McLaren neľutuje, že Norrisa pred červenou vlajkou poslal do boxov | Magazín F1 - F1online.sk

McLarenu v Sao Paule takpovediac zlomila väz červená vlajka v kombinácii s rozhodnutím povolať Landa Norrisa do boxov počas výjazdu VSC. Tím z Wokingu však nič neľutuje. Andrea Stella je presvedčený, že v danej chvíli to boxový múrik nemohol spraviť lepšie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/178523/mclaren-nelutuje-ze-norrisa-pred-cervenou-vlajkou-poslal-do-boxov

Bola to stavka na istotu, ktora nakoniec nevysla. Urcite to lutuju, to nech mi nehovoria, ze nie. Niekedy to vyjde, niekedy nie, ale o tom to vcera nebolo. Vcera to bolo o tom, ze keby Lando opat nepokazi start, tak aj s tou zastavkou v boxoch by mu to vyslo v pohode pred Verstappena, lebo by netrcal zaseknuty za Russellom cely prvy stint.

A aj ked start opat pokazil a nevysla im ani tato stavka na istotu s pitstopom, tak Norris mal skoncit minimalne P2 za Verstappenom.

Ak sa na Landa divame ako na priemerneho pretekara, tak ta kritika nemusi byt az taka hrozna, lebo snad tristvrtina rostu havarovala alebo lietala mimo trate.

Ale ak sa na Landa divame ako na top pilota a potencialneho majstra sveta v pretekoch, v ktorych moze ziskat vsetko na svoju stranu, tak to bol tragicky vykon, rozsypanie sa pod tlakom a jazdecke chyby, ktore ich stali jazdecky titul.

1 Like

McLarenu niet co vycitat.
Za naraz Colapinta do bariery objektivne nemôzu.

To ne … ale ruku na srdce … Lec i Rus meli stejne "stesti " jako MCL , stejnou strategii , oba startovali za Landem a oba skoncili pred nim … porad se omyla RF a Max … ale co oni ? … taky meli jen stesti a Lando jen smulu ? … nebo jak je to tedy

4 Likes

Ale viacero jazdcov a timov ten naraz predvidalo.

No vtip je v tom , ze Lando prakticky vcera pokazil uplne vsechny starty/ restarty … a to vcetne i toho za zavadecim kolem :see_no_evil: , nekolikrat vyjel mimo trat , nemel tempo a kdyby ho Pia nepustil tak z P1 je P7 … a co se tyka RF tak z toho profitovali jen 3 jezdci ne ? . .proc nikdo nerika, ze pri NEJHORSIM scenari mel byt Lando P4 ( a to si myslim, ze mel Alpine v poslednim stintu dat ) a ne tam kde zkoncil .
Je to dobry jezdec, velky talent … ale jeste musi chvilku pockat az se bude moc nazvat nejlepsim na svete … casu ma jeste dost :+1:

2 Likes

Ja si myslim o Landovi to co o Vettelovi.
Musi mat vyrazne rychlejsie auto ako superi, inak titul nedá.

2 Likes

Asi ano … i kdyz u Vetela byla ta vec s tim jak mu extremne sedel foukany “difuzor” … jak se zmenila pravidla tak tam akorat krouzil a krouzil ( a to nekdy doslova :grin: ) .

Kdyz bude mit Lando stesti, tak mu MCL na pristi sezonu pripravy vitezny monopost … pak uz mu zbyde na zacatku sezony zdolat Pia a mel by to mi konecne v kapse.

1 Like

Tu nesuhlasim. Vettelovi stacilo vyrovnane auto. Vo Ferrari v 2017 a 2018 dokazal bojovat s Hamiltonom, kym im Mercedes neodskocil cez letne prestavky a bolo po boji.

A druhy rozdiel je ten, ze Vettel uz ked dostal lepsie auto, tak dominoval a takmer nerobil chyby, zatial co Lando rozhadzuje body kazdy vikend. :slight_smile:

Sak si sam potvrdil moje slova.
Po letnej prestavke Seb jasne nemal rychlejsie auto ako Lewis a preto neziskal tituly.
Prepac Seb ked mal dominantne RedBully, to nemozes porovnavat s tohtorocnym McLarenom.
RedBull, Ferrari a Mercedes mali rychlejsie auto vo vacsine pretekov ako McLaren.

Menuj preteky kde nebol MCL naj auto :flushed::wink: