Mercedes sa vrátil k striebornej. Takto vyzerá jeho nové auto | Magazín F1 - F1online.sk

A poznáme ďalší monopost. Mercedes sa ako ôsmy tím rozhodol predstaviť svoje auto na prelomovú sezónu 2022. Stroj s typovým menom W13 nám ukázal už tradične v Silverstone za účasti všetkých dôležitých členov tímu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/55077/mercedes-sa-vratil-k-striebornej-takto-vyzera-jeho-nove-auto

vyzera dobre.
Farebne mi to trocha pripomina ich prve auto v 2010. Tiez to bolo velmi ciste. Jednoducho strieborne.

8,5 / 10

mne sa vacsina aut paci v striebornej viac ako v ciernej…

konečne strieborná :star_struck: :star_struck: :star_struck:

Predne kridlo z rendrov ma nepovoleny stred, je to fake.
Na fotke z Hamiltonom je uplne ine.
Cele je to fake, tejto stajni neverim nic.
Skutocne auto bude az ba prvych pretekoch.

Dneska by měl být i shakedown a třeba tam může být k vidění něco jiného, ale je tam hroznej vítr, tak se možná nepojede.

neviem preco by to malo by prekvapujuce. Vacsina aut na ceste je strieborna, takze v tomto evidentne nie som ziadna vynimka.

v Maranelle maju hmlu, ze nevidia ani na koniec rovinky a Silverstone je uragan.

v ciernej su krajsie iba skarede auta… :slight_smile:

… pretoze ich je menej vidno

1 Like

keby som nebol fanúšik mercedesu tak po tomto predstavení už som , podľa mňa je zatiaľ najlepšie a aj najviac ukázali si myslím , tá podlaha je masaker aj zadné krídlo

Robia to iste co Williams, robia s fanuskov blbcov.
Na rendroch je uplne ine auto ako v studiu s jazdcami.
Naco je toto dobre …

1 Like

Strieborná je farba Mercedesu rovnako, ako je červená farba Ferrari. Sú to strieborné šípy, prepána! Ferrari by možno tiež lepšie vyzeralo v čiernej alebo žltej, ale prečo by to niekto robil? Čiernu Mercedes zvolil len kvôli Hamiltonovi z marketingového hľadiska, žiadne iné opodstatnenie nemá. Hoci mohli zvoliť nejaký zaujímavejší typ striebornej.

2 Likes

Ale RedBull rovno povedal, že predstavuje len livery.

RedBull narovinu povedal co ukazuje.
30 rokov fandim Renaultu a Ferrari, pre spravne zaradenie.
Mercedes ma pekne puklice, vyuzili to skvele, ostatni maju pomerne trapne dizajny puklic.

Fake ci nie, resp. do akej miery fake je v podstate jedno. Uz vsetky predstavenia (okrem RB a Haas co mali cistokrvne makety a riesili len lakovanie) ukazali, kde sa zrejme sustredi najviac pozornost nas a inzinierov: bocnice. Tych roznych dizajnov, niektore aj dost netradicne (Ferrari) je celkom dost na to, aby sa auta vyrazne od seba lysili a zaroven, moze tam byt teda zaujimavy priestor na vyvoj. Som velmi zvedavy, kto teda trafil do cierneho.

Ten koncept sa mi páči viac, hlavne predné krídlo a disky sú tam parádne. Každopádne, Mercedes si opäť ide svoju taktiku a som zvedavý s čím nakoniec budú reálne závodiť.

jj, to samozrejme viem. Ja som netvrdil nič o pôvodnej farbe Mercedesu, ale že strieborná je farbou Mercedesu. Na začiatku sa farby priraďovali podľa krajiny: Taliansko - červená, Francúzsko - modrá, Nemecko - biela, Británia - zelená. Potom to Mercedes zmenil na striebornú (to, že kvôli hmotnosti, je vraj len legenda). Ale na tom predsa vôbec nezáleží, akú farbu používali v predvojnovom období, keďže práve strieborná sa stala farbou Mercedesu a majú ju aj vo svojej “prezývke”.

2 Likes

Nejsem technik ani aerodynamik, ale to auto působí na mě velice kompaktním dojmem. Od středu vozu je velice štíhlé, podobně jako Ferrari.

V kontrastu s tím mám celkem obavy o McLaren, který na mě působí teď dost neohrabaně, něco jako Alpine minulý rok.

Co se týče designu (tedy barev), tak za mě je pořád na prvním místě Aston Martin. Nicméně i tohle zabarvení se mi dost líbí. Určitě více, než to z minulé sezóny.

Nice, nice, nice. Uz ma nebavila cierna. Ale cerveny flak od sponzora mi vadi. Skoda toho.
Najviac sa mi pacia zadne kridla na tychto autach. Ako roztopeny karamel.