McLaren bude môcť po sezóne vydať príručku: Ako svojho jazdca pripraviť o titul | Magazín F1 - F1online.sk

norris je novodoby ivanisevic. ten tiez bojoval proti superovi, potom proti sietke, proti rakete, proti divakom, proti tej sprostej zadnej ciare, proti lavickam na hrisku, rozhodcovi a pod.

noris ide proti superom, timovemu kolegovi, svojim strategom, sefom timu. uz vidim ako dostane v baku piastri nove kridlo, lebo minule dostal noris, tak nech je to vyrovnane predsa. urcite bude mat aj zakryt v kvali, ved sa striedaju.

ak mu toto vyjde, bude to ten najtvrdsie vybojovany titul v dejinach a ukazuje to jednu velmi smutnu vec - norisova sila v politickych a zakulisnych bojoch v ramci timu je zalostna, mal by byt vacsi ■■■■■■.

1 Like

Ano, právě v polovině sezóny to dává smysl, to už bývají karty celkem rozdané.
Charles zatím taky žádný titul nezískal, pokud by to začalo dávat smysl (i Landova ztráta je veliká, natož jeho), teprve bychom viděli, jak k tomu Ferrari přistoupí a s jakým výsledkem.
Pérez samozřejmě Maxovi pomohl v AD 2021.
PJ má vždycky získat ten nejlepší, tj. ten, který přiveze na konci nejvíc bodů. K tomu patří veškerá podpora týmu a tým, pokud chce ten úspěch získat, k tomu využívá i týmového kolegu, který šanci nemá. Kdo poztrácel kolik bodů je úplně jedno, důležité je maximalizovat šance, které jsou. Víc v tom není.

To víš. Já si zapisuju body podle sebe.
Ty oficiální neuznávám. :slightly_smiling_face:

samozrejme som mal na mysli sainza a nie dákeho prísediaceho :-)) tak ktovie či by to sainz naozaj aj spravil ak by bolo treba keď ho vyprášili do Wiliamsu možno Team hej ale tým kolegom som si neni istý na 100% skôr tak na 60

208b a to nepočítám sprinty, no nic. Tady zas jedou všichni emoce a racionálně nic

*208 a to nepočítám sprinty.
Honzi, jsi jak ty mlady holky. :pensive:

Však píšu 208b. Lando se 3x srazí s Maxem a Oscar to vezme

Nvm no sainz mal xy moznosti leclercovi pomahat za tu dobu co tam bol a moc nevidalo tak preto som sa pousmial

Vidis to nejak moc ruzovo cele mi pride ale mozno len moj dojem

Však pomáhal Leclercovi tolikrát, třeba včera ty 2s, kde zpomalil Piastriho

Jasne a potom sa Oskar zobudi a zisti ze sa mu to len snivalo.

Jako některým se sníva, že Piastri bude dělat sluhu Landovi celou sezónu

2022 a 2023 hlavne

Ale ved ak vieme ze porazit Maxa a RB je extremne narocne, chybat budu body na kazdej VC, aj v tej prvej polke sezony.
Cisto fakticky, Charles by mal teraz o minimalne 11 bodov viac ak by bol jednotkou a dvojkou ten, co odchadza…
Nic proti pravidlam, nic co by Ferrari v minulosti aj realne nerobilo.
Maximalizacia sance na titul, teraz tie body nema…
Ja osobne to vobec nepreferujem, ale ked sa ma ist naplno na oba tituly, tak je urcenie 1-2 od uvodu efektivnejsie.
Napokon, ide o body a fakt je ten, ze Charles stratil za sezonu viac na ukor Carlosa, nez Lando s Oscarom… A to Oscar v time zostava a Carlos nie.

Kazdopadne naozaj uvidime na konci sezony.
Bude mi Landa luto, ak tie body budu chybat, naozaj. Zatial sme od toho stale dost daleko. Drvivu vacsinu straty tvoria ine dovody, na tie si nereagovala…
A ak ziska titul aj takto, parada.
Ak pomerne jasne neziska, zbytocna burka v pohari vody…

S autom, ktore ma naskok 7 desatin na kolo je vyhrat oba sampionaty povinnost.

2 Likes

Není začátek sezóny, ale polovina, situace je taková, jaká je, šance na PJ pro Landa reálně existuje, ale potřebuje ze strany týmu veškerou podporu, která je pro úspěšný boj o titul běžná a všichni v týmu to musejí vědět. Proč se tak úplně nepochopitelně nechovají je to, o čem se tady bavíme :woman_shrugging:.

Ale keď už ako Carlos hovoril chce mať teoretickú šancu sa za 2-3 roky vrátiť do Ferka čo sa mimochodom okrem Kimiho nikomu nepodarilo, tak od Baku bude najlepší tímový kolega ever. A on zas rozmýšľa. Šancu na návrat bude mať vtedy, keď sa aspoň pokúsi pomôcť vyhrať WCC a čisto teoreticky vzdialene WDC.

Nechovajú sa tak ako by sme čakali. Ale robia to z nejakého dôvodu(možno budúcnosť?). Uvidíme či to robia dobre. Ja si myslím, že im to bude stačiť aj bez odkrágľovania Piastriho. RB je naozaj hrozný. Uvidíme počas sezóny. Potom si môžme povedať kto mal pravdu :slight_smile:

1 Like

Bohužiaľ… to čo píšeš na Piastriho, nie je jeho vina. Tím mu nezakázal pretekať. Myslím, že miesta si tam nechali obaja. Ako som písal. Dá sa tomu vyhnúť dvoma spôsobmi. Jednoducho lepšie pretekať(Lando) alebo určiť už pred pretekmi, že Oscar nesmie ísť pre Landa aj keď je rýchlejší(Tím)… Oscar je v tom nevinne.

2 Likes

tam sa začína špekulovať, že Webber to čakal a niečo si dali do zmluvy čo asi McL nečakal, že sa stane. Hovorí sa, že Piastri nemôže byť 2 dokedy to není matematicky nemožné vyhrať. Predsa len Webber má skúsenosti s Multi21

2 Likes

Pozri neviem kolko mas Ty rokov ale dobre si pamatam na rok 1990 ako Prost volal po teamovej rezii, ktorej sa mu nedostalo. Takychto rocnikov bolo viac (2007 takisto) a nechapem, ako dnes, v 2024 McLaren v situacii akej je, nechava Piastriho ohrozovat body, ved sa mohli v tej zakrute zrazit a mohli skoncit na nule. Za to ze Lando nebude mat titul McLaren nesie jasnu zodpovednost, je to chyba za chybou a Piastriho nenosenie vody povazujem za jednu z nich.

1 Like