Max Verstappen oznámil, že reálne uvažuje o ukončení kariéry v F1 | Magazín F1 - F1online.sk

Když se motoráři těchto kyselin zbaví, tak především ušetří.
Přechod na klasiku je totiž hodně jednoduchý a dá se zvládnout během díry, která nás teď v F1 čeká.

za 5tyzdnov, hej? :smiley:

:DDDDDDDDDDDDDD to si robis srandu, akoze realne, ty vole.

Ty naozaj realne vazne myslis, ze o 5 tyzdnov sa nam vratia stare motory :smiley: No jo, na tom regale ktory si spominal primne budes mat asi ty nejaky dobry matros :smiley: ty vole :smiley: precitaj si este raz tu vetu”

:Tieto pravidlá sú navrhnuté ako dlhodobá koncepcia pre novú éru, ktorá bude trvať minimálne do konca cyklu súčasnej dohody Concorde, teda minimálne do roku 2030.””

Vytlac si ju.

2 lajkov

Tým, že ľudia na tribúnach stále budú a bude vždy sledovanosť prenosov, by som si nebol taký istý. Fejkové predbiehanie zabaví tiktokových fanúšikov len na chvíľu, F1 ich omrzí a preskrolujú na inú módnu vlnu. A dlhoroční fanúšikovia budú z tohto hnusu znechutení viac a viac.

Ak nezmenia túto šaškáreň, tak sa zahrávajú s ohňom. Nedajboh sa kvôli clippingu stane nejaký smrťák, alebo pilot ostane zmrzačený, a z F1 bude toxická záležitosť.

2 lajkov

no, to je sice ok, ale to nic nemeni na tom, ze samotne pravidla, motor a baterka sa nezmenia. :slight_smile:

iba ten pomer, a ked to bude 70:30, auta spomalia a budu mat o dost nizsi vykon. Cize nikam sa to neposunie…. co sa tyka staznosti, ze nejazdia naplno…

Motor v rychlej pasazi neda taky vykon, aky da teraz /dobre, nie v celej pasazi, ale neda…

Za mna, aj ked toto nebola reakcia na mna:

sak jasne, ze aj ja mozem povedat ze wtf, jak mozu nejazdit naplno cely cas? Ale, zmieril som sa s tym, lebo tieto pravidla sa nezmenia. Proste, mozeme tu nariekat, nic sa nezmeni.

Ja si tym isty som :slight_smile:

Na Hungaroring chodim pravidelne od 2004. Kazdy jeden rok s vynimkou 2020. Odkedy F1 kupila Liberty, v podstate Hungaroring je sold out. Amerika z toho spravila neskutocny biznis, a na okruhy chodia najcastejsie cudzinci. Tolko zahranicnych fans ake chodia napr na Hungaroring, to nikdy nebolo.

Cize, aj ked Madar tam nepojde, pride tam Mexican, Arab, Australcan… A furt pride, lebo Netflix, cela USA F1 show, a cele pretlacenie F1 do sveta socialnych sieti. Za bernieho to nebolo.

Merch? Dakedy clovek kupil merch top timov, ak chce slabsie timy, nemal sancu, alebo nasiel tricko a siltovku. Teraz? Kazdy tim ma merch. Vsetko, kazde jedno oblecenie. Ceny detto, vystretlili 3nasobne. Kym v roku 2010 nebol problem kupit na ofiko okruhu siltovku za 35€, teraz? 2-3nasobok. Fans to kupia, na okruh pridu, a vobec nikto neutrpi.

A za pravdu mi dava uz to, ze aj Vy, co to tu hejtujete, to pozerate. Ako chcete zmenu, ked im nemenite ani cisla sledovanosti? :smiley:

Americania vedia co, a ako to robia.

A opat: ja s tymi pravidlami nemusim suhlasit, je to ale ukradnute, pretoze niesom clen FIA, nesefujem motorarom, neriesim financie :smiley: A na koniec: novy vyvoj nikto, nikto neschvali ani nezaplati. Pekne tieto pravidla pojdu ako je v Concordskej zmluve. Mozno zmenia pomer dobijania, ale tym formulu spomalia. Cize, na kolo budu pomalsi o 4-5sekund. CO z toho, ked pojde 130R na plny plyn, ked maximalka bude 310 miesto 340 (priklad)..

