Píšu, Džidda, první i druhý stint mezi Piastrim a Maxem vykazoval velkou blízkost. Kvalda taky. Za mě určitě. Nevím co jiného než data (rozuměj stopky) tuto blízkost má potvrzovat.
Tak řekněme, že si byli blíž než týden předtím, to jo. Uvidíme v té Imole .
V jednom ale Helmut nejspíš skutečně nekecá - pokud někde začne zlom (netýká se jen RB), tak bych si docela vsadil právě na Imolu.
On totiž od Barcelony vstoupí v platnost naplno ten balíček pravidel pro přísnější kontroly flexibility, ale tím, že to bude další triple, tedy tři závody bez mezery, se dá dost tipovat, že se změny počítající už s tímto začnou objevovat právě v Imole, kterou ta trojice začíná.
Tohle dost visí nad celou sezónou - někdo může jít nahoru, ale někdo taky dolů a přitom v druhé polovině sezóny už bude ochota k vývoji “staré generace auta” prudce klesat. Pokud někdo upgrady pro tento triple netrefí a případně na něj více dopadnou úpravy flexibility, tak může mít velký problém chybu napravit.
Ale tedy fakt bych nechtěl tipovat, komu to pomůže a komu naopak uškodí. Spekulací je spousta, ale jistoty pramálo…
Je hezké Evi, že se snažíš, ale zbytečně. Můžeš říct co chceš - pocitově, že ti přijde McLaren rychlejší. To ale není názor, který chtějí chlapci v zeleném slyšet
Logicky nemusia urobit nic, kludne mozu nechat jazdcov zavodit a neviem co tu stale trepete o kradnuti bodov. Jazdci Mclarenu su na bednu dvaja, kdezto RB ma iba jedneho. Tak co tu zase panikaris a staras sa o McL, tam bez koucovat sampiona co v tretom najrychlejsom vyhral titul a v top monoposte nedokazal predbehnut Piastriho.
Ja som este suboj Piastri Norris nevidel. Pises, ako by kazdy zavod koncil double a bojom do posledneho kola Tragedia.
Viš co, tohle já moc neřeším. Nestuduju blíž ani tréninky, spíš jdu vždycky po pocitu a nemám dojem, že bych se pletla častěji než jiní. Je mi bližší takový ten “Hlinkovský přístup”, když říkával: “Já moc nemusím ty inženýry přes kličku doprava!” . Však si to jako čistý divák a konzument můžu klidně dovolit
.
Jazdci McLarenu su na bednu dvaja, to mas pravdu, bola to krasa, ked v Monze 24 stali obaja na bedni za Leclercom a este aj v opacnom poradi ako McLaren chcel.
Nevadi, casom sa naucis o F1 viac.
Toto moze len dieta napisat. Ved vidno co tu o Verstapenovi splietas… to uplne staci…
Ty fandis Verstapenovi a pritom tu potrebujes hejtovat McLaren a jazdcov za to, ze davaju Verstapenovi body a na druhu stranu tu pises, ako si ich on musi tazko vydriet s tym tretim najrychlejsim monopostom
Tak sa prozhodni, ci chces McL nenavidiet za to, ze davaju Verstapenovi body, alebo za to ze ho porazia
Co je na tom akoze zle? Ved je to pravda.

Tak sa prozhodni, ci chces McL nenavidiet za to, ze davaju Verstapenovi body, alebo za to ze ho porazia
Ja nemam ziadnu nenavist voci McLarenu. Nemam rad akurat Zaka a Stellu, ale ziadna nenavist. A voci pilotom uz vobec. Lando je sympatak ako chalan a Piastri je zas top pilot. Ja ich len kritizujem ked robia chyby. Tak ako kritizujem aj RB alebo Maxa, ked spravia chybu.
Tuzsi kridlo? Tak to nemusi byt up ale down…
Tak to jsem rád, že už nechceš vidět argumenty nebo data, ale stačí: je to pocitově. A diskuze je vyřešená. Doufám, že takhle budou teď fungovat všichni co ti to lajkli, a není to jen protože Evap nebo Situs. To by bylo pak pokrytecké a dost hloupé
Vlastně je to od nich dost smutné neuznat že Džidda byl blízký závod prakticky ve všech směrech, nebo alespoň že nepředložili nějaké argumenty proč tam nebyli výkonostě McLaren a RedBull u sebe. Ono to že by Max Piastriho na trati nepředjel platí i opačně, Piastri Maxe zdá se také ne. Rozdíly byly na F1 minimální. No každý to může mít jak chce, chtěl jsem jen pochopit myšlenkové pochody k tomu kdy se dá nazvat že si jsou blízko, a nejspíše to bude tak jak psal David, že Max je maximální maestro a měl bych přičítat k jeho časům půl sekundy, takže blízko byl RedBull v Džiddě asi s Alpine, teda pocitově.
Čteš si co píšeš? V posledním komentáři uznala, že si byli blíž, dal jsem ti tam kolečko aby jsi to neminul.
Tak samozřejmě, že RBR byl velmi blízko McL. Stejně jako v Suzuce. Tady to hraní si na dotažení atd. mi přijde směšné. Ano, pokud by RBR měl ztratu jako v Bahrajnu a za 3 závody se dotáhl, tak neřeknu nic, ale výpadek (jestli se tomu tak dá říct) byl jen v Bahrajnu.
No nejsmutnější je to, že tu někteří shazovali a uráželi i přes to, že si dokládal argumenty, očividně to nestačilo. Ale u Evap? Stačí napsat, že je to pociťově a je hotovo, není co řešit. Můžeš napsat, že RBR byl vlastně nejrychlejší, napíšeš, že to bylo pocitově, tak je hotovo,konec diskuze😄
V takové Číně byl RBR taky velmi blízko McL.
No já nevím jak mám kvantifikovat to že si budou blížeji než v Džiddě. Takže uvidíme, zda to v té Imole už bude mezi nimi blízko když v Džiddě to blízko nebylo, dle jejich pocitů samozřejmě
Budeš muset odměřovat metrem, jak budou od sebe daleko
Vzdálenost či čas pro to není důležitý, jak jsem pochopil.
Je radost sledovat, jak mate s Honzikem stejnou skladbu vet a pouzivas prvne slovo, ktery on nekolikrat pouzil na forum. Zase to je priklad toho, ze blboun pardon Honzik ma multiucty. Tohle je vzdy tak zabavny cteni na zlepseni dne, diky. Honzikovo demence vzdy nejvic pobavi.
Zvysujeme tlak!!!