McLaren by podľa Wolffa mal premýšľať o tímovej réžii | Magazín F1 - F1online.sk

McLaren sa v tejto sezóne dostal do boja o titul, v ktorom tento tradičný tím chýbal viac ako dekádu. Pre všetkých je to nová situácia a vyžaduje si rozhodnutia, s ktorými dámy a páni vo Wokingu nemajú skúsenosti. Zdráhajú sa a váhajú, takže výsledkom je strata bodov a narušenie internej dynamiky. Podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa, ktorý má s podobnými situáciami skúsenosti, však nastal čas, aby McLaren zvážil nepopulárne rozhodnutie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170355/mclaren-by-podla-wolffa-mal-premyslat-o-timovej-rezii

Toto ma jasnu pravdu o racionalite a dufam ze Brown sa uz prestane spravat iracionálne. Ak Lando zacne citit podporu za kazdych okolnosti, uz len to mu doda dalsiu energiu zbierat body a dotahovat Maxa.

1 Like

Co sa tyka TR, ak by ju aplikovali tak by mal Lando teraz o 17 bodov viac. Monzu mali v kapse, stacilo podrzat 1 - 2 po starte. Madarsko takisto. namiesto 62 bodovej straty by mali len 45 bodovu stratu. Aj jedna aj druha strata sa da s tymto autom hravo stiahnut, ale v urcitom okamihu k TR budu musiet pristupit.

pocitajuc od madarska sa da hovorit o urcitych 10 bodoch. Monzu stale mohol vyhrat Lec, aj keby sa ti 2 navzajom nebili… Stale tvrdim, ze Lec mal sancu vyhrat aj na 2 zastavky, keby mu to na bielych islo rovnako ako na zltych… na zltych daval najrychlejsie kola.

Beries do hypotezy aj bajne ferrari pitstopy ked su pod tlakom?

A těch 68b co chybi Landovi skrz jeho chyby, to nebudeš počítat?

Kdyby měl auto McLarenu od Miami Mercedes, tak by byli první v obou šampionátech.

V PK na 100%. PJ minimálně na nule, nejspíš před Maxem.

Škoda. I vyhrávat se musí umět.

to mozes spocitat ty. clanok je o timovej rezii nie o Landovych chybach.

1 Like

Tak Zak Brown to vysvetlil a už není o čom. Máme tu Prost Senna filozofiu.

1 Like

S autom, ktore ma McLaren k dispozicii a 1-2 na starte aj v prvej zakrute… nie, to sa dalo iba prehrat. Leclerc je vynijakuci pilot co ukazal aj v Monze ale superman to nie je.

Prost Senna filozofii, Hamilton Alonso filozofii… Možná je pro přijetí do McLarenu podmínkou masochismus.

4 Likes

Clovece a ja naivka som si myslel, ze filozofia stajne F1 je vyhrat pohár jazdcov …

U stajne skor pohar konstrukterov, aspon podla mna

Jo tak, tak se bude brečet, jak je Piastri zlej, že nedělá Barichella ze sebe, ale bude se schválně přehlížet, jak si Lando zahodil daleko víc bodů svýma chybama

Možná, je pak lepší mít duo Verstappen a Peréz?

Prave pre Landove chyby a stratene body uz davno mali Piastrimu prikazat neutocit a pomahat ako bude môct. Zachranit co sa da ked maju tak skvele auto.

1 Like

Tak vzhledem k tomu, že PK určuje počet hodin na vývoj, tak je samozřejmě důležitý.

Jo tak, Piastri se má stahnout, protože Lando už tak zahodil x bodů svyma chybama, to pak jo …

Presne tak.
Pokaslali sme to, Lando takisto, stratili sme nenormalne mnozstvo bodov.
Preto sa musime spravat tak, aby sme ich zisk maximalizovali.

1 Like

Lepší v jakém ohledu? Z hlediska efektivity a maximalizace výsledků jistě.