1 lajk

Podívej jak si FIA může lehce pohrávat s výkonem kyselin.

Stejně tak by mohla FIA určit podíl kyselin 0 MJ a přidat více paliva a povolit větší průtoky. Ono ty současné motory kromě kompresních poměrů jsou téměř totožné jako loňské a se stejným obsahem. V podstatě se odstranilo pouze MGU-H. Největší rozdíl se udělal především v kyselinách a kdyby se to svinstvo hodilo ze skály, tak by byly vozy o hodně lehčí a obratnější.
Palivo by se taky mohlo vrátit do loňských norem.

Stačí jen trochu přemýšlet a hlevně chtít se zbytečného balastu zbavit.

Ano. Myslim, ze by islo o to co pises (hoci uprimne som bol sam prekvapeny, ako polahky F1 zvladla prvy odchod Schumiho, kde to nebolo ani o veku, ani vyslovene zlymi vysledkami/perspektivou), ale hlavne by slo o pre F1 neprijemne combo: nielen by odislo velke meno, ale v case, ked hrozi pokles sledovanosti samo o sebe, pre sucasne pravidla, co by urcite vedenie zabolelo, hoci to F1 zvladne ako vzdy doteraz… :slight_smile:

Snad to tak aj je a nieco s tym realne urobia.
Ten prilisny skok na 50:50 a pritom dokonca nerekuperovat z prednej napravy, ako bol povodny plan, bolo velmi zle rozhodnutie… :slight_smile:

2 lajkov

Súčasné pravidlá sú systémovo zlé. Ak sa vybije batéria, tak by mal stratu výkonu nahradiť spaľovací motor. Tak, ako je to vo WEC. Tým by bolo eliminované spomaľovanie a súčasne by dobrá práca s batériou znamenala šetrenie paliva. Zrušiť by mohli aj limit energie na kolo, a tímy by si mohli samé určovať pomer medzi elektrickou a spaľovacou časťou pohonnej jednotky.

Kdyby Emil krouzil na cele 30s pred zbytkem tak drzi hubu, krouzi osamocene a posmiva se ostatnim, val val.

1 lajk

Podle mě jsi se zabednil úspěchem Mercedesu a opravdu odmítáš vidět širší obrázek co se stalo s naší F1.

6 lajky

No schvalne, kolkokrat? Uprostred suboja? Zratas to za dekadu asi na jednej ruke. Teraz to hrozi niekolkokrat za pretek.

Vazne? Tak nasleduj tuto svoju divnu logiku a necitaj tu forum ked sa ti nepaci. No nie?

A co, ze to stalo peniaze? Peniaze stoji vsetko a nemali si to takto navrhnut a schvalit. Za chyby sa plati a vacsinou je to peniazmi. Okrem toho strata sledovanosti su peniaze v uplne inych rovinach ako peniaze pominane na vyvoj. Automobilky kolkokrat sliapli do h0vna a platili vyvoj smerujuci do slepej ulicky? Okrem toho, tu realne hrozia rozdiely v rychlostiach okolo 100kmh, to mi ides povedat, ze kvoli peniazom budes cakat kym sa nieco nestane? Na toto sa ziadny pilot pripravit nedokaze, je to mimo ludskych reflexov

A toto presne ukazuje, ze sa tomu absolutne nerozumies. Ludia na tribunach su prd v hurikane, tak isto ako merch. Gro prijmov tvori predaj prav, poplatky za usporiadavanie pretrkov, reklamy a socialne siete, nie ludia na okruhu. Tu si vedla. Takze ty na Hungaroring mozes kludne ist ci neist, ich viac bude boliet stotisic ludi co sa odhlasia z odberu na sietach, prestanu platit predplatne a podobne

2 lajkov

Schumacherov odchod bol zamaskovany dobrou nasledujucou sezonou. A na druhej strane si myslim, ze Schumachera boli ludia uz celkom najedeni a on predsa mal aj vyssi vek.

F1tku hlavne zaboli to, ak Verstappen povie “odchadzam, lebo toto nie je zavodenie”. V ziadnom pripade z neho nerobim boha F1 alebo nieco podobne. Ale skratka je to relativne cerstvy majster s reputaciou praveho zavodnika, takze ked to niekto povie na plnu hubu, marketingovo to F1 nepomoze.

Kazdopadne, kludne nech si ide, F1 prezije aj bez neho a ked ho to nebavi… nahrabal si hadam iz dost, titul chcel jeden, ma viac. Hovorim, ja sa mu nedivim. Mne sa k tomuto nechcelo rano ani vatavat a to to iba pozeram. Ked si mam predstavit jeho ze ma kvoli tomu cestovat a ostatne…

2 lajkov

Ad1: stalo to peniaze, vyvoj si tie timy zriesili na 3-4sezony, znluva je podpisana do 2030. Podotykam znluva je podpisana vsetkymi timami :slight_smile:

Nikto to nezaplati zasa a zbytocne. Karavana ide dalej. Formula sa bude jazdit ci bude dobijanie ci nie

Ad2: zrusil si sledovanie f1 kanalu? Na ig? Vypol si si premiove balicky? Nie? Gratulujem :rofl:. Patris ku tym, ktorym sa to nepaci ale nic si nezmenil.

Opat aj s Tebou sa stavim, ze z konstrukcneho hladiska sa v motoroch 2026 2027 2028 absolutne nic nezmeni. Bezohladu na vsetko ine. :slight_smile:

Nic!

Zmenit jouly, ok, ale ked stiahnu na 6mj vsetky preteky, sice pojdu cely okruh na plny plyn, ale o 5sek pomalsie :face_with_monocle:. Tak co je vyhra.

Opat podotknem, ze tiez mozem povedat ze je to sunt, ale svoj cas si vazim viac, ako frflat na nieco, co neni v mojich moznostiach ani na 0,00001% to zmenit :rofl: v moznostiach nikoho z nas

Presne, ta prva veta. Tu vsak realne hrozi, ze show (skutocne zavodenie) dobra nebude a zaroven odide jej hviezda, co je to spominane combo…
Schumi mal vtedy 37, mlady nebol, ale stale na to mal a koncil relativne kratko po tom, co sa stal 7x MS a jasne najuspesnejsi pilot historie F1… Mnohi prejedeni urcite boli (mnohi su aj z Maxa), ale tifosi ho milovali a to plati dodnes a taka hviezda odisla a F1 vpoho isla dalej.
Omnoho dolezitejsie je podla mna naozaj to dianie na trati a potencialne “nove hviezdy” (nahrada) :slight_smile:

Ty o čom točíš zas? :laughing: mal by si už začať brať tie prášky, čo ti cvokár predpísal :laughing: úplne mimo a vybavený si zatiaľ iba ty a pár dalších zúfalcov tu na fóre, ktorí si myslíte, že minimax jazdí číču kvôli zlým zlým fuj škaredým pravidlám a bez nich by vyhral titul aj s Haasom :laughing::rofl::clown_face:

1 lajk

Pokud by výrazně klesla celková sledovanost, tak si hlavně už vůbec neumím představit, že by do změny týmy dávaly peníze. Teď je sledovanost F1 a související benefity na vrcholu, proto je zájem do ní vstupovat. Pokud se tohle změní, tak si sice může kdekdo říct, že měl pravdu, ale za to si nikdo nic nekoupí. Naopak klesne zájem týmů o účast v šampionátu a s tím spojené investice, málokterý tovární tým by vsadil na to, že se teď všechno vyhodí, za drahé peníze se vyvinou nové motory, auta atd. a možná to vrátí sledovanost zpátky - a nebo taky ne. I v současné době nejdřív (ať už zásluhou Netflixu nebo čeho) stoupla celková sledovanost a potom teprve zájem investorů.

1 lajk

Závody. :sob:

3 lajkov

Chíli jsem myslel, že si tam schválně dal zvuk mixéru a on je to původní zvuk :distorted_face:

1 lajk