Masi to neustál, na pozícii riaditeľa pretekov končí! | Magazín F1 - F1online.sk

Ja ti vubec nerozumim, tak to tady zbytecne nezanasej.

skus mi to zakazat odbornik…

pýtal som sa ťa 100x na jednu a tú istú vec, než si sa k nej vyjadril, tak si sem napostoval x príspevkov ktoré s tým nemali že absolútne nič spoločné, až na koniec sa pôvodná téma utopila vo vlákne o čo ti samozrejme šlo. Myslíš, že to vidín len ja, ako účelovo sa snažíš vyhýbať argumentom podobnými aktami, ako fandím Petre, slovenským hokejistom, alebo začneš splietať čosi o tom ako sa o Buttona v r.2000 báli všetci svätí, keď sa bavíme o vlaňajšom poslednom preteku s jednou sadou pravidiel? A ty si budeš stále točiť to isté - Masiho nevyhodia, pretože to urobil správne a záver komisie to potvrdí. Masiho vyhodia, Komisia nič nepotvrdila a zrazu je za tým politický nátlak Mercedesu - a ten sa pravdepodobne asi zvýši, ak náhodou uniknú závery Komisie na verejnosť a čírou zhodou okolností sa nebudú zhodovať s tvojou predstavou. S tebou je to kvadratúra kruhu…
Ty mne nemáš čo ponúknuť, so mnou komunikovať nemusíš, ale dám za to helmutkovo pravé vajce, že na mňa reagovať budeš, hoc nepriamo. A spoľahni sa že ak zasa vypustíš nejaký blábol, tak ti ho zasa rozoberiem ako domček z karát. Alebo máš ešte jednu možnosť, rovnako ako DanArmitage - obaja vieme akú…

No jo, ale soudruzi prý udělali chybu už v perexu, známy to nešvar v českej novinarine, to vieš no :grinning:

To je přesně ono :sweat_smile:

Ještě k tomu výčtu přidám:

“The Race Director’s decision, later supported by the four stewards, is based on his understanding of the rules including his responsibility for deciding when the Safety Car returns to the pits.”

Tak sa zdá, že FIA usúdila, že Masi nepochopil pravidlá správne a včera vyvodili preňho responsibility :grinning:

Už si po zásluze nezapíská.

Ja iba vidim, ako zhadzujes hamiltona. a mas kopu reci okolo vsetkeho. zjednodusene napisane, iba mudrujes a okeciavas a argumenty co mas ty su vymyslene, pretoze davas stale skresnele slova co si asi tak myslis pod vetou, ktora bola povedana. no ty si to prelozis do svojej verizie a vymyslas si pribehy.

Ty si totálny demagóg.

Za prvé - to odcitované je Hakkinen.
Za druhé - znova sa ťa pýtam, kde FIA povedala že Masi je vyhodený za rozhodnutie v Abu Dhabi?
Za tretie - skús čítať článok ďalej

“Looking at the result, in terms of safety and promoting racing, Michael did his job,” he wrote.
“I think it would have been much worse if this World Championship had finished behind a Safety Car,” Hakkinen wrote.

A to zrovna Hakkinen je väčší kamoš s MB ako RB.

A posledná vec. Uzrejmi si či chceš aby pravidlá boli dodržiavané alebo nie lebo evidentne chceš aby sa tak dialo iba v prípade kedy to tebe a tvojim názorom vyhovuje.

• ak Masi podľa pravidiel nekoná, je to krádež a pomaly by si ho pálil na hranici
  • ak FIA vyhlási že pravidlá sú ok tak to už rešpektovať nebudeme lebo predsa ti to nevyhovuje
  • Detto môj príklad o súdoch. Ak rozhodnú keď ti to vyhovuje tak rešpektujme autoritu, keď nie tak zrazu treba kydať na ne.

A posledné

FIA upravila procedúru pri reštarte za bezpečnostným vozidlom : Podľa starých predpisov sa safety car vrátil do boxov kolo po tom, „čo posledné o kolo pomalšie auto predbehne lídra“, teraz k tomu dôjde po tom, „čo sa tímom odošle správa, že o kolo pomalšie autá môžu predbehnúť lídra“. Trať musí byť v tomto okamihu bezpečná.

Blbé čo?

