Marko žiari spokojnosťou: Max ukázal, že je najlepší | Magazín F1 - F1online.sk

Súboj Maxa Verstappena a Landa Norrisa sa zaradí medzi okamihy sezóny nielen svojou atraktivitou, ale aj významom pre boj o titul. Ich meranie síl v závere pretekov celkom vhodne podčiarklo priebeh celej sezóny, keď Lando Norris útočil a mal aj technickú prevahu, ale ešte neukázal takú mieru agresivity a psychickej odolnosti, aká sa vyžaduje od majstra sveta. Verstappen si s ním poradil a podľa Helmuta Marka tým jednoznačne potvrdil svoju kvalitatívnu prevahu nad súpermi.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/175895/marko-ziari-spokojnostou-max-ukazal-ze-je-najlepsi

… no, s porušením pravidel a pomocí FIA to není zas tak složité :smiley:

3 Likes

Tak vsetci teraz vedia ako proti nemu pretekat …

3 Likes

tak ked mu odpustia vytlacenie supera mimo trate, predbehnutie mimo trate a dalsie vytlacenie supera mimo trate tak sa lahko jazdi tvrdo, aj ked lepsie povedane lahko sa jazdi na prasaka

najvacsia fraska je, ze maxovi odpustili predbehnutie norrisa mimo trate a norrisovi za to dali 5s a to ho mimo trate poslal sam maxo a to uplne umyselne a sam skoncil mimo trate. viac si uz nasrat do huby komisari nemohli

4 Likes

proti nemu sa da pretekat len tak, ze mu prestanu ustupovat a ak to spravia viaceri a maxo niekolkokrat vypadne tak sa mozno nauci ako sa jazdi ferovo

pri nom sa neda jazdit tak, ze mu ustupia a budu cakat, ze to komisari objektivne posudia. neposudia, odpustia mu vsetko.

2 Likes

Přesně tak, na začatku sezóny mu dvakrát neuhnout a je vyřešeno.

Na druhou stranu, jezdí ten kluk jinak dobře.

Myslím si že Lando protože to je člověk “citlivka”- “empat” což je prostě dané potenciálem osobnosti při narození , což jsou vlastnosti které nejsou uplně výhódné pro tvrdý souboj , bude muset dostat buˇlepší auto a nebo přestat tak nablízko s Maxem kamarádit.

2 Likes

Mě zdejší diskutéři fakt baví…
Na F1TV jsou proti RB komentátoři spíš zaujatí (klasičtí Britové :slight_smile: ), ale okamžitě v přenosu říkali, že tohle bude penalizace a McL moc nechápali. Pepa Král se upřímně taky neprojevuje zrovna moc jako fanoušek RB, ale v Eiskingu to samé, včetně vysvětlení rozdílu třeba proti penalizaci Russela. Mimochodem Král tam říkal téměř doslova to samé, jako teď citují Marka, tedy že bylo neskutečné, jak dobře bránil s evidentně hůře ovladatelným autem a že Lando z toho nevyšel právě nejlépe…

Ale tady mají všichni jasno, že to je spiknutí a Max jen jezdí jako prase a vlastně je pilot naprd - ehm, jsem jediný, kdo tu vidí určitý rozpor? :frowning: :frowning:

7 Likes

Radím Landovi neuhýbat.
Třeba to dopadne jako v 97’.

2 Likes

Spiknutí to není, jen komisaři rozhodují všeobecně divně. Když jsi vytlačen a dotyčný taky skončí mimo vozovku tak snad logicky nemáš na výběr aniž by jsi to mohl ovlivnit. Ty jsi nechtěl jet mimo vozovku , ten druhý tě donutil a sam taky porušil to, že jel mimo trať.

2 Likes

No jo, jenže on pak Max může vyhodit z letadla za letu a bez padáku. :grinning:

1 Like

Tyhle místní kašpary nesmíš brát vážně, ty jsou poháněný nenávistí k RB, podle nich je i Anglie 21 chyba Maxe. Já si spíš říkám proč by FIA nadržovala Maxovi, když on do nich valí kritiku snad nejvíc ze všech jezdců? :grin: :grin:

5 Likes

Verstappen vie ist hranu tak ako nikto iny v sucasnom poli. Za poslednych 10 rokov sa tomuto priblizil len Hamilton.

4 Likes

Koukám, že dnes jsi přešel na stand up comedy

4 Likes

Přál bych si, aby bylo Abu fifty-fifty, a pak Ham přiletěl s odvetou. :slightly_smiling_face:

4 Likes

za vsetkym su tie asfaltove vybehove zony, kadial sa da jazdit ako na dialnici. spravilo to problem aj v tom 2017 ci kedy, ked sa tadial jazdilo bezne, aj v kvalifikacii a pustali to. ale potom max v suboji kolo na kolo vysiel mimo a kedze zaroven predbiehal, tak dostal penalty. hanba jak prasa.

teraz to iste, bezne sa tadial jazdilo, max a tristo dalsich sa tadial branili, stanovilo sa tristo precedensov, ze v suboji kolo na kolo sa pojde mimo trate a je to fajn. lenze potom tam predbiehal russel a norris a dostali penalty, co je z pohladu pravidiel spravne, ale z pohladu ferovosti uplne out.

cize s takymto nastavenim staci ist na vnutrajsok a vytlacit to ven (max sa takto brani roky, kredit za to). bud to utocnik vzda, alebo to zvladne a dostane penalty, cize asfaltove zony zabijaju zavodenie.

preco tam nedaju dvojmetrovy strkovy pruh, ktory to uz uspesne riesi inde, to nechapem. nic z toho by sa nestalo, pretoze by si vsetci navykli tadial nelozit a ten jeden, co by tam cez preteky niekoho vytlacil, by dostal 5s a konec.

Počkej ale komisaři co dohlížejí na závod a FIA není uplně to samé. Viditelně tohle nevíš…

Osobne si myslim, ze komisari rozhodovali podla toho ci by jazdec tu zakrutu ubrzdil tak ci tak a kedy zacal opatovne pridavat plyn. Lando sa evidentne moc nesnazil zakrutu ubrzdit a mimo trate zacal pridavat velmi skoro.
Suhlasim, ze za cacsinu problemov mozu tie nehorazne vybehove plochy na Tilkedromoch. Trava strk alebo mur. Nic ine nepomoze.

2 Likes

On to tam docela rozebíral - prostě Max byl v apexu první bez diskuse (žádný spor) a Lando se naopak absolutně spolehl na výběhovou zónu a jel do ní záměrně (klidně mohl ubrat). Jak tu naopak správně napsal jiný diskutující, být tam kačírek, tak se to nestane ani náhodou.
Sporné bylo to, že se i Max dostal mimo trať, ale v pravidlech to už prý striktně není (bylo asi před dvěma lety), nyní za to dostane maximálně další čárku do traťových limitů. Navíc to bylo opravdu o kousek, zrovna Max by asi s případným kačírkem problém moc neměl.
Mně zrovna tahle penalizace přišla poměrně jasná (a klidně mohlo být i 10s, ještě na něj byli hodní)…

3 Likes

To je síce pekné a všetko ok, ale keď sa vraciate na trať tak ho nesmies obehnúť. A to je to pravidlo, ktoré lando porušil.

1 Like

Slyšel jsem dobrý komentář na to co se stalo, tak to hodím i sem:

  • předtím se vytlačení z tratě trestalo.
  • když začal Max tak za to trestán nebyl.
  • no a teď začali trestat toho kterého Max vytlačil!!!
    :rofl: :rofl: :rofl: :wink:
8 Likes