Max Verstappen oznámil, že reálne uvažuje o ukončení kariéry v F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Hezky Gaslymu zamával na rozloučenou. :slightly_smiling_face:

Dvakrát se objeli. Super.
Ale co mě nejvíc rozbilo je termín supernabíjet. :laughing:

Já už si pouštím realně jen tyhle supershorty na netu a mám dost.

1 lajk

Nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy někdo špatným rozhodnutím zničil superúspěšný produkt. Nicméně odchod Maxe visel ve vzduchu do minulé sezóny.

Max je jednoznačně vítězný typ a prohry ho asi frustrují víc než ostatní, to není nic následováníhodného, ale to je reality.

Ale odchod Maxe F1 nezabije. To si může udělat jen sama. Max a Pierre ukazují přesně, jak podle mě F1 vypadat nemá.

Pro mě jsou tyhle berličky rychlodobíjení, nebo powerboosty vytáčí.
Jak už jsem říkal, FIA se honosila chvástáním, že navrhne vozy, které nepotřebují berličky, ale ve skutečnosti stvořila paskvil, který se bez berliček ani nerozjede.

1 lajk

Ono i tak nic neroste do nebe a celá související oblast automotive je dost na rozcestí. Takže k určitému úpadku může dojít v každém případě, ať kdokoli udělá cokoli. Podle mě je jenom iluzorní si myslet, že v případě výrazného odklonu od současných pravidel kvůli poklesu zájmu o F1 se investoři pohrnou, aby to (znovu) zaplatili.

1 lajk

a jeho odchod by si uz kto vsimol? ved uz raz odisiel a navyse uz ma tolko rokov, ze to vsetci pochopia tak, ze na to uz nema

v f1 boli nehody vzdy a vzdy aj budu a budu aj tazke nehody

Svým odchodem by byl pro boj proti současným kyselinám mnohem užitečnější, než jezdit v Astonu.

toto je bolestive sledovat. vzdy tam hladam nejaky VSC v rohu a ono len nabija.

2 lajkov

precenujes minimaxa aj alfonza, nikto kvoli ich posramotenemu egu nebude menit pravidla

ziadna zasadna zmena nenastane, pride maximalne k par malym zmenam

vsak na tie suboje sa neda pozerat. Nieco tak trapne nemaju ani vo Formule E.

3 lajkov

Nepřeceňuji, ale chytla by se toho média a ty už nějakou moc mají.

Po dnešku musím prohlásit, že toto je Formula Kids, takže Maxi, držím palce, někdy je lepší říct adios. BTW, plní se mi prognóza, že v této formuli jsou zkušenosti a umění jet na hraně víceméně k ničemu, takže Russell nemá žádnou podstatou výhodu vůči Antonellimu, který sice vyhrál se štěstím, ale na bedně by byl i bez něj, po pádu na P6, a především bez větší námahy. Jediné pozitivum je, že Russellovi teď sleze ten spokojený pokrytecký výraz z tváře, ale to je jen drobnost pod čarou.

6 lajky

Budu. Je rozdiel, co je korenova pricina nehody. Ci nepozornost, nedbanlivost pilota, zbytocny risk z jeho strany alebo zle postavene pravidla. Info o tom, ze ta energia bude dochadzat uz bolo. Ked kvoli bezpecnosti nemienia menit pomer a budu drzat stranu automobilkam, nech. Piloti si prave k tomu svoje povedali a ak sa nieco stane, uz sa nebude moct nikto ohanat tym, ze o tom nevedeli. To ze je to nuda a umele je jedna vec, vedome nechat auto vpredu spomalit o 50-100kph a dufat ze ten vzadu zareaguje alebo z toho bude velka nehoda je vec druha. Nejazdi sa v dazdi, kvoli kazdej kravine je SC, pridavaju sa lanka kvoli bezpecnosti, upravuju sa startovacie procedury. Ak toto nie je pre organ, ktory zodpoveda za sutaz a bezpecnost pilotov dovod na zamyslenie sa, okej. Jasne vidiet, ako su politicky nastavene priority.

