ukazali. Toto ho do auta nikdy neposadi a Vowles evidentne vie co je zac. Jedine miesto kde ma sancu je Alpine, ak Mercedes zatlaci dodavkou motorov. A to bude este vacsia tragedia ako v Haase.

A Max by se dostal bez jména a táty? :thinking:

v alpine maju uz plno na dalsi rok, pride mi nepravdepodobne, aby na 2026 vymenili doohana ci gaslyho za micka kvoli motorom,ale je pravda, ze u F1 uz malo co prekvapi :smiley: