McLaren bude môcť po sezóne vydať príručku: Ako svojho jazdca pripraviť o titul | Magazín F1 - F1online.sk

Q bola este uplne v pohode, Kimi si to vyjazdil (ked aj s pomocou Seba) ale potom prve kolo a mam silny pocit, ze sa v rovnakej zakrute ako teraz predbehol Pia Norrisa zacal Seb dostavat hodiny. Nemali na seba utocit aj vtedy, nerobi to dobrotu, ked raz bojujem o titul, bit sa medzi sebou v teame.

zhruba asi takto som okomentoval včerajší závod v podaní Ala babrák McLaren a jeho budúcu chladnokrvnú hviezdu Piastra. To bolo že to nie je tak a dnes čítam článok ako som ho aj ja zhrnul. Všetci na svete to videli čo sa stalo a aký to mal veľký vplyv na osud celého závodu respektíve pohodu Norisa v preteku. Naozaj celí svet to chápal hneď a uvedomil si tú veľkú hrubku Oscara a Mclarenu. Teda až na dvoch diskutujúcich alebo troch v tejto diskusii na tomto webe. Viem že čím východnejšie od Greenwichu tým je národ ( no veď viete…) Ale že aj po toľkých argumentoch si neuzná holú pravdu a bude tu písať argumenti Ala 15 ročného pozorovateľa F jednotky tak to ma dorazilo a už som viac nepísal žiadne odpovede. Prajem pekný deň pán diskutér @Jos_Verstappen. Naozaj všetci na svete to chápu a myslím že aj Oskarova mama len vy nie.

odpovedal som na článok a nevedomky som dal odpoveď tebe Sorry @roob

Ja stále vravím v McLarene nie sú vôbec takí hlúpi ako tu všetci z nich robíte. Ako tu už niekto písal, Lando dokáže urvať titul aj bez pomoci Oscara. A to hlavne preto, že všetci vidíme v akej s*ačke je Red Bull(a vidia to aj v McL). Je momentálne až 4.najrýchlejším tímom. Max s takýmto monopostom nedokáže bojovať ani o pódiá. Nie to ešte s Landom o víťazstvá. Vzhľadom na to, že McLaren je momentálne najrýchlejším tímom, tak aj napriek Landovým chybám(včera opäť jazdil horšie ako Oscar) ten Maxov náskok rýchlo zmizne. A tak Lando bude mať titul a Oscar nebude ukrivdený(aj vlk sa nažral, aj ovca zostala celá)… tak sa to robí do psej matere :slight_smile:

2 Likes

Ako môžeš napísať že Oscar mal lepší závod ako jazdec ktorému ho on posra… . Myslím že tu asi málo kto chápe psychiku jazdca plného adrenalínu ktorý bol hrubou chybou premotivovaného nováčika obrantý o jasné víťazstvo. Ale pohode mi odpíš aj ty s kopcom argumentov a možno aj podivujucími sa urážkami. Myslím že nemá cenu odpisovať niekomu kto vie o psychike športovca jedno veľké prd

1 Like

Vidis to moc citovo zafarbene - ked im brown povedal ze nemaju 1-2, tak to neni vobec o tom ze by “novacik” oscar nieco landovi spravil, lando si ma hlidat zada pred kazdym a nie pred kazdym okrem oscara

1 Like

Tak jestli takhle v McLarenu uvažují, tak jsou ve skutečnosti ještě daleko …ehm… neprofesionálnější a neinformovanější (ať nepoužiju to slovo co Ty), než tady z nich děláme. S takovouhle teorií jít proti několikanásobnému šampiónovi s jednoznačnou podporou pořád vrcholového týmu a čekat úspěch jenom proto, aby se nám mladej neukřivdil, by bylo odsouzené k nezdaru hned v okamžiku toho nápadu, neřku-li realizace. Doufám, že takhle snad přece jenom neuvažují.

1 Like

Od Baku by to mal Lando zmeniť a do všetkého ísť bezhlavo ako Piastri. Vybúrajú sa nebudú body. Nebudú body možno stratia aj konštruktérsky titul ktorý majú fakt na dosah. A potom možno Brown so Stellom precitnú z papaja rules.

