Mercedes vraj splnil kompresný limit “za horúca”. Bola však teplota správna? | Magazín F1 - F1online.sk

Medzinárodná automobilová federácia v stredu informovala o výsledkoch zasadnutia Komisie F1. Dozvedeli sme sa, že tímy sa zhodli na návrhu novej procedúry, podľa ktorej by sa mal merať kompresný pomer spaľovacích motorov. Má sa Mercedes báť? Nemecký tím už údajne meral svoj kompresný pomer “počas prevádzky motora” a vraj limit splnil, no má to háčik.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/226939/mercedes-vraj-splnil-kompresny-limit-za-horuca-bola-vsak-teplota-spravna

To je to co som dokola pisal. Mercedes tlaci a tlaci na FIA ako len môze, skusa to sprava, zlava, politicky, spinavo, tak ako to robia uz dlhe roky. Po tajnom vyvoji od 2007, tajnych testoch pneu je toto dalsi z podvodov, na ktory nastastie sa prislo v predstihu. Prajem im, aby im 18:1 zatrhli.

1 lajk

Vsetko tajne, ale esteze ty si to odhalil. Gandhi mal taku mudrost, ze vsetko, co odhali nejaky random typek na internete, az take tajne nie je.

1 lajk

Máš tam něco zajímavějšího?

To už jsme četli. Jsou to nepodložené nářky neschopné konkurence.

1 lajk

Neviem, nepaci sa mi toto riesenie, bud mali jasne povedať, že obchadzaju pravidla, alebo to povoliť…nemam rad zmeny uprostred sezony

Ak mas 20 rokov, nemozes si to pamamat. Nemôzes za to, s tym nic neurobim. O tom com pisal je x článkov, ale nechce sa mi Vami bojovat.

1 lajk

Detto co som pisal Maxovi plati aj na Teba.

Jasne, nic nebolo tajne. Len tak ich potrestali, lebo nemali co robit: https://www.reuters.com/article/sports/mercedes-reprimanded-for-secret-test-idUSBRE95K0JL/ :smiley:

drakonicky trest v podobe napomenutia, a vynechania testu juniorov :smiley:

2 lajkov

to,že malo Ferrari za Schumiho čias,pneumatiky doslova šité na svoj monopost,Ferrari tým malo poriadnu výhodu a získavalo tituly pomerne ľahko už nespomenieš…v kvalifikáciach ich vedel napr. McLaren poraziť,len v preteku nemali šancu,kvôli pneumatikám…

no práve to, že jedny tajné testy sa odhalili… ale koľkokrát testovali predtým, s tým, že sa to neodhalilo, to je ten problem za mna… pretože ak sa to stalo raz, tak je veľmi veľká šanca, že sa to dialo predtým pravidelne…keď chytia drogového dealera, tak sa tiež predpokladá, že asi to neni jeho jediný obchod v živote :smiley:

1 lajk

Ferrari ziskavalo tituly lahko, to je sila …. 1996,97,98,99,2001,2003,2004,2005,2006 - to boli lahke roky ?

1 lajk

“Existuje X článků”, “nechce se mi s vámi bojovat” aka, jen opakuju to, co jsem někde slyšel nebo viděl v diskuzi.

Vedle toho, nijak to nezpochybňuje tvrzení, že konkurence je ve srovnání s Mercedesem neschopná.

pane bože… za čias schumiho boli 2 vyrobcovia pneumatik, a bridgestonov najsilnejsi zakaznik bolo ferrari, je uplne logicke, že im vyvijali pneumatiky na mieru :smiley: to je ako keby si povedal, že sucasne F1 je nefer, lebo mercedes si vyvija motor na mieru, a nie na monopost alpinu, proste to bol aj suboj vyrobcov pneu, jasne ze spolupracovali s timami pri vyvoji, boli by blbi, keby to nerobili

Tady máš :kissing_face:

1 lajk

Jestli se jedná o uzavíratelný kanálek, vůbec nechápu proč FIA prostě nekoná, zakázat s okamžitou platností jako podvod.

3 lajkov

isteže…urobiť len pre Ferrari a ostatní zákazníci utreli hubu…to bolo také ““naozaj spravodlivé””

a? bol to vždy súboj do posledného preteku? Bridgestone im ušili pneu na mieru,ostatní zákazníci boli znevýhodnení…bola to neoprávnená výhoda…tu dáva Mercedes rovnaký motor pre všetkých a ako sa zdá,bode všetko ok…len ty a Situs si tu stále potrebujete vylievať srdiečka…formulu pozerám od r. 1976,kľudne si dovolím povedať,že si veľmi dobre na tie roky prevahy Ferrari pamätám…

jj lebo ron dennis a flavio briatore, dvaja vyhlaseni čestni bojovnici za spravodlivost sa urcite dohodli s michelinom, že im nerobil pneu podla nich, nespolupracoval s nimi, a len dostali na zaciatku sezony pneumatiky, s ktorymi potom pracovali :smiley:

1 lajk