McLaren bude môcť po sezóne vydať príručku: Ako svojho jazdca pripraviť o titul | Magazín F1 - F1online.sk

Příští rok je další možnost ne? :slightly_smiling_face::+1:

Možná, kdyby Toto ještě 1-2 měsíce počkal, tak by měl Landa. :grin::grimacing:

Nezmysel.
McLaren je v takej tabulkovej pozicii, kde pripadny titul dokaze Lando urvat výhradne s teamovou reziou.
Iba ak by mal McLaren dominantne auto, vtedy by teamova rezia akoze nemusela byt (zavisi od okolnost)
Teamova rezia je základ titulu.
Piastri siel do predbiehajuceho manevru ako blázon - ked chlapec strati body, nic sa nedeje, titul mat nebude.
Ale on ohrozil Landove body a toto by som chlapcovi netoleroval.
Lando vdaka tomu ze musel polosialenca pustit a aby sa nevybural spomalil tak, ze ho predbehol aj Leclerc.
Piastri objektivne ohrozil Landa, mohol ho poslat mimo trat s nulou na konte.

1 Like

Zas klid.
Vím, že výhra Ferrari dělá zázraky a útočí se na tituly. viz. Monako…

Ale je to o 103 bodů. A zbývá 8 závodů.

2 Likes

Doufám, že ta první věta je ironie… Už jsem chtěla napsat, že asi takhle v McLarenu uvažují, ale to bych jim křivdila - oni asi vůbec neuvažují :smile: . Že jejich dvojice nebude moct jezdit spolu dávám tak na 99 %, ale průšvih je to teď a oni to nechávají, jako by se jich to vůbec netýkalo.

Ale ja hovorím o WCC. WDC by musel byť Kimi prípad to je nereálne

1 Like

Hamilton teraz:
1000001613

3 Likes

Ani jedno… :grin:
By museli dělat o 10b za závod víc než ostatní.
A to se nestane
Ani včera se to nestalo.

1 Like

Preto hovorím ide Baku a Singapur. Nevieš čo sa stane. A pokiaľ by vylobovali na posledné GP zákaz flexy wings to by bolo úplne možné.

Oni mají takovou taktiku, že si myslí, že tam jsou sami. Přitom může závod vyhrát 7 jezdců.
Včera bojovali proti sobě až to spadlo do klína Leclercovi.

Chovali se tak, že se nemůže nic stát.
2x nechali po pitech první místo zadarmo.

Tam přijít po prvním pitu SC, tak má Verstappen na restart první místo + nové gumy.

Druhý pitstop viz. Leclerc.

1 Like

Nemyslím to zle, ale proč se vždycky u Ferrari hypuješ, když jsi ve většině zklamanej? Přece za tu dobu víš, že Ferrari cíli na Monzu a ne na tituly

Může se stát tohle v oranžovém podání.
Zatím to k tomu spěje. :grimacing:

Ale prý přehodnotí Papaya rulezZZzz… takže bude nejspíš klid.

Pokud Lando nebude body zahazovat, čemu ty sám tleskáš, tak to možná přehodnotí

Myslím si, že už mu žádnou výhru ani pozici neprenecha, takže žádné body už nezahodí.

Jo? A ty body co zahazoval díky startům, neschopností předjet nebo se kvalifikovat hůř na trati, kde se nepředjíždí, to už se opakovat nebude?

Ak Lando ziska titul aj bez urcenia 1-2 (neskor to pride, najneskor ked matematicky Oscar nebude mat sancu…), co bude narocna uloha, no o to sladsi a hodnotnejsi ten titul bude ak to vyjde.
A ak to nevyjde o (nateraz) vyse 10b, tak sa tu zbytocne dlhodobo masirovala atmosfera desiatkami clankov, pri strate okolo 60+b, pritom podstata problemu bola inde…

Ja mu titul doprajem tak, ci tak, ale ak to dokazu stylom feroveho pristupu k jazdcom, kde na konci budu vsetci spokojni, to bude fenomenalne a Lando neporazi v rovnom boji 18 pilotov, ale vsetkych 19…

