McLaren už na prvých pretekoch siahol po tímovej réžii, Stella ju obhajuje | Magazín F1 - F1online.sk

No nainštalovali kamery na zadné krídla v FP a zistila, že tam je niečo hodne zle. Koho a ako to ovplyvní uvidíme.

Celkom pozitivne, ze viacmenej panuje zhoda, ze timove prikazy McLarenu boli spravne.
Dovody su uplne jasne (za sucha ci na celu VC by som to jasne kritizoval) a uz vela krat uvedene, tak ich nebudem opakovat.

Co by som len doplnil, lebo to som tu v rychlosti nezachytil, ze pouzitie TR v istej faze takejto (mokrej) VC, sa samovobec nevylucuje s tym, ze McLaren nema 1-2.
Som absolutne presvedceny, ze ak by bol Oscar pred Landom, postupovali by tak isto :slight_smile:

2 Likes

Tak uvidime, tato sezona moze byt tymito zmenami (dalsia od Barcelony) dost ovplyvnena, ale kto vie :slight_smile:

Ja to hovorím Niko Hulkenberg WDC budeme niesť ťažko.

3 Likes

@Kiks
Toto zaujíma aj mňa, dokonca zájdem ďalej. Čo ak by Antonelli Russella pri pokuse predbehnúť ho rovno zostrelil? Predpokladám, že to už by padali sťažnosti prečo Mercedes nesiahol po tímovej réžii, prípadne, že je to jasne Antonelliho vina a tam už by neplatil argument, že bol rýchlejší, ako tvrdíš teraz u Piastriho.

Je absurdní se při posuzování týmové režie (a to tohle byla její velmi mírná forma) dožadovat jakési “férovosti”. Týmová režie je neférová ze svojí podstaty, tak či onak je to ovlivnění volné soutěže. Zakázaná ovšem není, takže se bude využívat. Rozdíl v týmech je jenom v tom, jestli se jich na to novináři ptají nebo ne, což vychází ze složení jezdecké dvojice. Tam, kde je každému jasné rozložení sil, se na TR ptát samozřejmě nikdo nebude. Nepamatuju si, že by kdo kdy řekl “Máme xx jako jedničku a xx ho samozřejmě nesmí ohrozit a bude ho pouštět” :smile: . No a v týmech nebojujících o titul je to jedno…

1 Like

Tak rozhodne by som nesúhlasila s tým, aby sa tímová réžia robila v 1 pretekoch.

Mohlo by sa to stať aj naopak, ale tímová réžia v takom prípade nie je OK. Hlavne zakázať to a o 3 kola keď sa 2 pilot vzdiali to povoliť je zlá krv. Čo je to za nápad ? Keby to aspoň zakázali úplne, ale zrazu keď je Oscar dosť ďaleko tak sa zase mohlo pretekať ?

Riziko nevieš úplne obmedziť.

Ale

1. Snáď máme nejaké pravidlá a aj oni ako majú spolu pretekať. A ja nejak očakávam, že zapoja viac rozumu ako keď pretekajú s niekým iným.

2. Koľko krát Mercedes dovolil pilotom pretekať …dokonca v Austrálii tuším 2023 alebo čo to bol za rok ? Pretekali na samom konci pretekov Hamilton a Russell. V Spa mali pohodlné 1-2 a Lewisovi nikto nezakázal priblížiť sa.

3. Ide len o to, že je to 1.VC a hneď dostane Oscar príkaz stiahnuť sa.

4. Mercedes sa momentálne netvári, že nemá 1 a 2. U nás je jasné, kto by mal potenciálne bojovať o titul, na kom je tá zodpovednosť. McLaren sa tvári,že sú super féroví.

Ale aby som priamo odpovedala na túto otázku.

Ak by sa zrazili Antonelli a Russell v boji o 1-2 miesto v 1VC v aute čo je evidentne rýchlejšie ako zvyšok sveta a boli by k sebe nefér v Tom súboji (teda nie ak by to bolo priamo v boji povedzme o titul medzi nimi samozrejme) ako kolegovia, tak sú obaja kreténi. To by musel jeden jasné a naschvál zahnúť, aby sa to dalo rozsúdiť.

Len ja očakávam, že môj tím nezamestnanáva 2 kreténov neschopných dodržať základné pravidlá a dohody.

