Mercedes sa vrátil k striebornej. Takto vyzerá jeho nové auto | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa mňa vyzerá mega… Čakal som že strieborná bude nuda ako roky pred tým ale tuto to vyzerá fakt dobre aj celé auto je zaujímavé… Myslel som že ferrari nič neprekoná ale mercedes sa mi páči ešte viac.

ten spodny element zadneho kridla vyzera neskutocne masivne. je to len lakovanim, alebo prisli na nejake vyhody ak maju iny tvar zhora a zdola?

tak to vyzera, ze McLaren bude asi jediny tim s pull-rodom v predu.

take predne kridlo sme tiez este nevideli. relativne nizke v strede aby pustalo cisty vzdu do venturiho tunnelov na podlahe a vysoke pred kolesami, aby znizovali aerodinamicky odpoer kolies a hadzali ten vzduch za auto . mam pocit ze jazdit blizko za Mercedesom bude problem.

a konecne poriadne predne blatniky :slight_smile:

Najkrajší monopost je podľa mňa tohtoročné Ferrari. Mercedes sa vracia späť k svojmu default dizajnu, vyzerá fajn. :smiley:

2 Likes

Tak snad Russel vyjadzi titul na tejto striebornej kraske.
Kazde auto je zatial ine, a bavi ma to. Az na makety Wiliamsu a rebullu

1 Like

Test před Džiddou.

1 Like

Konečne strieborná! :+1:

Mercedes nezklamal, vypada fantasticky, slusely by mu bocnice ala Ferrari v B verzi od poloviny sezony, uvidime.

Strieborna pekna ale nudna. Kebyze nebola cierna s tyrkysovou tak ziadna slava. Strieborna lebo sipy. Cakal som viac. Ale vidim nazor mercedesakov. Jasna top farba bodovo

Prajem Georgovi s tymto autom vela stastia a co najviac vyhier nad teamovym kolegom. A jazdcom ferrari oba tituly.

1 Like

driver61 youtube kanál najviac zaujali bočnice Ferrari a na tomto Mercedese predné krídlo. Som rád že sa dá s novými pravidlami až toľko vymyslieť, myslel som že to bude na jedno brdo.

Ale berem to tak… na striebornej vidiet menej spinky ked ta niekto vyspliecha ked si druhy… :thinking:

Celkom pekný monopost. Ak mám byť ale úprimny, čakal som trochu od nich viac. Budem v menšine ale mne sa hrozne páčilo to čierne lakovanie v 2020. Minulý rok kvôli tej Ineos červenej už menej a vadí mi to tam aj tento rok. Čo sa týka aero dizajnu tak to vyzerá ale parádne, hlavne tá podlaha a zadné krídlo.

Zaujímavé je ale to, že ako boli zakázané bargeboards, tak Mercedes vyzerá že ich vytvoril “pomocou” podlahy. Buď to ostatné tímy ešte neukázali alebo Mercedes našiel dieru v pravidlách a snáď s velkymi rečami FIA o zatrhnutí týchto dier s tým budú aj niečo robiť ak sa to ukáže ako pravda.

@Janko_Hrasko myslím že ten pekný nos/krídlo o ktorom hovoríš je len fake a ten reálny z predstavenia je už bežnejši a ako majú aj ostatné tímy. Ale bohvie lebo fotky z predu z predstavenie sme ešte asi nevideli.

1 Like

Cierna patri len na pohrebak…

Jediné pěkné auto v černé byl Lotus z roku 1978. Sponzoři měli loga v jedné barvě. Dlouhé rovné plochy s barevným oramováním .

2 Likes

Na tejto stránke nie, ale na zahraničných stránkach su už aj detailnejšie fotky predstaveného auta. To krídlo je síce iné, ale stále je pri nose výrazne nižšie. Pôsobí o dosť prepracovanejšie než rovné lopaty iných tímov. Taktiež tie bargeboards, ako spomínaš. Ak bolo cieľom nových pravidiel výrazne obmedziť túto vonkajšiu aerodynamiku a tieto prevedenia Mercedesu sú úplne legálne, tak sa im to asi až tak veľmi nepodarilo.

Myslím že som videl všetky dostupné fotky aj na iných stránkach (Reddit) ale aj tak mám pocit, že to reálne krídlo je ovela bežnejšie ako to z renderu a nie také úzke pri nose. Ale full frontal fotku z predatavenia som ešte nevidel tak ak nájdeš tak ju prosim ta sem pridaj :smiley:

Na tej fotke čo pridal PUFF mám pocit že najlepšie vidno to kridlo že nie je take tenké ako render, ale môžem sa samozrejme mýliť.

Btw. pravdepodobne ale obe krídla nebudú “hotové”/reálne lebo mám pocit že v jednej diskusii sa riešilo že je lepšie ak koniec nosa nebude spojený so spodnou (prvou) časťou predneho krídla ale efektívnejšie bude to mať oddelené (na McL to najlepsie vidno). Alebo len Mercedes našiel iné optimálne riešenie a ideálne skombinovali prietok vzduchu pod podlahu s vytvorením vyššieho prítlaku ako ostatní :smiley:

2 Likes

Nie je také tenké, ale stále je to niečo iné, než majú iné tímy.

1 Like