1 Like

Čo je blbé? Veď pravidlo o SC sa de facto nijako nezmenilo, pomalších jazdcov budú pú■■■■ dopredu až budú všetci pokope a do pitlane zamieri SC nasledujúce kolo…čo takého zásadného sa ako zmení? Nič.
btw kde chcem aby sa pravidlá nedodržovali? Si riadne mechom udretý

Tak prečo teda Masi letel? Čo sa týka Häkkinena, tak nemám problém ti to napísať aj tu, keď niekto tvrdí že Masi zvolil najlepšiu dostupnú možnosť, tak je kkt s velkým K týčiacim sa do nebies, bez ohľadu na to, ako sa volá. Pochopil by som ak by urobil Masi chybu, ale pustiť len niekoho, napriek tomu že neprepustení jazdci sa pýtali čo majú robiť, sa nevedemky proste rozhodnúť nedá a čas na to mal, boli všetci vo vláčiku. Možno dodržal Masi bezpečnosť, hoci porušil pravidlá, ale zarezal športovú stránku veci. Blbé čo?

Hele zpochybňovat že Masi nebyl vyhozen za Abu Dhabi je dost těžké když se to zmiňuje téměř v každém článku, včetně tohoto pod kterým diskutujeme.

Michael Masi po zbabranej Veľkej cene Abú Zabí končí ako riaditeľ pretekov Formuly 1

Je to proto neboť po posledním zasedání Komise F1 bylo řečeno novým prezidentem FIA bin Sulajem že na události z posledního závodu zareagují jejich novým akčním plánem který představí v následujících dnech a tady je máme. Že si Masi už nezapíská je jedním z daných závěrů.

No ale vyjadril si sa tak ako keby si DTM sledoval. I tam sa Mercedes vyfarbil špinavou politikou.

1 Like

Ide o to, že formula Red Bull aj formula Ferrari bola seknutá o mnoho skor ako formula mrdcedes a tiež ani Ferrari ani Red Bull sa nikdy netvári ako keby bola formula len ich

To sme dopadli, vyjadrovať sa k niečomu o čom nič nevieš a potom to ospravedlňovať tým, že veď ty to nesleduješ. :man_facepalming: :rofl:

Takže si si doštudoval. Hurá! No nič to nemení na nešportovom a kontroverznom konaní Mercedesu na konci pretekov. Ale samozrejme toto fanúšikovia Mercedesu nevidia alebo skôr vidieť nechcú. Majú klapky a vidia iba Masiho rozhodnutie.

trocha historie, ked uz sme pri tom, kto s tym zacal tak to bol mercedes:

• 1955: the Mercedes team asked Juan Manuel Fangio to let his teammate Stirling Moss win his home Grand Prix at Silverstone. Fangio obliged, refusing to attack Moss in the closing stages of the race and allowing the Englishman to take victory.
  • 1956: Peter Collins, a title outsider, handed Fangio his Ferrari during the race after the Argentinian broke the steering on his car, with Collins’ car Fangio went on to win the championship at the season finale Italian Grand Prix.
  • 1964: A dramatic finale in which Ferrari driver Lorenzo Bandini moved over to John Surtees during the Mexican Grand Prix, allowing Surtees to get the necessary points to beat Graham Hill to the title.
  • 1979: During the German Grand Prix Clay Regazzoni was instructed by the Williams pits not to attack his teammate Alan Jones for the lead, despite Regazzoni being faster at that point and ahead in the championship.
  • 1981: Carlos Reutemann deliberately ignored Williams team orders at the 1981 Brazilian Grand Prix and did not allow Jones to pass, which resulted in a long feud between the two.
  • 1982: René Arnoux enraged Renault by refusing to give way to his teammate Alain Prost at the French Grand Prix, who at the time was ahead in the championship
  • 1983: During the South African Grand Prix, the Brabham team asked driver Riccardo Patrese to cede Nelson Piquet the race win if it ensured Piquet would win the driver’s championship. However, this did not prove to be necessary as Patrese won the race while Piquet clinched a third place, sufficient to secure him the championship.
  • 1992: Patrese blatantly waved his Williams teammate Nigel Mansell to get by him during the French Grand Prix.
  • 1991: At the Japanese Grand Prix, Ayrton Senna was already world champion and handed victory to Gerhard Berger, saying after the race that he had given the first place to Berger because “he had been very helpful”.

zdro: grandprix247

2 Likes

Myslím, že ti to helmutko vysvetlil dostatočne ty chytrák. :wink:

Áno samozrejme lebo všetkú múdrosť sveta zožrali fanúšikovia Mercedesu, všakže.

Ty o koze a ja o voze. Ja som hovoril o špinavých praktikách Mercedesu a ty tu splietaš chyby riaditeľstva. Že by problém s chápaním písaného textu? :man_facepalming: