vazne? spravte si u seba poriadok. ja som videl plno svedkov ziadat otvaranie vysledkov AZ.
Jediny troll si tu ty. Ty si ucelovo vyberas veci vytrhnute z kontexu.
Ak by si nebol troll tak doplnis do svojho postu informaciu o tom kto je zodpovedny za rozdavanie trestov aby vsetci co to tu citaju vedeli aka je “prauda”
Mne úplne stačí to, že bol čistejším jazdcom, ktorý sa ani raz nepokúsil vyradiť svojho súpera, hoci v samom závere keď už išlo úplne o všetko (posledné kolo v AD) mal tú možnosť.
bol race director v DTM, tak si tam nepolieval kvety…
Ale ani nerozdavat testy. Na to su komisari. To ze sa fiasko v DTM netrestalo nie je zodpovednost riaditela. Ale komisarov. Riaditel je v DTM, rovnako ako v F1, zodpovedny za to ci su, alebo nie su komisari pritomni, a nie zato ake rozhodnutia robia. Zapamataj si to prosim.
V tomto s tebou súhlasím. Maxík jazdí v podstate od začiatku kariéry drzým, často až prasačím spôsobom.
aha takze si odbornik na DTM
Odbornik nie. Ale tak vyzera, ze urcite viem viac ako ty.
a to je chyba koho, ze si ich nevedel pocas celej sezony upratat? mal na to dostatok casu, nezvladol to ukocirovat, moze to byt skvely chlap v beznom zivote, ale tu potrebujes “generala”, ktory dodrzuje pravidla a nenecha si skakat po hlave od nikoho
my sme teda asi pozerali uplne inu sezonu F1, ked povies, ze si svoju robotu robil dobre tratove limity, tresty za tie iste priestupky raz boli, raz nie, cervene vlajky, Spa, posledny zavod atd atd…vazne si podla teba robil svoju robotu dobre? ja teda nesuhlasim aj ked odhliadnem od toho posledneho preteku, tvrdil som to uz v polke sezony, ze na svoju poziciu nie je dostatocny
Uz bolo asi povedane vsetko, ale jeden bod by som predsa este pridal. Podla mna totiz Masiho v prvom rade pochoval verejny tlak a to, ze podcenil fanusikov. Asi travil prilis vela casu na instagrame a myslel si, ze priemerny fanusik F1 je niekto, kto sa chce pozerat v prvom rade na skvelu show ako v Drive to survive. Myslel si, ze svojim umelym showdownom v poslednom kole vytvori genialne finale, ktore vsetci budu ospevovat. Ale preratal sa. Zabudol na to, ze existuje dost vela fanusikov, ktori sa v F1 zaujimaju aj o sport a ktori chcu vidiet napinave, ale ferove a realne pretekanie a nie nejaku reality show na kolesach a la NASCAR. A tak miesto pamatneho finale, urobil iba jednu obycajnu frasku. Miesto “skveleho” suboja sa riesilo evidentne porusovanie pravidiel na ukor umelej dramy. Tento verejny tlak Masi nemohol ustat. A ak na tom celom je jedno pozitivum, tak je to to, ze sa ukazalo, ze je stale vela pravych fanusikov, ktori chapu o com F1 je a o com rozhodne nie je.
Trochu se to dalo čekat, trochu je to překvapující.
Vzhledem k tomu, že názory na působení Michaela Masiho byly rozpolcené, budou rozpolcené i reakce na tento krok.
Paradoxně se ale zdá, že úpravy pravidel půjdou právě tím směrem, který fakticky vytyčil Masi. Ale možná ho FIA prostě položila na oltář lobování Mercedesu a (čá-s-t-i) britského prostředí.
Uvidíme, jak si povedou Masiho nástupci. Lehké to mít nebudou a rotování dvou držitelů této funkce podle mě vygeneruje své vlastní kontroverze a v jistém smyslu budeme tam, kde jsme byli.
Snad nás tedy čeká napínavá, ale svým způsobem klidnější sezóna, v které bude o titul bojovat více pilotů.
Mně stačí, že si při dalším sledování F1 nemusím připadat jako totální blázen. Co bylo špatně bylo mnohokrát řečeno a tak nějak to asi zjistila i ta komise… Že se nebude měnit výsledek je asi taky jasné, to by se musel provinit Max osobně a to se nestalo.
vyborne povedane, viac netreba, naprosty suhlas a pravda a je jedno, komu fandiume
Je to tak. Sice to závěr nezmění ale na to co se stalo se dá teď koukat s jasným závěrem. Křivda byla napáchána a to už nikdo nezmění, rozhodčí je ve hře. Po zásluze velké chyby si ale zapískal naposledy.
Tak to aby se funkce ředitele (ředitelů) závodu personálně neobměňovala co druhý rok.
Masi měl celkově problematickou sezónu, ale jeho zkušenosti teď přijdou vniveč. Whiting se taky učil postupně a navíc v dobách, kdy F1 nebyla zdaleka tak restriktivní jako dnes (takže se děly i věci typu: Schumi skončil v kačírku a traťoví komisaři ho zatlačili zpátky na dráhu).
Osobně - ať se podívám do budoucnosti - vidím problémovou plochu v tom, že se budou střídat dva ředitelé. Potenciálně prostor pro nekonzistentnost a další spory. Nepřijde mi to jako šťastný krok. Lepší by podle mého bylo nasadit jednoho člověka, ale přenést část jeho kompetencí na asistenty.
Ale souhlasím s tím, že Masiho odstřelili, aby uklidnili rozvášněnou veřejnost.
Sejde z očí, sejde z mysli.
Skor ide o to, ze ty nevies co je kompetencia riaditela pretekov. Rozdavanie trestov za tratove limty, resp akychkolvek tretov medzi ne nepatri. Viem o 2 chybach, ktore som spomenul. Cervene vlajky a vyjazdy sc boli vzdy namieste, teda aspon minulu sezonu boli.
a nemoze riaditel pretekov zmenit rozhodnutia komisarov, ak s nimi nesuhlasi? Ak povedia, ze teraz dostane 10s trest, nemoze povedat, ze to je prilis, dostane 5s alebo naopak, pripadne oni chcu SC a on povie, ze staci VSC? to nie je v jeho kompetencii ?
Nuž, v Saudskej Arábii Masi v priamom prenose zorganizoval voľný trh s penalizáciou Verstappena a ešte sa vypytoval, či im to teda takto vyhovuje a na Ocona zabudol. Podľa mňa chcel režírovať všetkých a všetko a na záver sa nechal zrežírovať sám.Z profesného hľadiska tam nemá čo robiť, nech už boli dôvody pre jeho rozhodnutia akékoľvek.
Nie, nemoze. Toto nie je v kompetencii riaditela pretekov a nikdy v nich nebolo.