Ja osobne chapem dovody (inak tesne pred startom vcera na F1TV Brown povedal zaujimave slova o dolezitosti podpory Oscara pre tim/Landa v uvode sezony o ktorom ludia nevedia, ale oni ano, tomu sa samozrejme nikto nevenuje…) a respektujem ze neurcili 1-2 uz od startu, ale tiez pokladam za chybu, ze ich v poslednom kole nevymenili (ak by uz od uvodu Oscar nic nemohol, zase by ho niektori miestni kritizovali, ze bol pomalsi a hodili do statistiky porazeny vo VC), ked uz Oscar aj tak nemohol vyhrat…

Kazdopadne ocakavat od McLarenu a Oscara, aby k nemu pristupovali tak, ze bude dvojka uz od polky sezony (niektori by chceli este skor), ked sam ma sancu na titul a v prvej polke bol jasne poznaceny (teraz nekritizujem, ale konstatujem realitu) horsimi az tragickymi strategiami a upgrady dostaval oneskorene (Oscar sa z toho nezosypal a ani raz neplakal), co prispelo k jeho strate, inak by dnes boli cca zarovno bodovo, je absolutne mimo zdraveho chapania motosportu a mentality majstrov sveta. To sa da ocakavat iba ak McLaren vidi v Piastrim dalsieho Barrichella, Bottasa, ci Pereza (vidime kam to potom az speje), nie majstrovky potencial.
Nie, McLaren Oscara neuprednostnil a ani si ho nevybral, dostal len rovnake moznosti.
Samozrejme chapem, ze sa to mnohym nepaci a Lando na to naozaj doplaca a ano, je to blba situacia, ale uvidime az na konci sezony s akym vysledkom a treba vidiet obe strany mince, ak chceme byt objektivni…

Este aby sa Leclerc s Norrisom navzajom nevyradili v Baku alebo Singapure a vysmiaty Max ich za to pozve na pivo v Monaku po sezone. :smiley:

Povedz mi preco by to nemal urobit, zakazal mu to tim? Alebo je v F1 len na to, aby ostatnym pomahal na ukor seba?

1 Like

Tak historicky má Mclaren skusenosti ako zahadzovať tituly. Rok 2005 Kimi ako prisiel o titul bolo až do plaču a zaroveň aj o konštrukterov. Rok 2012 Mclaren bol jasne najrychlejši a tiež prišiel totalne zbytočne o oba tituly. Lewis by ho vyhral kebyže nemá takú smolu ako Kimi 2005. A na záver bombónik rok 2007. Tomu netreba ani slovo…

1 Like

včera večer som písal o tom že Oscara tým na začiatkoch sezóny veľa krát podkopal a prakticky mu to splatil v Maďarsku . Je iná fáza sezóny a je šanca oboch titulov. Viem že v Januári o tom ani len nesnívali ale naozaj už by sa mali prebrať a uvažovať o tom ako pomôcť jednému jazdcovi ktorý to potrebuje aby dosiahli oba tituly. On sa im podpísal a na dlhé roky keď ešte jazdili na posledných miestach, a mal možnosť ísť hoc kam všade mal otvorené dvere, tak myslím že už dávno nastal čas vrátiť mu jeho lojalitu a nehrať sa na férových a dobrých kedy to vôbec nie je potrebné. Celkove ale z môjho pohľadu je mi to fuk kto bude majster sveta ale vidím znovu tie isté chyby ako 2007 u McLarenu a naozaj je to nie na smiech ale fakt som v údive a šokovaný tým ako niekto vie premrhať šťastenu a aj výhodu najlepšieho monopostu.

1 Like

Nezlob se, ale způsob, jak se bojuje o titul v jezdcích, aby to vedlo k úspěchu, je jednoznačný a všichni to vědí - jezdec, který má šanci, musí dostat veškerou podporu, prostě se jede na něj a přizpůsobuje se mu všechno. Vymýšlet důvody, proč to neudělat, lze donekonečna a můžou být i v dalších směrech logické, ale k úspěchu to vede pouze velmi vzácně - když má tým celou sezónu výraznou dominanci, což není tento případ.