McLaren by podľa Wolffa mal premýšľať o tímovej réžii | Magazín F1 - F1online.sk

A nebyla dvojce Ham a VB lepší, než Max a Peréz? Protože ve chvíli, kdy jeden pilot je někde úplně ztracenej v závodě, tak tým nemůže ani vymýšlet strategické rozdělení mezi piloty a tlačit na soupeře ve předu

Jo, takže zahodím x bodů a kolega, kvůli tomu teď musí uhýbat z cesty😀

1 Like

Ano, kolega ktory titul nema sancu ziskat ano, je to tak.
Preco nie ?
Jasne, Brown by hned vysvetlil, preco je dobre stracat body bez réžie aj nadalej …
V novembri potom zagratuluje Maxovi k titulu č.4 - super.

2 Likes

Možná jo. Jde o princip, ne o konkrétní osoby, to bychom se mohli dohadovat donekonečna.

No, jenže furt je rozdílný princip co měl Mercedes a mimochodem má i teď a to co má RBR. Já bych McL nevyčítal, že ma dva ambiciózní piloty vyčetl bych jim, že to nedokážou kočírovat

Já jim vyčítám neskutečný amatérismus, v tom je všechno.

1 Like

Na Piastriho nikto neutoci. Piastri robi presne to co robit ma, toto je o timovej rezii nie o tom co ma robit Piastri. Pokial mu to neprikaze Brown tak by bol uplny tutmak keby sa pre Norrisa obetoval dobrovolne.

1 Like

Iste, zodpovedny za tento marazmus je Brown.
Piastri je v tomto OK s jedinou vynimkou.
Nemôze to tam poslat v sikane ako sialenec, riskovat vzajomnu koliziu a ohrozit vzajomne vypadnutie oboch aut a nulove body.
A tym padom nula bodov pre teamoveho kolegu.

Ještě k tomu jde o kolegu, který mu doslova daroval vítězství na základě veřejného natlaku, že mu Piastri jistě pomůže v boji o titul. Ok, může to postavit tak, že chybu udělal tým a on sám nic neslíbil, to už je otázka určité osobní loajality.

Nejak to vidite aj s pepom moc cierne podla mna … oni maju svoje papaya rules co znamena mozete pretekat tvrdo ale ferovo a bez kontaktu- mne pride ze toto sa v monze u chlapcov oranzovych dialo takze o nic nejde :smile:

Alebo len Webber piastrimu ukazal multi21 a povedal mu nech preteka ako Vettel v tom roku :grin:

Na konci roku bude Piastri obvinovany z toho, ze bral body Landovi a Brown z toho ze neurcil dvojku a cele to pokaslal.

Až bude Piastri trojnásobný mistr světa, tak si něco takového může dovolit. Kromě toho tak Vettel Weberovi vrátil, že mu udělal v rozhodujícím závodě předchozí sezóny něco podobného, jako Piastri Norrisovi teď:
https://f1sport.auto.cz/clanek/multi-21-byla-vettelova-odveta-prozradil-po-letech-horner
Já jsem úplně v pohodě s tím, aby mu to taky Lando vrátil, ale nejsem si jistá, jestli na to má povahu. On Sebastian si toho moc líbit nenechal a vracel, a to i v dalších letech.

Není nic lepšího, když jezdci jednoho týmu dostanou stejnou volnost, aby svobodně mohli prokázat kdo z nich má v sobě větší sílu.
Je logické, že média i fanoušci se rozdělí na dva tábory.
Ale řekněme si na rovinu, že každý z nás si přeje vidět čestné souboje.

Jasně, Alonsovci a Emilovci souhlasit nebudou, ale fanoušci sportu si musí přístupu Mcl k jezdcům hodně pochvalovat.

No jo, když on to nemá být týmový přebor McLarenu. V situaci, kdy proti sobě bojují piloti, z nichž někdo má podporu celého týmu včetně kolegy a soupeř naopak musí obhajovat pozici v týmu a bojovat i proti kolegovi, tak to s čestným soubojem nic moc společného nemá. Spíš je to taková ci…ká férovka. Takže buď nejsem fanoušek sportu, nebo si každý fanoušek sportu opravdu tohle pochvalovat nemusí :woman_shrugging:.

Kdo mohl předpovídat, že RB začne tak silně uvadat, že se oba tituly stanou dostupné i pro jiné týmy. Proto vidím původní rozhodnutí McL jako správné.
Jestli teď své původní rozhodnutí změní taky pochopím.

Tak změna pravidel udělala svoje no

Ani né tak změna pravidel, jako spíše dohled nad dodržováním pravidel.