1 lajk

Pre boha a co zaplatia znova? Staci zmenit pomer, auta pojdu 70:30 napriklad, zmeni sa manazment baterii aby ich kapacita vystacila na to aby sa predislo podobnym kiksom a je. Je to vec softveru. Vo finale padnu casy na kolo a bude to bezpecnejsie.

Ano zrusil. Dalsi mesiac to neplatim. A na socialnych sietach som ja osobne mrtvy, nemam potrebu s niekym zdielat kade chodim, co som jedol a nebudem takto stalkovat pilotov. Mna zaujima ich jazdenie, nie ci sedi v Dubaji na kave alebo prasi polovicku slapiek v L.A. Ja mam vybookovany kalendar mojim zivotom, po cudzich ma je prd.

Stavovat sa so mnou nemusis, ja nikde netvrdim, ze sa nieco zmeni. Tvrdim, ze by sa to zmenit malo. To je dost podstatny rozdiel

Ved to je v tvojom pripade okej, rob si ako uznas za vhodne. Ak vsak prides do restiky a dostanes plesnive maso a neupozornis na to, uz tam nikdy neprides a majitel nevie, ze je nieco zle a prestanu mu tam ludia chodit. A Formulu 1 plati kazdy jeden z nas tym ze ju pozera, zivis tu stranku a pod. Ako platiaci zakaznik mas pravo vyslovit nespokojnost s produktom ktory platis.

2 lajkov

Ono staci citat medzi riadkami. Piloti tie auta absolutne nemaju pod kontrolou. Stlaci pedal a raz mu ide len ICE, inokedy pripoji baterku, inokedy zere baterku naplno. Oni sami na trati nevedia, ako rychlo im to auto pojde, rozhodne softver ci sa bude dobijat alebo deployovat. Ak je toto pre niekoho zabava, ze vlastne pilot nechce predbiehat a obieha aby to na dalsej zakrute schytal naspat kvoli glitchu v algorytme tak fajn. U mna to nie je zavodenie ale nahoda. Mozes mat gule prejst zakrutu v240kph, softver ta pusti 200 lebo rekuperuje. To uz je len krocik od toho, aby tam piloti boli ako pasazieri.

Ale tak ma napadlo, v tychto pravidlach sa da ocividne velmi dobre do rekuperacneho softveru zakomponovat TCS. Na vyjazde zo zakruty pilot moze zosliapnut plyn viac ako treba ale K jednotka to zrekuperuje a k preklznutiu nedojde.

1 lajk

Vlastně to odpovídá tomu, o čem jsem se před chvílí bavil v jiném vláknu s @prancinghorse (pod článkem s výsledky závodu). Jen jsem tam zdůrazňoval jiný aspekt, a to ten, že jakmile se pilot ocitne na čerstvém vzduchu a nemusí řešit obranu, má to snazší, protože rychlostní zisk za něj řeší software, konkrétně distribuce nabíjení a výdaje energie. Proto se podle mě Piastri poměrně dlouho držel na P1 (ačkoli Mercedesy jsou jasně rychlejší), proto Antonelli, jakmile je na P1, najednou ujíždí mílovými kroky, ačkoli do té doby tak “mílový” nebyl.

1 lajk

Nuz o tom celom to je. Fyzikalne zakony su dane, vlastnosti baterie a rekuperacie v praxi tiez. Mozeme to brat ako konstanty, kazdy vie, kolko je schopny zrekuperovat a aky je vykon ICE. A to je to, co vlozili pilotom do simulatorov minuly rok. Jazdili sami, softver bol napisany, energia a etc dane. Vedeli co ich bude cakat, vedeli co bude PU a jej soft robit, vedeli to vsak len na cistom vzduchu. Vedeli a vedia, co auto bude robit na cistom vzduchu na prvej pozicii. Akonahle do toho vstupia premenne (nasledovanie druheho auta napriklad), softver vstupi do rezimu “prisposobim sa situacii”, inymi slovami ta ich AI a piloti od toho momentu nevedia, co maju od auta cakat. Za mna je to zvratene

4 lajkov

Souhlasím a výborná poznámka.:+1:

Viem pochopiť aj jeho…čo má povedať? Je to na kkt? On je zato platený a musí dajak živiť fanušikov.