Avšak dať niekomu Bianco šek v 1 pretekoch, že mu má kolega dať pokoj ? Pochopiteľné ak by to bol Barichelo - Schumacher, Senna- Berger, Hamilton -Bottas, kde úlohy boli rozložené jasne. Tu sa tvária, že šancu na titul majú obaja rovnakú.

Neviem si predstaviť, že v čase keď bol Mercedes rýchlejší na kolo o 4 desatiny by nikto Bottaasovi zakázal vyhrať, ak by na to potenciálne mal.

Spokojný?

Tu jediný trochu argument sú podmienky, ale aj tak je to podľa mňa nevhodné a nefér voči Oscarovi, najma tá zmena potom o pár kôl.

Oscar urobil chybu presne vtedy kedy Lando teda ?
Aj ten bol pre motivovaný ?

Zaujímal by ma možno onboard od Oscara.

A tímová réžia v 1 pretekoch ak sa tvária,že 1 nemajú a nepreferujú nikoho, ale ak má ten 2 šancu tak ma sklopiť vždy uši ?

Zvyšok máš v komentári vyššie

@Nordotor @Matti tuhle mezeru má i Ferrari s RBR, i když menší. Každopádně tohle bylo už na testech, FIA měla kupu času s tím něco udělat, vypadá to, že Toto chce protlačit dodatečne double z Austrálie

Ja uprimne ani neviem, ci sa tyka ta direktiva tej casti kridla, ta medzera, kedze sa spomina klapka… Tykat sa to urcite moze viacerych, preto som nazvy timov ani nespominal.
Ale takto rychlo konat, obzvlast ked ako pises, to mohli aj skor, je nestandardne a pre kratkost casu skoro az nevykonatelne bez vacsich nasledkov (ci na vykon, alebo financne).

Myslim, ze vysledky z Melbourne sa uz menit nemozu, ale kto vie :slight_smile:

Dodatočne nepretlači nič. Ani Ferrari Baku nepretlačilo a to FIA vpodstate prehlásila McL krídlo nelegálne.

@HellHogr @PUFF a na ten tajný upgrade Ferrari, nebude FIAri reagovať?

Absolútne nerozumiem čo s tým má toto spoločné. Na vode je jednoduché urobiť chybu, čo včera dokázali aj Sainz a Alonso, takže sú kreténi? V súboji, kde neuhne ani jeden, lebo chcú obaja vyhrať sa ľahko môže stať, že jeden z nich prebrzdí a trafí druhého, alebo sa môže zopakovať scenár Vettel vs. Button zo Spa 2010. Potom by teda v McLarene naozaj vyzerali ako kreténi, keby sa takto vyradili obaja ich piloti len preto aby pohladili dušu fanúšikom ostatných tímov :slight_smile:

Viem, že si pozerala preteky, môžeš mi teda prosím napísať prečo bol Oscar zrazu dosť ďaleko?

Bottas v Rusku 2018 musel prepustiť miesto Hamiltonovi, aj keď boli obaja pred Vettelom, čo ho stálo víťazstvo v pretekoch. Mercedes síce nebol o 4 desatiny na kolo rýchlejší (aj keď Q vyhrali pred Ferrari o pol sekundy), ale v priemere na jedno kolo to bolo tak o 0,141s v prospech Mercedesu, plus Hamilton mal v tom čase 40b náskok v poradí jazdcov a obaja boli v daných pretekoch pred Vettelom, navyše Bottas mal porovnateľné tempo ako Hamilton.

2 Likes

Hm hm hm

Ono staci zbytecne to nerozmazavat, nemyslim to zle, vzdyt Mclaren byl jednou nohou mimo zavod, nastesti z toho Norris vybruslil, na rozdil od Piastriho.

McLaren spravil dobre že ich nenechal bojovať…čo myslíš ako by to dopadlo na mokrej vozovke…pravdepodobnosť havárie bola vysoka

1 Like

… ČÍNA,Oskar bude víťaz,VC,

Jestli bude Mclaren brat letos titul v pilotech, tak to bude Norris, kdo jiny, tym mu ma co vracet. Ale Norris neni ten kdo by potreboval pomahat, ukazal to v Australii.

Versteppanovitíš a to není hezký

1 Like

…je len začiatok nebudeme si protirečiť,v nedeľu budeme zase o niečo múdrejší,:thinking: