Mekies má za sebou prvý deň v novej práci: Toto je tím najlepších ľudí (+FOTOGALÉRIA) | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull vstupuje do novej éry. Za posledný približne rok sa toho v Milton Keynes udialo viac ako dosť a zlatá generácia okolo Christiana Hornera, Adriana Neweyho a Jonathana Wheatleyho – a hlavne Dietricha Mateschitza – je definitívne preč. Novým kapitánom lode Oracle je Laurent Mekies, ktorý sa pomaly udomácňuje v novom prostredí.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207640/mekies-ma-za-sebou-prvy-den-v-novej-praci-toto-je-tim-najlepsich-ludi-fotogaleria

Hodně štěstí. :handshake::handshake:

Tohle uz od pohledu nebude fungovat.

3 Likes

Mamma mia, to je velký špatný. :’) Fefe svoje impostory nasadilo už všude… Červený šílenství vypukne do pár let.

1 Like

na mekiesa mam strasne rozporuplne nazory odkedy bol vo fia a prestupil na vysoku poziciu, myslim do ferrari bez nejakej vacsej prestavky, takze mal k dispozicii vsetky riesenia timov. prislo mi to dost pokutne. vela sa proti tomu protestovalo a v podstate to nastartovalo jeho velku karieru.

plus cely tento hornerovsky kolac by sa urcite neupiekol bez toho, aby tahal zospodu za nitky, ludia hore museli nadobudnut presvedcenie, ze s mekiesom to zvladnu aj bez hornera v tychto casoch. to sa neudeje za noc, rychlo sa v tych vodach zorientoval, ved tosta nahradil niekedy pred rokom. (podobne ako hornera, po dost dlhej dobe na trone, co z mekiesa robi double kingslayera). nemyslim si, ze sa skratka len ocitol na spravnom mieste, podla mna po tom mieste tvrdo isiel od svojho dna 1 v rbcku.

na druhu stranu su tieto politicke hry uplne vhodne medzi pirane. a tiez, odkedy je vo visa cashapp time, tak sa dostali vyznamne hore. hadjar lawson si uz zvykaju v q3, predbiehaju rb, sancu dal kvalitnym jazdcom.

takze moze byt vyborny v posune timu hore - na urovni napr vowlesa alebo komatsua, ale zaroven moze byt vyborny politik do sedych vod, kde kraluje toto a doteraz aj horner. fakt neviem. ulohu ma teda tazku.

1 Like

Pekne si to zhrnul, miestami sa zda prave Mekies ako ta pirana. No zaroven bude mat asi aj silnu politiku a mozno aj jeho slovo v time zavazi viac, ako jeho vizor… Som zvedavy, akym smerom pojde RB. Nahradit Hornera po takych dlhych rokoch a prave ked je RB stale slabsi chcelo gule. Dufam, ze sa postara o to, aby sa A tim dostal zase hore pred B tim aj s druhym jazdcom.
Tak isto som zvedavy na jeho spolupracu s Markom a Verstapenovcami.

Becko islo hore koli Hornerovi. V becku to nefungovalo, Alphatauri nefungovalo, hlavne Helmut bol osina v zadku tak Horner navrhoval, ze becko bud predaju, alebo ho nechaju to prestavat. Vybrali druhu moznost. Horner vyhodil Tosta, najal Mekiesa, zariadil Visa Cash App (peniaze zvonku), presunul to do Anglicka. RB momentalne prisiel o instrumentalneho manazera. Som vazne zvedavy ako ho planuju nahradit. Zatial spravili z Mekiesa sefa Racingu, ale Redbull je ovela viac ako Racing team. Je tam Technologies, becko, RBPT a cela spet partnerov technologickych aj financnych.
Inak zaujjimave, ze nahradu zvolili zvonku a nie niekoho kto ma dlhodobo skusenosti v RBR. Mne to pride ako kobercove bombardovanie RBR, rakusania asi neveria nikomu zvnutra Racingu.

2 Likes

Tento tím stratil aj moje posledné sympatie.

1 Like

Tak Horner sa dušuje, že pre RB ďalej pokračuje, možno dostane pozičku v RBPT?

vsak uz mal emotivny prejav nie? to uz nie je cesta spat.

Ludia pribehy emocie

Jáj, takto.

Tak možno bude Markovi nosiť kávu. Ne Helmutovi, ale mladému

Su nejake nove info?

Lebo z toho jeho prejavu mi vyplyva, ze ho nevyhodili z firmy (kedze ako zamestnanca sa ta len tak bez dovodu zbavit nemozu hodinovou vypovedou), ale len zbavili funkcie sefa RBR.

Tak bud mu daju nejaku inu nepodstatnu funkciu alebo mu budu platit mzdu len tak kym nenajdu moznost ako s nim rozviazat platny kontrakt (tusim ho mal mat do 2030 ci dokedy).

4 Likes

tiez mi z toho vyplyva, ze ho iba odvolali z sefstva, ale stale je zamestnanec rb, pokial mu bud neskonci zmluva kompletne, alebo neskonci nejaka vypovedna lehota podla zmluvy, napr za pol roka.

nemyslim ale ze si bude kazdy den stikat listek do tovarne, bol by som prekvapeny, ak by mu nezrusili pristup do tovarne okamzite po rozlucke.

2 Likes

Zmluvu ma do 2030. Podla mna najvacsi zmysel pre RB by malo keby si Hornera ponechali ako manazera RB skupiny a RBR by zacal s omladenym timom. Ale zrejme su uz tak posekani, ze uz ide iba o odstupne.

Horner bude dělat poradce poradci Helmutovi

No vidis ako dobre si to vymyslel. Mali by ta najat aby si radil im vsetkym.

3 Likes

Mohol by zacat s Alonsom a radami ohladom kariernych rozhodnuti.

1 Like

Podle všeho ho zbavili jen funkce. Upřímně si ani nemyslim, že se ho budou zbavovat. On věděl o všem a rozhodoval o všem. Všechny konkrakty, smlouvy, dohody, vylepšení a plány do budoucna šly přes něj. Nebudu si hrát na haura a nemám nejmenší tušení, jak funguje NDA v Anglii, takže by to byly jen plky a konspirace… Long story short buď uzavřou nějakou dohodu, kdy si namaže Horner kapsu, ale bude mlčet a nebo si ho RB ponechá, bude mu dávat výplatu, ale Horner bude odpočívat na zahradě.

Po takomto vyhadzove si neviem predstavit, ze by tam Horner ostal ani ako recepcny. Necudoval by som sa keby podpisal Aston alebo inu stajnu a zobral by so sebou velmi vela zamestnancov RB.