2 Likes

Aku chybu spravil Oscar? Ze predbehol Landa a chcel vyhrat preteky? Nie je o tom nahodou F1 a motorizmus?

Mal sa sam dobrovolne nominovat do roly dvojky, ked to tim nespravil? Mal zo seba dobrovolne spravit Pereza, Bottasa, Barrichella?

4 Likes

Nefandím v F1 nikomu od čias Fittipaldiho sledujem to dlhé desať ročia pametám si naozaj dosť ale toto za ten čas čo to sledujem sa stalo len 1 x a to tiež McLarenu keď robili kulehy na Alonsa a on im to jasne dal najavo v Maďarsku. čiže zhrniem to asi takto aby zase nedoplatili nato ako vtedy a teraz sa bude smiať miesto Kimiho Leclerk

1 Like

nie nemal v prvom kole urobiť to čo spravil ale vidíš to inak

Sorry, ale ja som tu nikoho neurážal, a neútočil som tu na nikoho ako ty… ak sa chceš takto baviť, tak ti odpisovať nebudem. Iba som napísal svoj názor. Ako mu Oscar zničil závod? Že ho predbehol? Ako sorry, ale ak od tímu nemá príkaz nepredbiehať Landa, tak čo mal robiť? Chyba je na dvoch stranách. Ak Oscar nemá predbiehať Landa, tak to má určit tím. Druhá chyba je Landova. Ak sa raz nechá predbehnúť rýchlejším pilotom, tak je zbytočné hádzať vinu na toho rýchlejšieho. Navyše včera Lando nedokázal manažovať pneumatiky… hovorím o týchto chybách…

4 Likes

Toľko domnienok, fabulácií a subjektívnych pocitov autora sa nevidí ani v ruských propagandistických plátkoch…
Keď Norris do konca sezóny predbehne v bodovaní Maxa, potom majster Kubala čo napíše? No nech napíše čokoľvek, bude musieť poprieť všetko, čo tu dnes načarbal…

Akože fakt to Ferrari není ďaleko.

ok viem že neurážal ale ja to beriem v hrubšom kontexte aký to malo vpliv na celí pretek pre McLaren - sezónu.

Jasné, to som napísal trochu s nadsázkou. Ale určite im to tam niekde behá po rozume, keď videli brutálny prepad RB… A na rovinu. Ak RB nič zázračné nevymyslí, tak naozaj ten náskok pôjde dolu rýchlo … pretože nie je každý deň nedeľa, aby Ferrari alebo niekto iný za cenu lepšej stratégie porazil rýchlejšie McLareny. Takéto situácie sú skôr výnimkou. Zväčša vyhráva najrýchlejší monopost(aj keď nie vždy)…Naozaj je do konca sezóny ďaleko, aby musel každý závod Oskar pústiť pred seba Landa, to by tiež nerobilo dobrotu. Lando sa musí najprv pozviechať sám, pretože za tieto výkony si titul nezaslúži. A určite ho tiež nechce dosiahnuť systémom, že ho každý závod bude niekto musieť pustiť pred seba…

Lenže McL je na úrovni RB od Miami a od Imoly sú najrýchlejší a oni akosi zatiaľ vyhrali iba 3 VC

Lando má pořád ztrátu na Maxe přes 60 bodů a Oscar dokonce přes 100, to je naprostý brutál a k šanci na zisk jezdeckého titulu Lando potřebuje veškerou podporu, běžnou v jiných týmech v podobné situaci. Jestli si teď hrají na skautíky, tak to můžou zabalit rovnou. A teorie, že Landa začnou podporovat, až si to “zaslouží”, nedává žádný smysl. Jezdec, který bojuje o titul, potřebuje podporu právě pro situace, kdy není nejlepší, jinak by ji nepotřeboval. A vybírat si, kdy a jakým systémem chce dosáhnout titul, tak takový luxus si opravdu nemůže dovolit žádný pilot.

3 Likes

hlavne to je smutne, ze v madarsku sa odvolavali na to, ako budu spolu vyhravat ten titul. ale zatial nespravili nic, cim by to landovi vratili. vediet to co dnes, nemal to vtedy pustit, zhorsit sa to nemohlo

Podľa výsledkov Baku a Singapur sa rozhodnú či budú tlačiť pílu na titul.

1 Like