Mercedesu nejde do hlavy, prečo Red Bull pri návrhu chladenia nešetril kilogramami | Magazín F1 - F1online.sk

Technický riaditeľ Mercedesu James Allison sa v najnovšom rozhovore vyslovil, že by sa veľmi rád pozrel „na zúbok“ chladiacemu systému Red Bullu, ktorý sa od ostatných líši tým, že je výrazne ťažší. Brit šípi, že chladenie monopostu RB20 má oproti ostatným autám viac kilogramov preto, lebo rakúsky celok vie niečo, čo jeho súperi nie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143953/mercedesu-nejde-do-hlavy-preco-red-bull-pri-navrhu-chladenia-nesetril-kilogramami

Ani Max :smile:

Měli vydařené svátky v prosinci očividně :grinning:

1 Like

Inak prvy Mercedes ktory nie je cely strieborny ani cely čierny.
Postupom casu sa mi ta grafika menej paci a pride mi to malo prepracovane.
Pozvanie do garáže spolu s ukazkou chladenia pod kapotou, to je dobry vtip :sunglasses:

tak mozno vdaka tomu, ze je tazsi je efektivnejsi a staci mu mensie mnozstvo vzduchu a tym padnom ma auto mensi odpor

Niekto v RBR navrhol aerodynamicky koncept chladenia a prepocital, ze zlepsenie Cd vyvazi zvysenu hmotnost monopostu plus sa da vzduch nasmerovat na mieesta, kam to predtym neslo a tak sli do toho.

tiez nie je cely cierny ani strieborny
inak mne sa tento novy dizajn nepaci od zaciatku

1 Like

Možno im to odstránilo nutnosť dováženia príťažou.

Tobě ten Verstappen ne a ne jít z hlavy :grinning:

2 Likes

Tím že se nám trochu zakulatil? :smile: Ale prosím tebe.

Asi po třetí už vidím jak zmiňuješ, že má Verstappen kila navíc, tak asi se bát nemusíš, že by na to neměl mít fyzické parametry aby to zvládal :grin:

Taky sis všiml? :smile: Nemyslím že by to muselo být špatné, i když jezdci se často snaží spíše o opak. Ale důležitější je pohoda :wink: Nebuď nervozní, náskok maj velký :slightly_smiling_face:

Nervózní? Jak pak jsi na toto přišel? Mi osobně přijde Verstappen furt stejnej postavou, on nikdy nebyl ten typ atletické postavy, vydrilovaná postava jak jiní jezdci, má rád nejspíš svůj nějaký komfort a tak mu to vyhovuje

Tak stačilo rovnou napsat že ti nepřijde že něco přibral :wink: Podle mě mu na vánoce chutnalo, tak to má být.

Tak má to těžký, když dojede za maminou a tam čeká plný stůl občerstvení, ta ho nejspíš nepustí, dokud to všechno nezmizí :slightly_smiling_face:

Nebolo by to prvýkrát čo Max po sezóne pribral. Vždy to ale potom zhodí naspäť. Nechaj ho tešiť sa z toho. To je jedna z mála jeho náplastí na to, že Max dávno prekonal Alonsa. Takýmito posmeškami si to kompenzuje. :smiley:

2 Likes

Meďáčikom nedá spávať celý Red Bull. :smiley: Rovnako vyorane hladeli na bočnice Red Bullu RB20 :smiley:

Par dni dozadu tu bol clanok ako Alonso machroval, ze je v super kondicii na svoj vek a v super forme a nikoho to moc nezaujimalo, maximalne padla poznamka, ze sa ponuka Mercedesu, takze poukazovanie na Verstappenovu kondicku je len ista forma kompenzacie, nic viac :slight_smile:

1 Like

A co si vlastně tím kompenzujete teda?

1 Like

Tobě ten Alonso ne a ne jít z hlavy :grinning:

1 Like